MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Αλλάζει όνομα η πλατεία Κένεντυ στην Πάφο

Advertisement

Sponsored by exness

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία της μετονομασίας της πλατείας Κένεντυ, μετά την απόφαση που έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο Πάφου για διενέργεια δημοψηφίσματος για τη μετονομασία της πλατείας

Advertisement

Σύμφωνα με την απόφαση, οι πολίτες και τα οργανωμένα σύνολα υπέβαλαν εγγράφως και επωνύμως τις προτάσεις τους για το νέο όνομα. Σε κατάλογο που θα καταρτιστεί, τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Πάφου θα προσθέσουν τις δικές τους προτάσεις και το ΔΣ θα καθορίσει συγκεκριμένα κριτήρια για την επιλογή του νέου ονόματος.

Με βάση τα κριτήρια αυτά, ειδική υπηρεσιακή επιτροπή θα καταρτίσει νέο μικρό κατάλογο, τον οποίο θα υποβάλει στο Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο κατόπιν συζήτησης και ψηφοφορίας, εφόσον χρειαστεί, θα καταλήξει σε κατάλογο πέντε ονομάτων, τον οποίο θα θέσει στο δημοψήφισμα, το αποτέλεσμα του οποίου θα είναι τελεσίδικο και δεσμευτικό.

Στο δημοψήφισμα θα μπορούν να ψηφίσουν μόνο οι δημότες Πάφου, που είναι εγγεγραμμένοι στους δημοτικούς καταλόγους της δημαρχούμενης περιοχής. Η ψηφοφορία θα γίνει τόσο με τον παραδοσιακό τρόπο, δηλαδή με το στήσιμο κάλπης, όσο και με το σύγχρονο τρόπο της ασφαλούς ηλεκτρονικής ψηφοφορίας.

Στόχος του Δήμου Πάφου είναι η ολοκλήρωση της διαδικασίας έως το τέλος Σεπτεμβρίου 2016.Το ΚΥΠΕ συνομίλησε με δημότες της Πάφου από τους οποίους ζήτησε να σχολιάσουν την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τη διενέργεια δημοψηφίσματος.

Ο Τάκης Χριστοφόρου ανέφερε στο ΚΥΠΕ πως οι Έλληνες έχουν την πιο παλιά και την πιο ωραία ιστορία, όπως πολλούς ήρωες και πολλούς αρχαίους φιλόσοφους και τάχθηκε υπέρ της μετονομασίας της πλατείας. Ο κ. Χριστοφόρου ανέφερε πως ο ίδιος θα έδιδε στην πλατεία ένα όνομα παγκόσμια γνωστό όσον αφορά τα γράμματα και τη γλώσσα του τόπου μας.

Ο Σωτήρης Χατζηνεοκλέους είπε στο ΚΥΠΕ πως δεν είναι άσχημη η ονομασία που είχε η πλατεία αλλά αν ο κόσμος επιθυμεί την αλλαγή του ονόματος, τότε αυτό είναι ζήτημα απόφασης του λαού. Ανέφερε ακόμα πως την πλατεία Κένεντυ θα την μετονόμαζε σε πλατεία Δημοκρατίας.

Ο Γιαννάκης Ξενοφώντος είπε πως θα προτιμούσε στην πλατεία να δοθεί το όνομα ενός ήρωα και στην προκειμένη περίπτωση το όνομα του Ευαγόρα Παλληκαρίδη.Ο Πανίκος Τσαγγαρίδης τάχθηκε υπέρ της αλλαγής του ονόματος, σημειώνοντας πως η σκέψη του είναι να δοθεί μια ονομασία που να δείχνει την παγκόσμια ιστορία της Πάφου. Ο ίδιος είπε θα την ονόμαζε πλατεία Ανεξαρτησίας.

Εξάλλου ο Ανδρέας Γρηγοριάδης είπε πως η άποψή του είναι να δοθεί στην πλατεία Κέννεντυ ένα όνομα που να δένει με την Πάφο, τη βαθιά ιστορία της και το μέλλον της πόλης. Πρότεινε ακολούθως τα ονόματα Παφίας Αφροδίτης ή πρωτεύουσα των Εθνών ή πλατεία Ειρήνης και Φιλίας.

Υπήρξαν όμως και δημότες που υποστήριξαν την άποψη πως η πλατεία θα πρέπει να παραμείνει με την ίδια ονομασία, όπως άλλωστε την γνωρίζει και ο κόσμος. Κάποιοι άλλοι είπαν πως η μετονομασία της πλατείας Κένεντυ αποτελεί καλή ιδέα.

Πηγή: KΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network

Δεδομένο..

Protathlima