MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Ακόμα οι απαντήσεις των τοξικολογικών για το θάνατο της 8χρονης Μαρίας στη Λεμεσό

Advertisement

Sponsored by exness

Παρά τις διαβεβαιώσεις που δόθηκαν προς την ανακριτική ομάδα που διερευνά την υπόθεση θανάτου της 8χρονης Μαρίας στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού στις 6 Αυγούστου, ότι οι τοξικολογικές εξετάσεις επρόκειτο να φτάσουν στα χέρια τους το αργότερο μέχρι σήμερα Τετάρτη, αυτό δεν κατέστη επί του παρόντος δυνατό.

Advertisement

Όπως πληροφορείται η Cyprus Times οι εξετάσεις ακόμα δεν έχουν ολοκληρωθεί, ωστόσο αυτό αναμένεται να γίνει σύντομα. Οι τοξικολογικές εξετάσεις είναι και αυτές που αναμένεται να καταδείξουν πέραν πάσης αμφιβολίας τα αίτια θανάτου του άτυχου κοριτσιού.

Πάντως οι ανακριτές της υπόθεσης έλαβαν και τις τελευταίες καταθέσεις σε σχέση με την υπόθεση κατόπιν σχετικής υπόδειξης της ειδικής λειτουργού που διορίστηκε από το Υπουργείο Υγείας. Τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων θα ολοκληρώσουν το φάκελο, ο οποίος αναμένεται να παραδοθεί το ταχύτερο δυνατόν στη Νομική Υπηρεσία για περαιτέρω οδηγίες χειρισμού της υπόθεσης.

Υπενθυμίζεται ότι η μικρή είχε μεταφερθεί το απόγευμα της Κυριακής 5 Αυγούστου στο Νοσοκομείο από τη μητέρα της με υψηλούς πυρετούς, και παρά τις προσπάθειες των ιατρών που προχώρησαν με άμεση εισαγωγή στο παιδιατρικό τμήμα να την κρατήσουν για νοσηλεία, η μητέρα πήρε το παιδί της και αναχώρησε, αφού πρώτα υπέγραψε σχετικό έγγραφο συγκατάθεσης.

Λίγες ώρες αργότερα η μητέρα, ο πατέρας και η μεγαλύτερή τους κόρη επέστρεψαν στο Νοσοκομείο με την 8χρονη σε ημιλιπόθυμη κατάσταση. Δυστυχώς γύρω στις 5.00 τα ξημερώματα της Δευτέρας 6 Αυγούστου η 8χρονη εξέπνευσε παρά τις προσπάθειες τον γιατρών.

Η νεκροψία που είχε διενεργήσει η ιατροδικαστής Ελένη Αντωνίου κατέδειξε ότι ο θάνατος της 8χρονης  προήλθε από σηπτικό σοκ.

Σημειώνεται ότι στο επίκεντρο των ερευνών βρίσκεται το κατά πόσον οι γιατροί που χειρίστηκαν το περιστατικό ακολούθησαν το πρωτόκολλο που υπάρχει για τέτοιου είδους περιπτώσεις. Υπενθυμίζεται παράλληλα το ζήτημα που προέκυψε μετά τον τραγικό θάνατο της μικρής που αφορά τη δυνατότητα παρέμβασης των κρατικών υπηρεσιών όταν ο κηδεμόνας ανήλικου παιδιού αρνείται τη νοσηλεία του, σε περιπτώσεις που οι γιατροί κρίνουν ότι η ζωή του ανήλικου κινδυνεύει.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network