MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Άκαρπες οι έρευνες για εντοπισμό του μετανάστη που βούτηξε στη θάλασσα ανοιχτά του Κάβο Γκρέκο

Advertisement

Sponsored by exness

Άκαρπες οι έρευνες για εντοπισμό του μετανάστη που βούτηξε στη θάλασσα ανοιχτά του Κάβο Γκρέκο – Τερματίστηκαν οι έρευνες Αστυνομίας και ΚΣΕΔ

Τερματίστηκαν χθες χωρίς αποτέλεσμα, οι έρευνες της Αστυνομίας και του Κέντρου Συντονισμού Ερευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ) για εντοπισμό ατόμου, το οποίο το απόγευμα της Κυριακής 22 Αυγούστου, βούτηξε στη θάλασσα στη περιοχή Παραλιμνίου, από τη βάρκα όπου επέβαινε, μαζί με άλλους 18 άτυπους μετανάστες από το Λίβανο.

Advertisement

Όπως ανέφερε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Πλωτάρχης Ανδρέας Χαραλαμπίδης, Διοικητής του Κέντρου Συντονισμού Ερευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ), «δυστυχώς δεν προέκυψε οποιοδήποτε αποτέλεσμα από τις έρευνες που διενεργήθηκαν υπό την εποπτεία του ΚΣΕΔ, για εντοπισμό του παράτυπου μετανάστη που την Κυριακή το απόγευμα βούτηξε στη θάλασσα».

Πρόσθεσε ότι η διαχείριση περιπτώσεων παράτυπων μεταναστών, αρκετές φορές προκύπτουν θέματα που άπτονται της ανθρώπινης ζωής, όπως στην προκειμένη περίπτωση «όταν πέντε από αυτούς βούτηξαν στην θάλασσα για να διαφύγουν στην ακτή. Το συγκεκριμένο άτομο έπεσε στη θάλασσα χρησιμοποιώντας μάλιστα πέδιλα και μάσκα ενώ έφερε σωσίβιο».

Εξήγησε πως «από την πρώτη στιγμή καταβλήθηκαν προσπάθειες για διάσωση των πέντε ατόμων, οι τέσσερις εντοπίστηκαν και περισυνελλέγησαν. Ωστόσο το πέμπτο άτομο κατάφερε να κολυμπήσει, να εκμεταλλευθεί το σκότος και να μην γίνει εφικτός στη συνέχεια ο εντοπισμός του».

Σύμφωνα με τον κ. Χαραλαμπίδη «οι έρευνες για εντοπισμό του συγκεκριμένου ατόμου από αεροναυτικά μέσα, συνεχίστηκαν μέχρι και χθες με το τελευταίο φως της ημέρας, όπως προβλέπουν οι κανονισμοί, αφού δεν εντοπίστηκε στην ακτή, ούτε και παρουσιάστηκε σε οποιαδήποτε αρχή της Κυπριακής Δημοκρατίας. Εκτιμούμε ότι το συγκεκριμένο άτομο για να φέρει μαζί του πέδιλα και μάσκα πρέπει να ήταν κολυμβητής» είπε και σημείωσε πως «από την απόσταση που έπεσε στο νερό ένας άνθρωπος μέσα σε τρεις ώρες μπορεί να φτάσει στην ακτή. Ελπίζουμε να τα κατάφερε».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε ότι «η χθεσινή επιχείρηση αεροδιακομιδής μέλους πληρώματος πλοίου που έπλεε βορείως του Ακρωτηρίου Αρναούτη, το οποίο έχριζε ιατρικής βοήθειας, επιβεβαίωσε την ορθότητα της απόφασης που έλαβε το Υπουργικό Συμβούλιο πριν έξι περίπου μήνες, για πρόσληψη δώδεκα νοσηλευτών από τον ΟΚΥπΥ, ώστε να επανδρώσουν τις μοίρες ελικοπτέρων, με στόχο να μειωθεί ο χρόνος αντίδρασης σε έκτακτα ιατρικά περιστατικά. Η πρόταση στο Υπουργικό μεταφέρθηκε από τα Υπουργεία Αμυνας και Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων».

Σύμφωνα με τον κ. Χαραλαμπίδη «όλη η ομάδα του ΚΣΕΔ είναι εξαιρετική, άρτια εκπαιδευμένη, είναι στελέχη της Εθνικής Φρουράς, συγκεκριμένα επιλεγμένα, εργάζονται όλο το 24ωρο, 365 μέρες το χρόνο γιατί πρέπει να εξασφαλίζεται η ασφάλεια όσων, πετούν και πλέουν εντός του FIR Λευκωσίας».

Η Κύπρος, είπε, «διαθέτει το τέταρτο μεγαλύτερο νηολόγιο της Ευρωπαϊκής Ενωσης και το δωδέκατο παγκοσμίως και πέραν των χιλίων υπερπόντιων πλοίων που φέρουν την Κυπριακή σημαία, παρακολουθούνται από το ΚΣΕΔ» σημειώνοντας παράλληλα πως «οποιαδήποτε ώρα και στιγμή χρειαστούν τη βοήθεια μας, την παρέχουμε και εξασφαλίζουμε ότι κάποιο άλλο Κέντρο είναι κοντά τους για να τους βοηθήσει».

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network