MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Ακιντζί: Ελπίζω η ανηφόρα να είναι προσωρινή

Advertisement

Sponsored by exness

Ελπίζω να είναι προσωρινή η ανηφόρα, δήλωσε ο Ακιντζί σχολιάζοντας τις εσωτερικές επικρίσεις

Advertisement

Η διαδικασία των συνομιλιών είναι μια διαδικασία με ανεβοκατεβάσματα, δήλωσε ο Τ/κ ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί, προσθέτοντας ότι αν αυτή τη στιγμή θεωρείται ότι βρισκόμαστε στην ανηφόρα “ελπίζω ότι αυτό θα είναι προσωρινό”.

Ως τ/κ πλευρά η θέση τους, συνέχισε, ήταν σε εκείνη την Σύνοδο και θα μπορούσαν να είναι ως ένας από τους ίσους εταίρους της Κυπριακής Δημοκρατίας, ωστόσο εδώ και 53 χρόνια έχουμε τεθεί εκτός και δεν έχουμε αυτό το δικαίωμα. Ένας ηγέτης μόνο να αντιπροσωπεύει ολόκληρη την Κύπρο στη Σύνοδο δεν είναι δίκαιο, ανέφερε λέγοντας ότι στη Σύνοδο της Κωνσταντινούπολης δεν ήταν μόνο οι χώρες μέλη του ΟΗΕ αλλά είχαν κληθεί και άλλοι, θα μπορούσε και το ψευδοκράτος, αν και δεν αναγνωρίζεται, ωστόσο αυτό δεν έγινε. Όμως εκτός Συνόδου, στο περιθώριο της Συνόδου, η πρόσκληση του Τούρκου Προέδρου για ένα δείπνο που διοργάνωσε ο ίδιος, έγινε αποδεκτή, σημείωσε.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο κ. Ακιντζί μιλώντας χθες αργά το απόγευμα σε δεξίωση της “ένωσης” τραπεζών ανέφερε επίσης ότι εάν μέχρι ενός σημείου μπορεί να καταλάβει την ε/κ πλευρά που προκαλεί “φουρτούνα σε ένα κουτάλι νερό” (σσ έκφραση στα τούρκικα), ωστόσο – είπε – “δεν μπορώ να καταλάβω τις επικρίσεις στην τ/κ πλευρά”. Αυτοί που τον επικρίνουν, πρόσθεσε, επειδή πήγε στο δείπνο, αν δεν πήγαινε και ήταν μόνο οι Ε/κ θα έλεγαν που είναι ο Ακιντζί, που είναι ο Τ/κ ηγέτης, ο “πρόεδρος” της “ΤΔΒΚ”, ορίστε η Τουρκία τον εξοστράκισε και αναγνωρίζει μόνο τους Ε/κ. Αυτοί που θα τα έλεγαν αυτά είναι οι ίδιοι άνθρωποι είπε με έντονο ύφος.

Σημείωσε τέλος ότι θα συνεχίσει να εργάζεται με όλες του τις δυνάμεις για την δημιουργία μιας ενωμένης, ομόσπονδης Κύπρου. Τα γεγονότα με στεναχώρησαν αλλά δεν θα με βγάλουν από το δρόμο μου.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network