MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Άλλος ένας μάρτυρας «έκαψε» το Μαλληκίδη για το φαγοπότι στο ΣΑΠΑ

Advertisement

Sponsored by exness

Με την ένορκη κατάθεση του Τώνη Τουμαζή, Διευθύνοντα Συμβούλου της εργοληπτικής εταιρείας ATLAS PANTOU που δραστηριοποιείται στον τομέα των κατασκευών μεγάλων κατασκευαστικών και τεχνικών έργων, συνεχίστηκε σήμερα ενώπιον του Κακουργιοδικείου Πάφου η υπόθεση ΣΑΠΑ.

Advertisement

Ο κ. Τουμαζής κατέθεσε στο δικαστήριο πως ο τέως ΓΔ του ΣΑΠΑ Ευτύχιος Μαλληκίδης είχε απαιτήσει από την Κοινοπραξία «Ζαχαριάδης – ΑΤΛΑΣ ΠΑΝΤΟΥ J.V.» , ένα σημαντικό ποσό για να δεχτεί, όπως τους είπε, το Συμβούλιο να διακανονίσει τις απαιτήσεις τους. Το ποσό που ζήτησε είπε, ήταν 200.000 ΛΚ.

Ο Μαλληκίδης του είχε αναφέρει, είπε ο μάρτυρας, ότι το ποσό αυτό δεν προοριζόταν μόνο για δικό του όφελος αλλά και για άλλα πρόσωπα εντός του Συμβουλίου.

Ο κ. Τουμαζής ανέφερε στο δικαστήριο πως ήταν πλέον ξεκάθαρο για τον ίδιο και ένιωσε έντονα ότι τους εκβίαζαν για να προχωρήσει ο διακανονισμός του συμβολαίου.

Το είχε – όπως είπε- συζητήσει με το συνέταιρο του και ανέλαβε να δώσει το μερίδιο που του αναλογούσε, δηλαδή τις 100.000 ΛΚ και ο συνέταιρος του τα υπόλοιπα ώστε να μπορέσει να πληρωθεί η εταιρεία.

Ο μάρτυρας είπε πως το ποσό των 100.000 ΛΚ το έδωσε ο ίδιος στον Μαλληκίδη σε δόσεις μετρητών, αλλά ήταν σε ευρώ.

Είπε ακόμα πως μόνο με τον Ευτύχιο Μαλληκίδη είχε επικοινωνία και δεν έδωσε σε κανέναν άλλο χρήματα για αυτό το θέμα.

Με τον τέως Δήμαρχο Πάφου Σάββα Βέργα, συνέχισε, η μόνη φορά που είχε συνομιλία μαζί του ήταν στο Συμβούλιο, στην τελευταία συνάντηση της διευθέτησης του συμβολαίου. Πρόσθεσε επίσης πως ποτέ δεν μίλησαν για οτιδήποτε άλλο.

Ο Τώνης Τουμαζής είπε ακόμη στο δικαστήριο πως ούτε και με τον Φειδία Σαρίκα που ήταν δήμαρχος πριν τον Σάββα Βέργα είχε καμία επαφή, τότε που ξεκίνησε το συμβόλαιο και δεν του ζήτησε χρήματα.

Για εισφορές, συνέχισε, σε φιλανθρωπικά ιδρύματα ή σωματεία της Πάφου δεν του ζήτησαν χρήματα αλλά όπως θυμάται, είπε, έδωσε για την όπερα κάποια ποσά για αγορά εισιτηρίων.

Στο δικαστήριο ο κ. Τουμαζής είπε πως τα λεφτά που έδωσε στον Μαλληκίδη δεν τα έδωσε για να κερδίσει έξτρα εργασίες, ούτε για υπερτιμολόγηση του συμβολαίου, αλλά για να μπορέσει να πληρωθεί η εταιρεία και για κανένα άλλο λόγο, όπως είπε.

Η υπογραφή του συμβολαίου μας ως εταιρεία με το ΣΑΠΑ, είπε, ήταν μια καθαρή υπόθεση εκβιασμού. Εκμεταλλεύτηκαν κάποιοι την ανάγκη να πληρωθούμε έγκαιρα, και δυστυχώς παρατήρησε, τέτοια φαινόμενα σημειώνονται στις τοπικές αρχές και στους ημικρατικούς οργανισμούς. “Αυτό είναι το κλίμα”, συμπλήρωσε.

Όπως ανέγνωσε στην κατάθεση του ο μάρτυρας κατηγορίας Τώνης Τουμαζής για την Α φάση του Αποχετευτικού Συστήματος Πάφου, η κοινοπραξία «Ζαχαριάδης – ΑΤΛΑΣ ΠΑΝΤΟΥ J.V.» υπέβαλε προσφορά το 1999 και πέτυχε στο διαγωνισμό σε δύο από τα τρία έργα, για την κατασκευή της Α Φάσης του Αποχετευτικού Συστήματος Πάφου.

Ο κ. Τουμαζής είπε πως δεν θυμάται ακριβώς τα ποσά αλλά ήταν γύρω στα εννέα με δέκα εκατομμύρια λίρες Κύπρου, για την κατασκευή των έργων εντός της πόλης Πάφου. Τα συμβόλαια, συνέχισε, είχαν αρχίσει το 1999 και είχαν τελειώσει το 2004.

Πρόσθεσε επίσης πως οι απαιτήσεις της εταιρείας ήταν αρκετά ψηλές για έξτρα εργασίες και καθυστερήσεις αλλά και διαφοροποιήσεις του συμβολαίου και ακολούθως άρχισε πλέον μια διαδικασία διαιτησίας για τα ποσά των απαιτήσεων, η οποία ήταν χρονοβόρα.

Ανατέθηκε σημείωσε από το ΣΑΠΑ σε ανεξάρτητο επιμετρητή, τον Άντη Χριστοφορίδη, να μελετήσει αυτές τις απαιτήσεις, να επισπευθεί η κατάληξη και να προτείνει μια διευθέτηση με το Συμβούλιο Αποχετεύσεων Πάφου. Οι απαιτήσεις που εγκρίθηκαν, είπε ο μάρτυρας κατηγορίας, μετά από τη μελέτη του κ. Χριστοφορίδη, ανήλθαν γύρω στα τρία εκατομμύρια συμπεριλαμβανομένων των τόκων.

Ο κ. Τουμαζής αναφέρθηκε και στο 2008 αλλά και στη συνάντηση που έγινε με το Συμβούλιο του ΣΑΠΑ παρουσία του τέως Δημάρχου Πάφου Σάββα Βέργα, ως προέδρου του ΣΑΠΑ αλλά και του ιδίου για να γίνει διαπραγμάτευση και τελικός διακανονισμός των συμβολαίων της εταιρείας.

Ακολούθως ο κ. Τουμαζής αντεξετάστηκε από τους συνηγόρους υπεράσπισης.

Στην αντεξέτασή του από τον συνήγορο υπεράσπισης του Γιώργου Μιχαηλίδη, δικηγόρο Χρίστο Χατζηλοίζου, ο μάρτυρας απήντησε πως τις 100.000 τις έδωσε στον Μαλληκίδη από δικούς του πόρους και χωρίς να εκμεταλλευτεί καθόλου την εταιρεία. Έχω, είπε, δικούς μου λογαριασμούς αλλά και “ανοικτούς” λογαριασμούς με την εταιρεία διότι “μου χρωστά χρήματα”.

Στην αντεξέτασή του από τον δικηγόρο Σάββα Αγγελίδη, συνήγορο υπεράσπισης του Ευστάθιου Ευσταθίου ο οποίος στη σημερινή δικάσιμο εκπροσωπούσε και τον Φειδία Σαρίκα, ο μάρτυρας είπε πως είχε μάθει ότι για το υπόλοιπο ποσό των 100.000 που απαιτούσε ο Μαλληκίδης “είχε κανονιστεί”.

 

Τέλος στην αντεξέτασή του από τον συνήγορο υπεράσπισης του Βάσου Βασιλείου, δικηγόρο, Γιαννάκη Θωμά ο κ. Τουμαζής είπε πως αναγκάστηκε να δώσει χρήματα στον Μαλληκίδη προκειμένου να διευθετηθούν οι διαφορές που υπήρχαν.

Είπε ακόμη στην κυρίως του εξέταση από την κατηγορούσα Αρχή που εκπροσωπείται από τον Α` Δικηγόρο της Δημοκρατίας Νίνο Κέκκο και τον Δικηγόρο της Δημοκρατίας Ανδρέα Χατζηκύρου πως από το συμβόλαιο που υπέγραψε η εταιρεία του με το ΣΑΠΑ ζήμιωσε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Ωστόσο, συνέχισε, σήμερα ο ΣΑΠΑ δεν του χρωστά οτιδήποτε.

Οι πέντε κατηγορούμενοι Γιώργος Μιχαηλίδης, Φειδίας Σαρίκας, Ευστάθιος Ευσταθίου, Βάσος Βασιλείου και Γιώργος Σιαηλής αντιμετωπίζουν κατηγορίες για δεκασμό δημόσιου λειτουργού, συναλλαγές με αντιπροσώπους, οι οποίες υποδηλώνουν διαφθορά, αθέμιτη κτήση περιουσιακού οφέλους από λειτουργούς και αξιωματούχους του δημοσίου και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Το δικαστήριο διέταξε τη συνέχιση της εκδίκασης της υπόθεσης την Τετάρτη 13 Απριλίου και όπως οι κατηγορούμενοι αφεθούν ελεύθεροι με τους ίδιους περιοριστικούς όρους.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network