MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Ακιντζί: «Σήμερα είναι εκείνη η ημέρα. Σήμερα είναι η ημέρα αποφάσεων»

Advertisement

Sponsored by exness

Τι δήλωσε σήμερα ο τουρκοκύπριος ηγέτης – Απέφυγε να απαντήσει για την αξιολόγηση από την τουρκοκυπριακή πλευρά της πρότασης Αναστασιάδη

Advertisement

«Σήμερα είναι εκείνη η ημέρα. Σήμερα είναι η ημέρα αποφάσεων». Θα ήθελα να απευθυνθώ σε σας την πιο σημαντική ημέρα, μια ζωτική ημέρα για το μέλλον της Κύπρου με την έλευση του ΓΓ του ΟΗΕ, δήλωσε ο Τ/κ ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί, που προσερχόμενος το πρωί στο συνεδριακό κέντρο όπου διεξάγονται οι συνομιλίες για την Διάσκεψη για την Κύπρο, συνομίλησε με τους υποστηρικτές της πλατφόρμας Unitecyprusnow, οι οποίοι συγκεντρώνονται κάθε μέρα έξω από το χώρο των διαπραγματεύσεων.

Ο κ. Ακιντζί είπε ότι με τον πιο παραγωγικό τρόπο σήμερα θα κάνουν τη μεγαλύτερη προσπάθεια και ό,τι περνά από το χέρι τους για να υπάρξει μια θετική επίδραση για τη μοίρα των επόμενων γενεών της Κύπρου «και θέλω να το πιστέψετε. Θα επιδείξουμε ζήλο για να ξεπεράσουμε το πρόβλημα χωρίς να πνιγόμαστε στις λεπτομέρειες και επικεντρώνομενοι στη μεγάλη εικόνα. Σε τέτοιες διαδικασίες το πιο σημαντικό είναι οι πλευρές να βοηθούν η μια την άλλη».

Ο ίδιος, είπε, δεν έχει πρόθεση να επιρρίψει ευθύνες σε καμιά πλευρά, δεν είναι στόχος ούτε πρόθεσή του. Εάν όλες οι πλευρές βοηθούσαν η μια την άλλη και επικεντρωθούν στη μεγάλη εικόνα μπορεί να βρεθεί μια διέξοδος, πρόσθεσε λέγοντας ότι δεν θέλει να δώσει μεγάλες ελπίδες, αλλά ούτε και θέλει να είναι απαισιόδοξος. «Υπάρχει μια σημαντική προσπάθεια για να παραχθεί ένα θετικό αποτέλεσμα με καλή πρόθεση. Με την έλευση εδώ του ΓΓ».

Επανέλαβε τη θέση του ότι υπερασπίστηκε την πρόταση για πακέτο και εξέφρασε την ελπίδα όλες οι πλευρές εντός αυτού του πακέτου να βρουν στοιχεία που μπορούν να ικανοποιήσουν τις κοινότητές τους και να φύγουν από δω όλοι με ένα θετικό αποτέλεσμα.

Κληθείς από δημοσιογράφο να σχολιάσει την πρόταση Αναστασιάδη μετά που την αξιολόγησε η τ/κ πλευρά, ο κ. Ακιντζί απέφυγε να απαντήσει.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network