MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

«Ακολουθώντας» 3 δρομείς που τρέχουν για τον λαό του Λιβάνου. Μια πρωτοβουλία από αυτές που σε κάνουν να χαμογελάς… (pics)

Advertisement

Sponsored by exness

Μια πρωτοβουλία από αυτές που σε κάνουν να χαμογελάς… Mε σύνθημα «RunAidBeirut» το δρομικό κίνημα δείχνει για μία ακόμη φορά το κοινωνικό του πρόσωπο. 20 λεπτά ήταν αρκετά για να ληφθεί η απόφαση και να βγει η διαδρομή! Στηρίζει και εισφέρει ο κόσμος

Της Μύριας Αβρααμίδου

Τους πετύχαμε στον Πεδουλά, κάπου στα μισά της διαδρομής τους. Έκαναν στάση για λίγη ξεκούραση και… ανασύνταξη δυνάμεων. Για να συνεχίσουν το δρόμο τους κάτω από τον καυτό ήλιο.

Advertisement

Πρόδρομος, Τρόοδος, Πάνω Πλάτρες, Φοινί, Κάτω Πλάτρες, Μαντριά, Πέρα Πεδί, Μονιάτης, Σαϊττάς, Πελένδρι, Ποταμίτισσα, Δύμες. Αυτή είναι η συνέχεια.

Η διαδρομή ξεκίνησε από την Κυπερούντα. Χανδριά, Αγρίδια, Αγρός, Κάτω Μύλος, Άγιος Ιωάννης, Άγιος Θεόδωρος, Παλαιχώρι, Ασκάς, Φτερικούδι, Πλατανιστάσα, Άλωνα, Πολύστυπος, Λαγουδερά, Σαράντι, Σπήλια, Κακοπετριά, προηγήθηκαν στη διαδρομή.

Τρεις δρομείς που ευαισθητοποιήθηκαν από το δράμα του λαού του Λιβάνου μετά την καταστροφική έκρηξη της 4ης Αυγούστου και αποφάσισαν να τρέξουν με σκοπό να μαζέψουν χρήματα για τους ανθρώπους αυτούς. Που έχασαν τους δικούς τους, τα σπίτια και την περιουσία τους.

Μάκης Κουννιδης, Παναγιώτης Παναγιώτου και Νίκος Σουρμελή τρέχουν 100 μίλια (161χλμ). Και στην πορεία η διαδρομή «ενισχύεται» και με άλλους φίλους-δρομείς, που τρέχουν για μικρότερες αποστάσεις, στηρίζοντας έτσι την προσπάθεια τους.

Πως όμως πήραν την απόφαση να τρέξουν για το σκοπό αυτό;

Μιλώντας στη Cyprus Times ο Νίκος Σουρμελή είπε ότι η απόφαση λήφθηκε πολύ εύκολα, ενώ σε διάστημα 20 λεπτών είχε ήδη βγει και η διαδρομή.

«Ανήκουμε στη δυναμική, δρομική κοινότητα, η οποία έχει δοκιμαστεί σε διάφορες περιπτώσεις και ξέρουμε τις ευαισθησίες που διακρίνουν τα άτομα που συμμετέχουν στο δρομικό κίνημα. Έτσι με μια ιδέα, σε 20 λεπτά είχαμε βγάλει και διαδρομή και μέχρι το βράδυ της ίδιας ημέρας είχαμε ολοκληρωμένο πλάνο» λέει ο Νίκος Σουρμελή, δρομέας και εκ των εμπνευστών της ιδέας.

«Ξεκινήσαμε από την Κυπερούντα χθες στις 5 το απόγευμα. Το πρόγραμμα που βγάλαμε ακολουθείται με μεγάλη επιτυχία. Το πρώτο βράδυ ξεκουραστήκαμε στην Άλωνα και ξεκινήσαμε στις 4 το πρωί για τη διαδρομή Πλατανιστάσα-Πεδουλά. Ακόμα 46 χιλιόμετρα. Το πλάνο έλεγε στις 6 ώρες έπρεπε να είμαστε στον Πεδουλά, όπως και έγινε. Εδώ τώρα ξεκουραζόμαστε, θα γευματίσουμε και το απόγευμα στις 5 θα ξεκινήσουμε για τις Πλάτρες όπου θα διανυκτερεύσουμε» εξηγεί ο Νίκος αναφέροντας ότι στόχος είναι λίγο πριν τις 9 το πρωί του Σαββάτου να τερματίσουν στην Κυπερούντα, στο σημείο από το οποίο ξεκίνησαν.

Μέχρι στιγμής από τις εισφορές του κόσμου έχει μαζευτεί χρηματικό ποσόν πέραν των 6 χιλιάδων ευρώ. Μπορείτε κι εσείς να κάνετε την εισφορά σας στον πιο κάτω σύνδεσμο ΕΔΩ

«Αισθανόμαστε πολύ ωραία. Υπάρχει μια πολύ ωραία ατμόσφαιρα που μας δίνει και εμάς μεγάλη δύναμη. Ο κόσμος, φίλοι και άνθρωποι που δεν γνωρίζουμε, αντιμετωπίζουν πολύ θετικά αυτή την πρωτοβουλία. Και αυτό μπορούμε να το κρίνουμε τόσο από τα μηνύματα που λαμβάνουμε, όσο και από τις εισφορές που γίνονται στο σύνδεσμο που έχουμε δημιουργηθεί» καταλήγει ο Νίκος.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network