MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Άλλοι «έτρωγαν» και οι πολίτες πλήρωναν… 135 εκ. το έργο στην Κόσιη

Advertisement

Sponsored by exness

Συνεχίζονται οι έρευνες για τα ΧΥΤΑ Πάφου και ΧΥΤΥ Κόσιη – Μεγάλο φαγοπότι έστησαν οι εμπλεκόμενοι – 135 εκατομμύρια ευρώ στοίχησε το έργο στην Κόσιη – Τα «τσέπωναν» λειτουργοί του Υπουργείου Εσωτερικών για τις υπογραφές στις συμβάσεις – Ύποπτοι λογαριασμοί – 1,5 εκατομμύριο ευρώ στον λογαριασμό λειτουργού που δεν δικαιολογείται από τα έσοδα του –  Ενδιαφέρουσες δοσοληψίες και σε λογαριασμούς του Λουρουτζιάτη – Σύσκεψη στην Νομική Υπηρεσία υπό το φώς των εξελίξεων  

Advertisement

Ο ασκός του Αιόλου για το φαγοπότι στα ΧΥΤΑ Πάφου και ΧΥΤΥ Κόσιη άνοιξε για τα καλά μετά και την ομολογία του Γενικού Διευθυντή της διαχειρίστριας εταιρείας των μονάδων Helector Γίαννη Κοκότση  με την αστυνομία να επιχειρεί να στήσει το πάζλ της υπόθεσης.

Ενώπιον των αρχών βρίσκονται στοιχεία για τις συμβάσεις που έγιναν στις δυο μονάδες από το 2003 αλλά και τις προσφορές που είχαν προκηρυχθεί και όπως διαπιστώνεται μέχρι στιγμής κάποιοι «έτρωγαν» με χρυσά κουτάλια και ο Κύπριος φορολογούμενος πλήρωνε.

Από τα διερεύνηση στοιχεία προκύπτει ότι το έργο της Κόσιης πληρώθηκε 135 εκατομμύρια ευρώ, ενώ η δεύτερη προσφορά ήταν 79 εκατομμύρια ευρώ,  με τον συμβόλαιο διαχείρισης των αποβλήτων να στοιχίζει  74 ευρώ τον τόνο ενώ δεν θα έπρεπε να ξεπερνά τα 35 ευρώ. Επίσης εξετάζονται καταγγελίες για μετρήσεις «μαϊμού» στον όγκο των σκυβάλων που παραλάμβανε η μονάδα με αποτέλεσμα να οι πολίτες και το κράτος να πληρώνονται τον κούκο αηδόνι.

Ρόλο «κλειδί» στις υπογραφές των συμβάσεων φαίνεται να είχαν οι λειτουργεί του Υπουργείου Εσωτερικών  που σύμφωνα με την μαρτυρία Κοκότση τα «έπαιρναν»  για να διευθετούν τα «περαιτέρω».

Ύποπτοι τραπεζικοί λογαριασμοί

Στο μικροσκόπιο των ανακριτών έχουν τεθεί κάποιοι τραπεζικοί λογαριασμοί υπόπτων που έχουν ανοίξει για άλλες υποθέσεις και από τους οποίους εκ πρώτης όψεως προκαλείται «δυσοσμία».

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, από κόσκινο περνούν οι τραπεζικοί λογαριασμοί του Δήμαρχου Λάρνακας Αντρέα Λουρουτζιάτη, που τελεί υπό κράτηση καθώς φέρεται να έλαβε μίζες περίπου 150 χιλιάδων ευρώ, και είχαν ανοίξει στα πλαίσια διερεύνηση του αποχετευτικού της Λάρνακας.  Από λογαριασμό του κυρίως σε τράπεζα του εξωτερικού φαίνεται να υπάρχουν ύποπτες δοσοληψίες ενώ τα στοιχεία ενδεχομένως να φέρουν εξελίξεις και στο ΣΑΛ.

Επίσης λειτουργός της Ελεγκτικής υπηρεσίας ανέφερε στους ανακριτές που διερευνούν τα ΧΥΤΑ και ΧΥΤΥ ότι στα πλαίσια οικονομικής έρευνας για τον πρώην λειτουργό του Υπουργείου Εσωτερικών και του γιού του, επίσης συλληφθέντες, έχει διαπιστωθεί από τα μέχρι τώρα στοιχεία ότι τα οικονομικά τους δεν ανταποκρίνονται με την πραγματικότητα ενώ σε κάποιες περιπτώσεις φαίνεται να υπάρχουν ποσά που ήρθαν από την εταιρεία Helector. Μάλιστα ιδιαίτερο ενδιαφέρον προκαλεί ότι στον λογαριασμό του ενός εντοπίστηκε 1,5 εκατ. ευρώ, το οποίο δεν μπορεί να δικαιολογηθεί από τον μισθό και τη σύνταξή του.

Ωστόσο οι τραπεζικοί λογαριασμοί των υπόπτων αναμένεται να ανοίξουν και να περάσουν από κόσκινο.

Σύσκεψη στην Νομική Υπηρεσία

Όλες οι εξελίξεις γύρω από τα σκάνδαλα που τις τελευταίες ημέρες έχουν προκαλέσει σάλο λαμβάνοντας μάλιστα και πολιτικές διαστάσεις, αναμένεται να τεθούν ενώπιον του Γενικού Εισαγγελέα σε σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στην Νομική Υπηρεσία το πρωί της Τρίτης.

Ενώπιον του Κώστα Κληρίδη θα τεθεί το μέχρι στιγμής ανακριτικό έργο ούτως ώστε να αποφασιστούν τα επόμενα βήματα ενώ θα αποφασιστεί και ο τρόπος που το κράτος θα χειριστεί τα συμβόλαια που έχει εταιρεία με τις μονάδες.

Επίσης αναμένεται να αποφασιστεί κατά πόσο η αστυνομία θα προχωρήσει στην έκδοση ευρωπαϊκών ενταλμάτων σύλληψης των τριών καταζητούμενων, υπάλληλων της εταιρείας, οι καταθέσεις των οποίων κρίνονται καθοριστικές καθώς θα διασταυρωθούν οι ισχυρισμοί του Κοκότση. 

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network