MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Ακιντζί: «Κάθε συνιστώσα πολιτεία θα έχει τη δική της Αστυνομία»

Advertisement

Sponsored by exness

Οι δηλώσεις του τουρκοκύπριου ηγέτη μετά τη σημερινή συνάντησή του με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη

Advertisement

Η ομοσπονδιακή αστυνομία ήταν ένα από τα θέματα που συζήτησαν σήμερα με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, δήλωσε ο Τ/κ ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί, προσθέτοντας ότι δική τους αστυνομία θα έχουν και οι συνιστώσες πολιτείες, ενώ θα δημιουργηθεί και μια κοινή επιτροπή ερευνών.

Επιστρέφοντας στα κατεχόμενα μετά τη σημερινή συνάντηση που είχαν οι δύο ηγέτες, ο κ. Ακιντζί δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι συζήτησαν σε λεπτομέρεια διάφορα θέματα που αφορούν κοινούς θεσμούς της ομοσπονδίας, ρυθμιστικές αρχές ή σώματα (regulatory bodies) και ποια από αυτά θα δημιουργηθούν από την ομοσπονδιακή εξουσία, ποια από τις συνιστώσες πολιτείες.

Συζήτησαν επίσης, πρόσθεσε, το πλαίσιο λειτουργίας της κοινής επιτροπής για θέματα ΕΕ (joınt committee on EU matters) που θα συσταθεί για ζητήματα που αφορούν την ΕΕ μετά τη λύση.

Εκτός από κάποιες λεπτομέρειες, είπε ο κ. Ακιντζί, επιτεύχθηκαν συγκλίσεις, ενώ έγινε και ανταλλαγή απόψεων και σε άλλα θέματα που άπτονται αυτού του πεδίου.

“Αυτό που μπορούμε να πούμε και πάλι είναι ότι υπάρχουν θέματα στα οποία δεν υπάρχει ακόμη κατανόηση, δεν επιτεύχθηκε συμφωνία. Ωστόσο, και σήμερα, όπως και χθες, επιτεύχθηκαν διάφορες συγκλίσεις. Γενικά, αυτές οι συναντήσεις συνεχίζονται κάποιες μέρες με περισσότερες και κάποιες μέρες με λιγότερες συγκλίσεις”, είπε.

Ο Τ/κ ηγέτης δήλωσε περαιτέρω ότι έχει προσέξει πως κάποτε σε διαφωνίες υπάρχουν εννοιολογικές δυσκολίες, δηλαδή – ανέφερε – στην ε/κ πλευρά την έννοια της ομοσπονδίας πρέπει να την κάνουν κτήμα τους, να την αποδεχθούν. “Παρατηρούμε ότι κάποτε σε συγκεκριμένα θέματα, το ότι θα δημιουργήσουμε ένα ομόσπονδο κράτος, δεν έχει επικρατήσει”. Αυτό, συνέχισε, δεν συμβαίνει πάντα, αλλά κάποτε το συναντά και τέτοια θέματα πρέπει να τα ξεπεράσουμε για να μπορέσουμε να φτάσουμε πιο γρήγορα σε ένα αποτέλεσμα, όπως είπε.

Ο κ. Ακιντζί ανέφερε ότι θα έχουν τις επόμενες συναντήσεις την Κυριακή και τη Δευτέρα και πως ολόκληρο τον Οκτώβριο οι συναντήσεις των δύο ηγετών θα φτάσουν τις 10. Μετά από αυτές, κατέληξε, “θα έχουμε μπροστά μας μια πιο ξεκάθαρη εικόνα”.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network

ΚΟΚΟΡΙΝ;

ShootandGoal