MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Αλλάζουν τιμοκαταλόγους στα εστιατόρια. Που φτάνουν οι αυξήσεις και πόσο θα κοστίζει ο μεζές

Advertisement

Sponsored by exness

«Φωτιά» στις τιμές βάζουν οι αυξήσεις σε ενέργεια και πρώτες ύλες – Εστιατόρια αλλάζουν ήδη τους τιμοκαταλόγους τους – Πόσα θα πάει ο κυπριακός μεζές

Την ανιούσα παίρνουν οι τιμές σε κέντρα αναψυχής, εστιατόρια, καφετέριες και ευρύτερα στην εστίαση, την ώρα που οι αυξήσεις στην ενέργεια καθώς και στις πρώτες ύλες εκτοξεύονται προς τα πάνω.

Advertisement

Όπως πληροφορείται η Cyprus Times αρκετοί είναι οι ιδιοκτήτες εστιατορίων που ήδη άρχισαν να αλλάζουν τους τιμοκαταλόγους τους και αποτείνονται στο Υφυπουργείο Τουρισμού για τις ενδεδειγμένες διαδικασίες.

Αρμόδια πηγή από το Υφυπουργείο Τουρισμού επιβεβαιώνει τις πληροφορίες, αναφέροντας ότι υπάρχει αυξημένη ροή για τιμοκαταλόγους από εστιάτορες που αποτάθηκαν για να αυξήσουν ελαφρώς τις τιμές τις τελευταίες ημέρες.

Σε δίλημμα βρίσκονται οι ιδιοκτήτες κέντρων αναψυχής οι οποίοι από τη μία θέλουν να κρατήσουν βιώσιμες τις επιχειρήσεις τους, αλλά από την άλλη τα τεράστια έξοδα, τους οδηγούν σε αυξήσεις, κάτι που μειώνει την αγοραστική δύναμη του πελάτη.

Μιλώντας στη Cyprus Times ο Γενικός Γραμματέας του ΠΑΣΙΚΑ Φάνος Λεβέντης, σημειώνει ότι εκτιμάται η αύξηση τιμών στους τιμοκαταλόγους να φτάσει το 25%.

Εξηγεί ωστόσο, ότι αυτές οι αυξήσεις είναι απολύτως δικαιολογημένες. «Μόνο η αύξηση της ενέργειας δηλαδή ηλεκτρισμός και υγραέριο, είναι αρκετά ψηλή για να δικαιολογήσει τις αυξήσεις των εστιατορίων και κέντρων αναψυχής», είπε.

Προσθέτει ότι, ο ηλεκτρισμός και το υγραέριο έχουν 40% αύξηση κάτι για το οποίο οι επιχειρηματίες πληρώνουν κάθε τέλος του μήνα μερικές χιλιάδες ευρώ και ως εκ τούτου εκτιμά ότι θα υπάρξουν και άλλες αυξήσεις.

«Θα ακολουθούσουν και άλλες αυξήσεις διότι δεν μπορεί να τις απορροφήσει μία επιχείρηση. Μπορεί ένας επιχειρηματίας να κάνει μία πιο ομαλή κατανομή, δηλαδή μικρότερη αύξηση σε περισσότερα είδη. Ψάχνουμε κι εμείς τους τρόπους να μην χάσουμε πελάτες», σημειώνει.

Μεζέδες και καφές προς τα «πάνω»…

Ο κυπριακός μεζές αν μπορεί να δοθεί ως παράδειγμα στις αυξήσεις σύμφωνα με τον ΠΑΣΙΚΑ εκεί που ανέρχεται σε κάποιες περιπτώσεις στα 15-20 ευρώ ανά άτομο, έχει αύξηση 2-4 ευρώ ανά άτομο. Αύξηση την ίδια ώρα υπάρχει και στα αλκοολούχα ποτά.

Αυξήσεις ήδη παρατηρούνται και σε καφετέριες όπως διαπιστώνεται από παράπονα καταναλωτών που εντοπίζουν διαφορετικές τιμές, ενώ όπως τονίζεται προβλήματα δημιουργούνται και στην τουριστική βιομηχανία.

Τέλος ο κ.Λεβέντης τονίζει ότι ο σύνδεσμος προσπάθησε επανειλημμένα να συναντήσει την Υπουργό Εμπορίου, για να εξευρεθούν λύσεις κάτι που δεν κατέστη εφικτό μέχρι στιγμής.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network