MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Ακιντζί: Το Νοέμβριο στην Κύπρο ο Κέρι

Advertisement

Sponsored by exness

Ικανοποίηση για τη συνεχιζόμενη στήριξη των ΗΠΑ για μια διαρκή και δίκαιη λύση διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας στην Κύπρο, στη βάση της πολιτικής ισότητας, εξέφρασε ο Τ/κ ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί, μετά τη συνάντησή του με τον Αμερικανό Υπουργό Εξωτερικών Τζον Κέρι

Advertisement

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο κ. Ακιντζί σε δηλώσεις του από τη Νέα Υόρκη είπε ότι ο κ. Κέρι εξέφρασε την επιθυμία του να επισκεφτεί την Κύπρο το Νοέμβριο, με τον Τ/κ ηγέτη να εκφράζει την ευαρέσκειά του για το γεγονός.

Είπε παράλληλα ότι είχε την ευκαιρία να εξηγήσει στον κ. Κέρι το όραμά του, να ενημερώσει για τις συνομιλίες αλλά και τις δυσκολίες που συναντώνται στο κεφάλαιο του περιουσιακού και να ακούσει τις απόψεις του Αμερικανού ΥΠΕΞ.

Συνέχισε, λέγοντας ότι εξέφρασε την αποφασιστικότητα της τ/κ πλευράς για λύση το συντομότερο δυνατό, λέγοντας ότι η σταθερότητα που θα επέλθει στην περιοχή ενδιαφέρει και τις ΗΠΑ.

Η πρόνοιες της διζωνικότητας στη λύση θα φέρουν και κάποια προβλήματα, είπε, προσθέτοντας ότι το θέμα των αποζημιώσεων στο περιουσιακό αποκτά έτσι μεγαλύτερη σημασία.

Για τη χρηματοδότηση της λύσης, αναφέρθηκε στις ενέργειες του Ειδικού Συμβούλου του ΓΓ Έιντε, ενώ εξέφρασε ικανοποίηση για το γεγονός, όπως είπε, ότι και οι ΗΠΑ δείχνουν ενδιαφέρον και θα συνεισφέρουν σε αυτές τις προσπάθειες.

Η συνάντηση έγινε στην παρουσία της «υπουργού» εξωτερικών Εμινέ Τσολάκ, του Τ/κ διαπραγματευτή Οζντίλ Ναμί, του εκπροσώπου Τύπου του Ακιντζί, Μπαρίς Μπουρτζού και άλλων.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network

ΠΙΕΣΗ/ΑΠΟΕΛ

ShootandGoal