MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Ακατάλληλα οχήματα για μεταφορά παιδιών σε καλοκαιρινά σχολεία

Advertisement

Sponsored by exness

Τη χρήση ακατάλληλων και επικίνδυνων οχημάτων/λεωφορείων από καλοκαιρινά σχολεία στην Κύπρο, καταγγέλλει η Μονάδα Οδικής Ασφάλειας του REACTION.

Advertisement

Σύμφωνα με σχετικό δελτίο Τύπου, υπάρχουν περιπτώσεις που κάποιοι χρησιμοποιούν ακατάλληλα και επικίνδυνα οχήματα/λεωφορεία ενώ και κάποιες περιπτώσεις οι οδηγοί δεν έχουν καν την απαραίτητη άδεια. Επίσης, αναφέρεται, σε κάποια οχήματα όπου υπάρχει υποχρέωση για τη χρήση ζώνης ασφαλείας ή/και ειδικών καθισμάτων αυτά δεν λαμβάνονται υπόψη.

«Είναι ανεπίτρεπτο να μεταφέρονται παιδιά 3-4 ετών χωρίς παιδικό κάθισμα. Πέρα από επικίνδυνο για το παιδί είναι εξαιρετικά μεγάλη ανευθυνότητα. Το πρόβλημα είναι παγκύπριο και χρήζει άμεσης αντιμετώπισης. Δεν ξέρω εάν κάποιοι δεν γνωρίζουν ή απλά εθελοτυφλούν αλλά πρέπει να ληφθούν μέτρα πριν θρηνήσουμε θύματα», αναφέρει ο Επικεφαλής της Μονάδας Οδικής Ασφάλειας του REACTION, Μάριος Σταύρου.

Καλεί επίσης τους γονείς, πριν  αποφασίσουν για το χώρο ενασχόλησης του παιδιού τους είτε το καλοκαίρι είτε οποιαδήποτε άλλη χρονική περίοδο να βεβαιώνονται ότι το όχημα που θα μεταφέρει τα παιδιά τους να είναι σε καλή κατάσταση, έχει ασφαλιστική κάλυψη και ΜΟΤ σε ισχύ.

«Πρέπει οι ιδιοκτήτες να έχουν σε εμφανή θέση τα πιο πάνω πιστοποιητικά – οι γονείς έχουν το κάθε δικαίωμα να ζητήσουν οποιοδήποτε αποδεικτικό στοιχείο για το όχημα/λεωφορείο που μεταφέρει τα παιδιά τους», σημειώνεται.

Προστίθεται ότι ο οδηγός του οχήματος/λεωφορείου πρέπει να έχει την άδεια οδηγού για το όχημα το οποίο οδηγεί και το όχημα πρέπει να διαθέτει όλα τα απαιτούμενα από την νομοθεσία για την ασφαλή μεταφορά των παιδιών από και προς το χώρο ενασχόλησης τους. (παιδικά καθίσματα – ζώνες ασφαλείας).

Επίσης, αναφέρεται ότι όπου και εάν είναι απαραίτητο πρέπει να υπάρχει ειδική συνοδός για τα παιδιά.

Η Μονάδα Οδικής Ασφάλειας του REACTION καλεί το Υπουργείο Παιδείας & Πολιτισμού, το Υπουργείο Μεταφορών και το Υπουργείο Δικαιοσύνης να λάβουν τα δέοντα μέτρα για την ασφάλεια των παιδιών πριν θρηνήσουμε θύματα. Η αυστηρή εφαρμογή αλλά και βελτίωση της νομοθεσίας  για την ασφάλεια, αναφέρεται, πρέπει να είναι η πρώτιστη προτεραιότητα.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network