MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Ακριβό και όχι για όλους το χάπι κατά της covid…Ποιος ο σκοπός του και πότε αναμένεται στην Κύπρο  

Advertisement

Sponsored by exness

Χάπια κατά της covid19 αναμένουν την τελική έγκριση – Πότε θα έρθουν στη Κύπρο, σε ποιους θα δίνονται και πόσα θα κοστίζει μία θεραπεία για ένα ασθενή – Το χάπι δεν υποκαθιστά τον εμβολιασμό λένε οι ειδικοί – Όλες οι πληροφορίες

Εν αναμονή της τελικής έγκρισης των χαπιών κατά της covid που παρασκεύασαν οι εταιρίες Merck και Pfizer βρίσκονται αρκετές χώρες, έτσι ώστε να ριχθούν στη μάχη κατά της covid-19, η οποία συνεχίζει να καλπάζει και να καταγράφει εκατοντάδες θανάτους και χιλιάδες νέες λοιμώξεις καθημερινά ανά τον κόσμο.

Advertisement

Το χάπι της Merck όπως σημειώνει ο Δρ. Πέτρος Καραγιάννης ήδη πήρε έγκριση από την Αμερική και το χάπι της Pfizer από την Αγγλία, ωστόσο τώρα είμαστε σε αναμονή για την τελική έγκριση από τον ΕΜΑ.

Δεν υποκαθιστά τον εμβολιασμό το χάπι…

Κληθείς να εξηγήσει πως θα λειτουργούν αυτά τα φάρμακα και ποιοι θα τα λαμβάνουν, ο Δρ. Καραγιάννης ξεκαθάρισε αρχικά ότι το χάπι κατά του κορωνοϊού που αναμένεται το επόμενο διάστημα μετά τις εγκρίσεις και τις ενδεικνυόμενες διαδικασίες δεν θα υποκαθιστά σε καμία περίπτωση τον εμβολιασμό.

«Υπάρχει ακόμη δρόμος για να έρθει στην Κύπρο αφού πρώτα πρέπει να δοθεί πράσινο από τον ΕΜΑ και οι εταιρίες να ξεκινήσουν την μαζική παραγωγή. Άρα μπορεί να περιμένουμε και 2-3 μήνες», είπε.

Την ίδια ώρα διευκρίνισε ότι το χάπι θα χρησιμοποιείται σε συγκεκριμένες περιπτώσεις ασθενών οι οποίοι βρίσκονται στα αρχικά στάδια της νόσησης.

«Δεν θα παίρνει κανείς το χάπι προληπτικά, αλλά στα αρχικά στάδια που νοσεί ώστε να αποφύγει την βαριά νόσηση και τον θάνατο», λέει.

Ακριβό και όχι για όλους….

Κληθείς να εξηγήσει την διαδικασία επιλογής ασθενών που θα παίρνουν το χάπι καθώς και το κόστος, σημειώνει ότι αυτό θα γίνεται από τους γιατρούς ανάλογα με το ιστορικό του κάθε ασθενή, καθώς είναι κάτι πολύ ακριβό.

«Διάβασα ότι αυτό ίσως κοστίζει στο σύνολο σε κάθε ασθενή γύρω στα 800 ευρώ, άλλα δεν θα μπορούν να το παίρνουν όλοι. Θα υπάρχει διαδικασία που θα ελέγχεται και το ιστορικό του ασθενή», τονίζει.

Όπως διευκρινίζει τα χάπια αυτά σύμφωνα με τις ενδείξεις είναι σε μεγάλο βαθμό αποτελεσματικά. «Ο κάθε ασθενής που θα κρίνεται αναγκαίο θα παίρνει 3 ή 4 ταμπλέτες το πρωί και το βράδυ ανάλογα με το φάρμακο και την εταιρία, δηλαδή στο σύνολο 8 χάπια την ημέρα».

Πάντως, όσον αφορά την παρούσα επιδημιολογική εικόνα ο Δρ.Καραγιάννης είπε ότι αν δεν εμβολιαστούν αυτοί που δεν έκαναν καμία δόση του εμβολίου, τότε θα συνεχίσουμε να βλέπουμε αυτούς τους αριθμούς και κάλεσε το κοινό να συνεχίζει να τηρεί τα μέτρα προστασίας και να κατέχει safepass εκεί και όπου ενδείκνυται.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network