MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Ακιντζί: Ανησυχητική αλλά όχι έκπληξη από τη στάση Αναστασιάδη

Advertisement

Sponsored by exness

Η στάση της ελληνοκυπριακής πλευράς, εκτός και αν το διαψεύσει, αποδεικνύει ότι επιθυμεί τη συνέχιση του στάτους κβο στο νησί, είπε ο Τ/κ ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί, υποστηρίζοντας παράλληλα ότι οι δηλώσεις του Προέδρου Αναστασιάδη δείχνουν για ακόμα μια φορά ότι η ε/κ πλευρά απορρίπτει την πολιτική ισότητα και την ίση συμμετοχή των δύο κοινοτήτων στη διακυβέρνηση.

Advertisement

Είναι ανησυχητική, αλλά δεν αποτελεί έκπληξη η ξεκάθαρη αρνητική απάντηση του Προέδρου Αναστασιάδη στην πρότασή του της 30ης Απριλίου, αναφέρει ο Μουσταφά Ακιντζί.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο κ. Ακιντζί στις δηλώσεις του αναφέρθηκε και στις δηλώσεις στις 30 Απριλίου σχετικά με το πλαίσιο Γκουτέρες λέγοντας ότι πέρασε ένας μήνας από τις δηλώσεις του χωρίς ο Πρόεδρος Αναστασιάδης να απαντήσει θετικά και τελικά «σε συνέντευξη του τις προάλλες, στην εφημερίδα Φιλελεύθερος, με απόλυτο τρόπο απέρριψε την έκκληση μου. Αν και ο ίδιος μετά το Κραν Μοντάνα επανέλαβε πολλές φορές ότι υιοθετεί το πλαίσιο Γκουτέρες, εντούτοις με τη στάση του δείχνει ότι πραγματικά δεν είναι αυτό που ισχύει».

«Υπάρχει μόνο ένα πλαίσιο, και είναι αυτό που κατατέθηκε στις 30 Ιουνίου 2017 και επιβεβαιώσαμε το πλαίσιο αυτό στις 23 Σεπτεμβρίου 2017 κατά τη συνάντηση μας με τον ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες», είπε.

Η στάση του Προέδρου Αναστασιάδη προκαλεί ανησυχίες για το μέλλον της Κύπρου, αλλά δεν αποτελεί καθόλου έκπληξη, αφού και στο Κραν Μοντάνα «αυτή τη στάση  είχε και τώρα αυτή τη στάση συνεχίζει» είπε ο Μουσταφά Ακιντζί και πρόσθεσε ότι, αν και αναφέρεται στο πλαίσιο του ΓΓ του ΟΗΕ της 30ης Ιουνίου, εντούτοις οι απόψεις που εκφράζει (ο Πρόεδρος Αναστασιάδης) βρίσκονται αναμφίβολα εκτός του πλαισίου.

Οι δηλώσεις του Προέδρου Αναστασιάδη, σύμφωνα με τον κ. Ακιντζί, απορρίπτουν την πολιτική ισότητα και την ίση συμμετοχή των δύο πλευρών στη διακυβέρνηση και υποστηρίζουν τη λήψη αποφάσεων με απλή πλειοψηφία.

Πρόσθεσε ότι έχει κάνει ένα σημαντικό βήμα το οποίο και αυτή την φορά, όπως είπε, δεν είχε ανταπόκριση, εκφράζοντας παράλληλα τη λύπη του για τις εξελίξεις.

Ο Τ/κ ηγέτης είπε ότι στη δήλωσή του ο Πρόεδρος Αναστασιάδης για ακόμη μια φορά απορρίπτει την έννοια της πολιτικής ισότητας και την ενεργό συμμετοχή των πλευρών στη διοίκηση, επαναλαμβάνοντας ότι θέλει μια τάξη πραγμάτων όπου οι αποφάσεις θα λαμβάνονται από την απλή πλειοψηφία. «Η ε/κ ηγεσία παρά το ότι λέει ακριβώς το αντίθετο, είναι ξεκάθαρο ότι προτιμά τη συνέχιση του στάτους κβο».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network

ΑΔΟΞΟ ΤΕΛΟΣ

ShootandGoal