MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Ακιντζί: Σημαντική πρόοδος στις συνομιλίες

Advertisement

Sponsored by exness

Σημαντική πρόοδος σημειώθηκε σε 4 από τα 6 κεφάλαια για το Κυπριακό, δήλωσε ο Τ/κ ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί – «Αν και η Τουρκία στηρίζει, οι δύο ηγέτες αποφασίζουν…» – Τι ανέφερε σε συνέντευξη του στο Βερολίνο

Advertisement

Η λύση του Κυπριακού είναι σημαντική για την περιοχή και την ΕΕ και γι` αυτό θα ήθελε να συνεργαστεί με όλες τις χώρες μέλη, δήλωσε ο Τ/κ ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί σε τηλεοπτική εκπομπή της Deutsche Welle σήμερα το πρωί στο Βερολίνο, όπου πραγματοποιεί επίσκεψη.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, σε ερώτηση για την διαπραγματευτική διαδικασία της Τουρκίας προς την ΕΕ και εάν ο Τούρκος Πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν έχει πολιτική στη “βόρεια Κύπρο”, ο κ. Ακιντζί ανέφερε ότι εργάζεται για την επανένωση του νησιού με τον Ε/κ ηγέτη, Νίκο Αναστασιάδη και αν και η Τουρκία πάντοτε στηρίζει την τ/κ πλευρά, είναι οι δύο ηγέτες στο νησί που έχουν την ευθύνη της εξεύρεσης λύσης.

Ο Τ/κ ηγέτης αναφέρθηκε στο δημοψήφισμα για το σχέδιο Ανάν το 2004 και πως αν και οι Τ/κ τάχθηκαν υπέρ του σχεδίου δεν έγιναν αποδεκτοί στην ΕΕ και έκανε λόγο για μονομερή αποδοχή των Ε/κ στην Ένωση αν και είχαν απορρίψει με μεγάλη πλειοψηφία το σχέδιο λύσης.

Ο κύριος Ακιντζί ανέφερε ότι έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος στις συνομιλίες, στα τέσσερα από τα έξι κεφάλαια, και αν και κάποια προβλήματα παραμένουν τα θέματα του εδαφικού και των εγγυήσεων θα συζητηθούν στο τέλος. Υποστήριξε επίσης ότι ταυτόχρονα με τον φυσικό διαχωρισμό υπάρχει και μια νοοτροπία διαχωρισμού στην κοινωνία και αυτή χρειάζεται αρκετό καιρό για να ξεπεραστεί καθώς η ε/κ πλευρά πρέπει να αλλάξει την πεποίθησή της ότι είναι ο μοναδικός κυρίαρχος στο νησί.

«Πρέπει επίσης να αποδεχθούν ότι πρέπει να μοιραστούν τις ευθύνες της διοίκησης και αυτό θα πάρει χρόνο», είπε.

Υπάρχει, συνέχισε ο κ. Ακιντζί, καλή χημεία μεταξύ των δύο ηγετών και γι` αυτό είναι πιο εύκολο να σημειωθεί πρόοδος στις συνομιλίες, εξηγώντας ότι με τον κ. Αναστασιάδη ανήκουν στην ίδια γενιά και είπε ότι πρόκειται για την τελευταία ευκαιρία λύσης του Κυπριακού από αυτή τη γενιά σε μια ομοσπονδιακή βάση και γι` αυτό αυτή η ευκαιρία δεν πρέπει να χαθεί.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network