MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Ακιντζί: «Tο παιχνίδι έχει τελειώσει και είμαστε στις καθυστερήσεις»

Advertisement

Sponsored by exness

«Tο παιχνίδι έχει τελειώσει και είμαστε στις καθυστερήσεις» – Ο Μουσταφά Ακιντζί είπε πως δεν δέχεται την κατάργηση των εγγυήσεων του 1960, από τη στιγμή που οι Ελληνοκύπριοι δεν δέχονται την πολιτική ισότητα των Τουρκοκυπρίων – Συνέντευξη στην εφημερίδα «Πολίτης»

Advertisement

«Δεν έχουμε πολύ χρόνο γιατί το παιχνίδι έχει τελειώσει και είμαστε στις καθυστερήσεις. Κατ’ ακρίβεια, το παιχνίδι περιλαμβάνει τις καθυστερήσεις για αυτό πρέπει να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε», αναφέρει ο Μουσταφά Ακιντζί για το Κυπριακό.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Πολίτης», ο Τ/κ ηγέτης σημειώνει πως μία λύση του Κυπριακού θα βοηθήσει στο να δημιουργηθούν νέες σχέσεις της Κύπρου με τη Τουρκία, στην ελληνοτουρκική φιλία, στις σχέσεις Τουρκίας – ΕΕ και κανείς δεν χάνει κάτι αλλά όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη κερδίζουν.

Όπως τόνισε, η κ. Λουτ ήρθε στην Κύπρο για να βρει κοινό έδαφος, η συνάντηση της 26ης Φεβρουαρίου δεν αποτελεί έναρξη συνομιλιών αλλά στόχος είναι η διερεύνηση ύπαρξης κοινού εδάφους και επαναβεβαίωση συγκλίσεων που είχαν επιτευχθεί στο παρελθόν και από τις οποίες, έχει υπαναχωρήσει η ελληνοκυπριακή πλευρά.

Αναφερόμενος στο θέμα των τουρκικών στρατευμάτων,  υποστήριξε πως πρέπει να υπάρχει ισορροπία ώστε να αισθάνονται ασφάλεια όλες οι πλευρές. «Για παράδειγμα η απόσυρση των στρατευμάτων, εκτός από εκείνα που θα συμφωνηθεί να παραμείνουν, θα είναι σταδιακή. Πρέπει να δεχθούμε πως θα μείνουν συγκεκριμένοι αριθμοί». Υποστήριξε πως για αυτά θα γινόταν συζήτηση το καλοκαίρι του 2017 στη διάσκεψη του Κραν Μοντανά και ο Τούρκος πρωθυπουργός ήταν έτοιμος να πάει, αλλά κάποιοι εμπόδισαν τον Αλέξη Τσίπρα. Εξέφρασε ωστόσο την εκτίμηση ότι από τη συνάντηση Ερντογάν – Τσίπρα στην Άγκυρα προέκυψε συμφωνία να εργαστούν πάνω σε αυτή τη πτυχή.

Ο Μουσταφά Ακιντζί είπε ακόμα πως δεν δέχεται την κατάργηση των εγγυήσεων του 1960, από τη στιγμή που οι Ελληνοκύπριοι δεν δέχονται την πολιτική ισότητα των Τουρκοκυπρίων. Όπως υποστήριξε «όσο θα υπάρχει εξουσία της πλειοψηφίας επί της μειοψηφίας, τότε η μειοψηφία θα αναζητεί κάθε προστασία και θα την αναζητεί μόνο σε μια κατεύθυνση», εννοώντας τις εγγυήσεις της Τουρκίας. Επίσης διατώπωσε την άποψη πως όταν η ελληνική πλευρά επιμένει σε “μηδέν στρατεύματα – μηδέν εγγυήσεις», οδηγούμαστε σε μηδενικό αποτέλεσμα.

Ερωτηθείς σχετικά ο τ/κ ηγέτης ανέφερε ότι η μόνη ρεαλιστική λύση είναι η διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία, απορρίπτοντας λύση δύο κρατών.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network