MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

ΑΚΕΛ για COP26: «Απαιτούμε πλάνο διάσωσης του πλανήτη!»

Advertisement

Sponsored by exness

Η παγκόσμια σύνοδος κορυφής των ηγετών σήμερα, 1 Νοεμβρίου σηματοδοτεί την έναρξη της 26ης διάσκεψης των Ηνωμένων Εθνών για την κλιματική αλλαγή (COP26), αναφέρει το ΑΚΕΛ.

Όπως σημειώνει, ενώ οι ηγέτες συγκεντρώνονται στη Γλασκώβη, καλλιεργώντας αισιοδοξία με τις υποσχέσεις τους, ο ΟΗΕ προειδοποιεί ότι σημερινούς ρυθμούς παραγωγής ορυκτών καυσίμων δεν θα εκπληρωθεί ο στόχος της διατήρησης της ανόδου της θερμοκρασίας κάτω από 1,5 βαθμούς Κελσίου.

Advertisement

«Η κλιματική κρίση είναι πραγματικότητα. Ο καύσωνας των 50 βαθμών Κελσίου στον Καναδά το καλοκαίρι, οι βιβλικές πλημμύρες στη Γερμανία, η πύρινη λαίλαπα στη νότια Ευρώπη, οι παγετώνες της Αφρικής που λιώνουν και θα έχουν εξαφανιστεί σε είκοσι χρόνια, είναι πρόδρομα φαινόμενα που κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί και να αγνοήσει» σημειώνει.

Την ίδια στιγμή προσθέτει πως ο τόπος μας βρίσκεται ήδη σε διαδικασία ερημοποίησης, ο φυσικός μας πλούτος εξαφανίζεται, οι πυρκαγιές είναι πλέον σύνηθες φαινόμενο, οι αυξήσεις στις τιμές του ρεύματος είναι αισθητές λόγω ανεπαρκούς περιβαλλοντικής και ενεργειακής πολιτικής της κυβέρνησης.

Όλα καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι η καταστροφική πτυχή του κατακλυσμού που έρχεται δεν έχει να κάνει με αδυναμίες και αδιέξοδα τεχνικής φύσης, αλλά με έλλειψη πολιτικού θάρρους και απουσία πολιτικής βούλησης».

«Απαιτούμε τη διαμόρφωση ενός πραγματικού πλάνου διάσωσης του πλανήτη, κυρίως από τις πλούσιες χώρες οι οποίες οφείλουν να συνεισφέρουν με τη διάθεση πόρων και τεχνολογίας. Ο στόχος της περιβαλλοντικής και κοινωνικής δικαιοσύνης μπορεί να επιτευχθεί µόνο εάν τεθούν οι περιβαλλοντικές παράμετροι και τα συμφέροντα του λαού µας, πάνω από τα συμφέροντα του κεφαλαίου», καταλήγει.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network