MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Αλαλούμ για το νέο γήπεδο της Λεμεσού. Ψάχνουν τη χρυσή τομή

Advertisement

Sponsored by exness

Ψάχνουν τη χρυσή τομή για το νέο γήπεδο της Λεμεσού – Παραμένουν οι εκκρεμότητες ως προς τη χρήση του γηπέδου – «Ευχαριστούμε αλλά δεν θα πάρουμε» λέει ο Σοφοκλέους

Συνεχίστηκε την Τετάρτη ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας, στην παρουσία της Νομικής Υπηρεσίας, εκπροσώπων του γραφείου της Εφόρου Ελέγχου Κρατικών Ενισχύσεων και του Γενικού Ελεγκτή, η συζήτηση για το νέο γήπεδο στη Λεμεσό και το πρόβλημα που έχει προκύψει για την χρήση του από τα σωματεία.

Advertisement

Σύμφωνα με τα όσα προκύπτουν από τη σημερινή συνεδρία παραμένουν οι εκκρεμότητες ως προς τη χρήση του γηπέδου, ενώ δεν κατέστη δυνατόν μέχρι στιγμής να βρεθεί η χρυσή τομή, ώστε τα τρία Σωματεία Απόλλωνα, ΑΕΛ και Άρη να μπορούν να χρησιμοποιούν το γήπεδο.

Υπενθυμίζεται ότι οι ποδοσφαιρικές ομάδες του Απόλλωνα, της ΑΕΛ και του Άρη κάνουν χρήση του Τσιρείου Σταδίου, το οποίο παρουσιάζει πρόβλημα ακαταλληλότητας.

Σημειώνεται ότι το νέο γήπεδο Λεμεσού ολοκληρώνεται και είναι έτοιμο να παραδοθεί το αμέσως επόμενο διάστημα, με τα μέλη της Επιτροπής Παιδείας να κάνουν λόγο για «κίνδυνο να μείνει στα αζήτητα» αν δεν υπάρξει κατάληξη σε συμφωνία ανάμεσα στον ΚΟΑ και τα Σωματεία.

Μιλώντας ενώπιων των μελών της Επιτροπής, ο Πρόεδρος του ΚΟΑ, Ανδρέας Μιχαηλίδης, είπε πως έχει γίνει ήδη ένα τελικό κείμενο συμφωνίας με τις τρεις ομάδες της Λεμεσού, το οποίο όπως συμπλήρωσε έχει σταλεί στην Έφορο Ελέγχου Κρατικών Ενισχύσεων και τη Νομική Υπηρεσία, ώστε να τους δοθεί το πράσινο φως και να προχωρήσουν σε υπογραφή του.

Από την πλευρά της η Έφορος Κρατικών Ενισχύσεων, Στέλλα Μιχαηλίδου, ανέφερε στα μέλη της Επιτροπής ότι δεν έχει στα χέρια της κάτι ως τελεσίδικο εκ μέρους του ΚΟΑ, ώστε να το στείλει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για αξιολόγηση, με τον Πρόεδρο του ΚΟΑ να αναφέρει ότι έχει ήδη στείλει το τελικό κείμενο της συμφωνία στη Νομική Υπηρεσία και στην Έφορο αναμένοντας τη γνωμάτευσή τους.

Σε δηλώσεις του, μετά τη συνεδρία, ο Πρόεδρος της ΑΕΛ, Ανδρέας Σοφοκλέους, είπε ότι η συμφωνία που τους έχει δοθεί -εάν υπογραφεί- το αποτέλεσμα είναι ότι δεν θα μπορούν να διαχειριστούν το γήπεδο, αφού πρόκειται για σύμβαση φιλοξενίας στο γήπεδο.

Όπως εξήγησε ο κ. Σοφοκλέους «οι ομάδες της Λεμεσού ήταν με την εντύπωση ότι θα ελάμβαναν την διαχείριση του γηπέδου, ωστόσο, αυτό που έχουν μπροστά τους είναι συμφωνία φιλοξενίας».

«Ευχαριστούμε αλλά δεν θα πάρουμε», είπε ο κ. Σοφοκλέους, ο οποίος υποστήριξε ότι κατά τις συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κανείς από τους εμπλεκόμενους θεσμούς αναφέρθηκε σε θέμα κρατικών ενισχύσεων.

Σύμφωνα με τον Ανδρέα Σοφοκλέους την επόμενη μέρα της υπογραφής της συμφωνίας με τον ΚΟΑ είτε θα πάνε στον Οργανισμό και θα ζητήσουν χορηγία, ώστε να ανεγείρουν δικό τους γήπεδο, για να προσθέσει πως η άλλη λύση είναι να αγοράσουν το γήπεδο.

Ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ, Αντρέας Καυκαλιάς, δήλωσε πως «είναι μονόδρομος η αναζήτηση κι εξεύρεση λύσης, που θα οδηγήσει σε συμφωνία», για να σημειώσει ότι «η ευθύνη ώστε να υπάρξει θετική κατάληξη βαραίνει την κυβέρνηση και τον ΚΟΑ, οι οποίοι όπως αποδεικνύεται έχουν υπαναχωρήσει από προηγούμενες δεσμεύσεις».

Εξέφρασε την ελπίδα ότι οι επόμενες μέρες θα οδηγήσουν σε μια κατάληξη στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Ο Βουλευτής του ΔΗΚΟ, Χρύσανθος Σαββίδης, είπε ότι κατά τη σημερινή συζήτηση «φάνηκε η γύμνια της πολιτείας», για να προσθέσει πως οι Βουλευτές έχουν ακούσει «τραγελαφικά πράγματα» σε σχέση με το τι έγινε από την αρχή που κτιζόταν το στάδιο μέχρι τώρα που είναι έτοιμο.

Ο κ. Σαββίδης σημείωσε ότι ενώ το γήπεδο είναι έτοιμο ακόμα δεν βρέθηκε η χρυσή τομή, ώστε να μπορέσουν τα τρία σωματεία να το χρησιμοποιούν, ενώ τόνισε ότι η 17η Νοεμβρίου είναι η τελευταία ημερομηνία χρήσης του Τσιρείου, με σοβαρό το ενδεχόμενο τα τρία σωματεία να «γίνουν πρόσφυγες στην πόλη τους, γιατί κάποιοι δεν έκαναν σωστά τη δουλειά τους».

Ο Βουλευτής της ΔΗΠΑ, Αλέκος Τρυφωνίδης, είπε πως «βρισκόμαστε στο σημείο το γήπεδο να είναι ολοκληρωμένο και να μην μπορεί να βρεθεί ο τρόπος της διαχείρισης», για να σημειώσει ότι όλα αυτά «δεν τιμούν το κράτος μας».

Ανέφερε πως η ΔΗΠΑ καλεί τον ΚΟΑ και όλους τους εμπλεκόμενους να βρουν την χρυσή τομή για την άμεση χρήση του γηπέδου, ενώ παράλληλα εισηγείται μέχρι να βρεθούν οι λύσεις να δοθεί το γήπεδο για προπονήσεις και αγώνες, κάτω από την εποπτεία του ΚΟΑ, ώστε οι ομάδες τις Λεμεσού που δεν μπορούν να αγωνιστούν σε ένα μήνα στο Τσίρειο, να μπορούν να αγωνίζονται στο νέο γήπεδο -έστω σε προσωρινή βάση- και να μπορούν να χρησιμοποιούν και τα χιλιάδες εισιτήρια διαρκείας, που έχουν πληρώσει οι φίλαθλοι.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network