MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Ακύρωσε την απόφαση για παραχώρηση γης σε 2 εταιρείες η Αρχή Λιμένων

Advertisement

Sponsored by exness

Ακύρωσαν την κατ’ αρχήν απόφαση για παραχώρηση γης στο Βασιλικό για σκοπούς δημιουργίας ιδιωτικών ηλεκτροπαραγωγών σταθμών -«Δεν εξασφαλιζόταν η ορθή νομιμότητα» είπε ο Πρόεδρος του Δ.Σ της Αρχής

Όλα τα στοιχεία και δεδομένα «άνοιγαν» τον δρόμο για ακύρωση της απόφασης που έλαβε το απερχόμενο Διοικητικό Συμβούλιο της Αρχής Λιμένων σε σχέση με την παραχώρηση δύο τεμαχίων στην περιοχή του Βασιλικού, σε εταιρείες για σκοπούς δημιουργίας ιδιωτικών ηλεκτροπαραγωγών σταθμών, χωρίς την προκήρυξη διαγωνισμού.

Advertisement

Κι έτσι έγινε. Σε πολύωρη συνεδρία χθες, το Διοικητικό Συμβούλιο της Αρχής, αποφάσισε ομόφωνα ακύρωση των προηγούμενων αποφάσεων που λήφθηκαν το καλοκαίρι, στη βάση των οποίων είχαν κατ’ αρχήν εγκριθεί τα αιτήματα των εταιρειών Bioland Promithia και Lysarea Energia για χρήση βιομηχανικών τεμαχίων στην περιοχή Βασιλικού για σκοπούς δημιουργίας ιδιωτικών ηλεκτροπαραγωγών σταθμών, χωρίς την προκήρυξη διαγωνισμού.

Μελετώντας τα δεδομένα μετά και τα όσα ήρθαν στο φως περί εξυπηρέτησης συμφερόντων, εν συνεχεία διαπιστώθηκε ότι η διαδικασία που ακολουθήθηκε δεν ήταν ορθή και ως εκ τούτου η Αρχή αποφάσισε τον τερματισμό της διαδικασίας παραχώρησης των δύο φιλέτων.

«Ήταν αυτό που αναμέναμε. Ως νέος πρόεδρος είχα δεσμευτεί για σκοπούς διαφάνειας και στη βάση πολύωρων αναλύσεων και συζητήσεων λήφθηκε η απόφαση. Το Δ.Σ έκρινε ότι δεν εξασφαλιζόταν η ορθή νομιμότητα» όπως είπε ο Πρόεδρος του Δ.Σ της Αρχής Αντώνης Στυλιανού, μιλώντας στη μεσημβρινή εκπομπή του Αντ1.

Σημειώνεται ότι το Συμβούλιο αποφάσισε να εξετάσει την ακύρωση ακόμα δύο αδειών που αφορούν άλλες δύο αναπτύξεις που αφορούν ηλεκτροπαραγωγό σταθμό και εγκατάσταση αποθήκευσης ασφάλτου στην κοινότητα Μαρί.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network