MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Αλλάζει όψη το Λανίτειο στη Λεμεσό

Advertisement

Sponsored by exness

Την ανέγερση νέων κτιριακών εγκαταστάσεων για το Λανίτειο σχολείο στη Λεμεσό, μετά την κατακύρωση προσφοράς ύψους 4 εκατομμυρίων 235 χιλιάδων ευρώ, ανήγγειλε προχθές ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Καδής στο πλαίσιο συνάντησης με τη διεύθυνση του σχολείου και τον Πρόεδρο της Σχολικής Εφορείας Λεμεσού.

Advertisement

Όπως αναφέρει το Υπουργείο σε σημερινή ανακοίνωση του, πέραν της ενημέρωσης για την κατακύρωση της προσφοράς ανέγερσης των νέων κτιρίων του σχολείου, ο Υπουργός εξήγγειλε τη σύσταση Επιτροπής για το Λανίτειο, το ιστορικό αυτό σχολείο της Λεμεσού που αριθμεί δύο αιώνες σχεδόν ζωής.

Σύμφωνα με τον Υπουργό, έργο της επιτροπής θα είναι να προτείνει μέτρα για την αναβάθμιση της πνευματικής προσφοράς του σχολείου, καθώς και για την ανάδειξη της ιστορίας του και της συμβολής του στα ελληνικά γράμματα και στην πολιτιστική ζωή της Λεμεσού. 

Ο Κώστας Καδής ενημερώθηκε για τα έργα βελτίωσης της Βιβλιοθήκης του σχολείου ενώ επισημάνθηκε η ανάγκη υιοθέτησης σύγχρονων επιστημονικών μεθόδων βιβλιοθηκονομίας, ώστε σύντομα οι χιλιάδες τόμοι που διαθέτει το σχολείο – ανάμεσα στους οποίους και σπάνιες εκδόσεις και παλαίτυπα – να τεθούν στη διάθεση των μαθητών και των εκπαιδευτικών.

Κατά τη συνάντηση, αποφασίστηκε, επίσης, η λήψη συγκεκριμένων μέτρων για πάταξη της παράνομης εισόδου εξωσχολικών στον χώρο του σχολείου, ώστε να διασφαλίζεται η ασφάλεια των μαθητών και του σχολικού χώρου.

Ο  κ.Καδής ξεναγήθηκε στις κτιριακές εγκαταστάσεις του Λυκείου και του Γυμνασίου, και επισκέφθηκε μαθητές εν ώρα διδασκαλίας και συνομίλησε μαζί τους. Τόσο οι καθηγητές όσο και οι μαθητές εξέφρασαν τον μεγάλο τους ενθουσιασμό και την ικανοποίησή τους για τη λειτουργία του Αθλητικού και Μουσικού Σχολείου στο σχολείο τους.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network