MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Ακιντζί: Θετική και χρήσιμή η συνάντηση με τον Γερμανό ΥΠΕΞ

Advertisement

Sponsored by exness

Χρήσιμη και θετική, χαρακτήρισε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί την 50λεπτη συνάντησή του στα κατεχόμενα με τον Γερμανό Υπουργό Εξωτερικών Φρανκ Βάλτερ Στάινμαϊερ – Αναφερόμενος για τα χθεσινά επεισόδια χαρακτήρισε θετική, αλλά όχι αρκετή τη στάση του ΠτΔ

Advertisement

Σύμφωνα με τον κ. Ακιντζί, είχαν μια χρήσιμη και θετική συνάντηση κατά την οποία ο κ. Στάινμαϊερ περισσότερο τον άκουγε.Ανέφερε ότι σημαντικοί Υπουργοί από δυτικές χώρες πραγματοποιούν επισκέψεις στην Κύπρο και υπενθύμισε τις επικείμενες επισκέψεις των Υπουργών Εξωτερικών της Βρετανίας και των ΗΠΑ.

Ο κ. Ακιντζί είπε ότι ενημέρωσε τον κ. Στάινμαϊερ για τη διαδικασία και τις ευαισθησίες της τουρκοκυπριακής κοινότητας και εξέφρασε την αποφασιστικότητά του για λύση. Παρά το `ναι` των Τουρκοκυπρίων, είπε, στο δημοψήφισμα, εντούτοις η τ/κ κοινότητα παρέμεινε εκτός της ΕΕ. Οι Τουρκοκύπριοι, ανέφερε, απέδειξαν τη θέλησή τους για αυτό (την ΕΕ).

Οπως ανέφερε, είπε στον Γερμανό επίσημο ότι η τουρκοκυπριακή πλευρά εργάζεται με καλή θέληση για μια κοινά αποδεκτή συνολική λύση, η οποία θα προστατεύει τα δικαιώματα της τουρκοκυπριακής κοινότητας και θα λαμβάνει υπόψη τα δικαιώματα της ε/κ.

Εδωσε, είπε, πληροφορίες στον κ. Στάινμαϊερ για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης και τις προσδοκίες των Τ/κ από την ΕΕ. Η βελτίωση των σχέσεων της τουρκοκυπριακής κοινότητας με τη Γερμανία θα συνεισφέρει στην επίλυση του Κυπριακού, δήλωσε ο κ. Ακιντζί.

Ανέφερε στον κ. Στάινμαϊερ ότι οι Τ/Κ θα συνεχίσουν να στηρίζουν τη διαδικασία ενώ είπε ότι ο Γερμανός Υπουργός τον προσκάλεσε στην Γερμανία ως εταίρο σε μια μελλοντική Κύπρο, ώστε η βελτίωση του διαλόγου με χώρες της ΕΕ να συνεισφέρει στις προσπάθειες για λύση του Κυπριακού.

Απαράδεκτες οι χθεσινές επιθέσεις

Για τις επιθέσεις εναντίον Τ/κ, ο κ. Ακιντζί τις χαρακτήρισε απαράδεκτες και είπε ότι η “ε/κ κυβέρνηση” και ειδικότερα τα σχολεία, θα πρέπει να κοιτάξουν το θέμα σοβαρά. Οι μαθητές, είπε, ήταν εκτός σχολείου την ώρα μαθημάτων, όταν επιτέθηκαν στους Τ/κ. Στη συνέχεια, είπε, λέχθηκε ότι μέλη του ΕΛΑΜ συμμετείχαν στις επιθέσεις και πρόσθεσε ότι δεν θα πρέπει να επιδεικνύεται ανοχή σε τέτοιου είδους περιστατικά.

Τέτοια επεισόδια, είπε, δεν δίνουν καλό μήνυμα στην τ/κ κοινότητα και επηρεάζουν τη διαπραγματευτική διαδικασία.

Η στάση του Νίκου Αναστασιάδη, είπε ο κ. Ακιντζί, ήταν θετική αλλά όχι αρκετή γιατί οι ένοχοι θα πρέπει να συλληφθούν και να παρουσιαστούν στο δικαστήριο και να τιμωρηθούν. Τέτοια μέτρα, είπε, θα πρέπει να ληφθούν για να μην επαναληφθούν τέτοια περιστατικά.

Κατά τον Τ/κ ηγέτη, η δράση της ΕΟΚΑ άρχισε από μαθητές και είπε ότι τέτοια επεισόδια δεν πρέπει να μην λαμβάνονται σοβαρά γιατί η μεγαλύτερη ζημιά γίνεται στη ψυχολογία της κοινότητας. Δεν πρέπει να γίνονται ανεκτά τέτοια επεισόδια ενώ εργαζόμαστε για λύση, κατέληξε.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network

Δεδομένο..

Protathlima