MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Ακιντζί: Χέρι με χέρι με την κοινωνία των πολιτών

Advertisement

Sponsored by exness

Στη σημασία της εμπλοκής της κοινωνίας των πολιτών στη διαδικασία για επίλυση του Κυπριακού αναφέρθηκε ο Τ/κ ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί, συγχαίροντας σήμερα τις 33 οργανώσεις για τη δημιουργία της πλατφόρμας “Λύση και ειρήνη” και ευχήθηκε να υπάρξουν παρόμοιες πλατφόρμες και στο “νότο”

Advertisement

Είμαστε σε μια εντατική διαπραγματευτική διαδικασία, σε πέντε ημέρες οι ηγέτες θα έχουν τέσσερις συναντήσεις, ανέφερε ο κ. Ακιντζί και πρόσθεσε ότι “στόχος είναι να επιτευχθούν δύο ναι”.

Δήλωσε ότι αυτή τη φορά δεν θα δοθεί ένα έτοιμο σχέδιο, όπως το 2004, αλλά όλα ετοιμάζονται από τις δύο πλευρές. “Εργαζόμαστε με τις δικές μας ομάδες για να ετοιμάσουμε το σχέδιο των Κυπρίων. Αυτό δεν είναι μια εύκολη δουλειά, είναι μια πολύ δύσκολη δουλειά. Οι ευαισθησίες είναι πολλές και στις δύο πλευρές και για να βρούμε εκείνη τη χρυσή τομή πραγματικά δεν είναι εύκολο”. Εργαζόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις για να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες, πρόσθεσε, επαναλαμβάνοντας την πεποίθησή του ότι αυτή είναι η τελευταία προσπάθεια για λύση από τη δική του γενιά.

Εάν περάσουν ακόμη 10 χρόνια, είναι ξεκάθαρο και απλό ότι ο διαχωρισμός θα έχει ριζώσει τόσο πολύ, ανέφερε λέγοντας ότι σε σύγκριση με το 2004, μια λύση το 2016 είναι πολύ πιο δύσκολη. “Το 2026 στην ατζέντα θα είναι και πάλι ένα ομοσπονδιακό πλαίσιο; Πολύ αμφιβάλλω. Μετά που θα ριζώσει τόσο πολύ αυτός ο μεγάλος διαχωρισμός. Γι` αυτό θα εργαστούμε για να αξιολογήσουμε με τον καλύτερο τρόπο αυτή την ευκαιρία”.

Οι οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών είναι σημαντικό κομμάτι της διαδικασίας, ανέφερε ο κ. Ακιντζί και πρόσθεσε ότι η διαδικασία θα πρέπει να μείνει μόνο στο επίπεδο των ηγετών και των διαπραγματευτικών ομάδων. Αλλωστε, είπε, εάν δεν εγκριθεί από τις δύο κοινότητες η λύση, τίποτα δεν μπορεί να γίνει. “Γι` αυτό το λόγο είναι μια διαδικασία που πρέπει να πάμε χέρι με χέρι με την κοινωνία των πολιτών και πιστεύω ότι έχουμε φθάσει σε αυτό το επίπεδο”, κατέληξε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network

ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟΣ

ShootandGoal