MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Ακιντζί προς Ερντογάν: Μετά τις εκλογές να διασφαλιστεί κινητικότητα στην Κύπρο

Advertisement

Sponsored by exness

Μετά τις βουλευτικές εκλογές της 22ας Μαΐου στην Κύπρο θα πρέπει να διασφαλιστεί νέα κινητικότητα στις διαπραγματεύσεις στο Κυπριακό, είπε ο Τ/Κ ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί στον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν, τον οποίο συνάντησε στην Κωνσταντινούπολη.

Advertisement

Σε δήλωσή του έπειτα από τη συνάντησή του με τον Τούρκο Πρόεδρο, ο Μουσταφά Ακιντζί είπε ότι για άλλη μια φορά είδε ότι ο Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος είναι ειλικρινής στηρίζει τις προσπάθειές τους για λύση του Κυπριακού. «Ικανοποιήθηκα από αυτό. Επειδή είναι πολύ σημαντικό να έχουμε καλό διάλογο με την Τουρκία και να στηρίζει τις προσπάθειές μας για λύση του Κυπριακού. Είναι σημαντικό να το κάνει καθαρά και να επιθυμεί να συνεχιστεί», είπε ο Μουσταφά Ακιντζί.

Η συνάντησή του με τον Τούρκο Πρόεδρο κράτησε μία ώρα.  

Για την 13η σύνοδο του Οργανισμού Ισλαμικής Διάσκεψης, ο Τ/Κ ηγέτης είπε ότι ήταν επιτυχημένη και ότι η αναφορά που γίνεται για την Κύπρο στην Διακήρυξη της συνόδου είναι παρόμοια με εκείνη που έγινε και στις προηγούμενες συνόδους. Όπως ανέφερε, έχει γίνει έκκληση για αλληλεγγύη προς τους Τ/Κ και για καλές σχέσεις με την πολιτεία που θα είναι ιδρυτικός συναίτερος με τμια πιθανή Ομόσπονδη Κύπρο. 

«Δεν υπάρχει καμιά έκπληξη εκεί. Για μας είναι μια θετική Διακήρυξη. Αλλά αν εφαρμοστούν οι αποφάσεις που λήφθηκαν θα έχει νόημα», είπε ο Τ/Κ ηγέτης. 
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network