MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Αίτημα των Μαρωνιτών για αναστήλωση της Μονής του Προφήτη Ηλία

Advertisement

Sponsored by exness

Ο επικεφαλής του “γραφείου των θρησκευτικών υποθέσεων” Αχμέτ Ουνσάλ, συνοδευόμενος από αντιπροσωπεία και τον Τουρκοκύπριο συμπρόεδρο της δικοινοτικής Τεχνικής Επιτροπής Πολιτιστικής Κληρονομιάς Αλί Τουντζάι, επισκέφθηκε το μαρωνίτικο χωριό Κορμακίτης στα κατεχόμενα.

Σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, ανακοίνωση του “γραφείου”, την οποία δημοσιεύει η τ/κ εφημερίδα “Detay”, αναφέρει ότι κατά τη διάρκεια επίσκεψης της στο Καθεδρικό Ναό Αγίου Γεωργίου, η αντιπροσωπεία συναντήθηκε με τον ιερέα Ανδρέα Κατσιολούδη, ο οποίος ενημέρωσε τον Δρ Ουνσάλ για την κατάσταση των κατοίκων του χωριού και αντάλλαξαν απόψεις.

Advertisement

Σε ερώτηση του κ. Ουνσάλ, οι Μαρωνίτες του χωριού είπαν ότι δεν αντιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα στην άσκηση των θρησκευτικών τους καθηκόντων, αλλά ζήτησαν στήριξη για την αναστήλωση της Ιεράς Μονής του Προφήτη Ηλία, που έχει μεγάλη αξία για τους ίδιους από ιστορική και θρησκευτική άποψη.

Υποστηρίζοντας ότι το οθωμανικό κράτος πάντα διασφάλιζε τις απαραίτητες διευκολύνσεις στον μη μουσουλμανικό πληθυσμό του σε θέματα προσευχής για να ζει ειρηνικά, ο κ. Ουνσάλ είπε ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της ιστορίας διασφαλίζονταν από το οθωμανικό κράτος διευκολύνσεις και για την κοινότητα των Μαρωνιτών. Πρόσθεσε, στη συνέχεια, ότι ως “κληρονόμοι της οθωμανικής [Αυτοκρατορίας]”είναι έτοιμοι να βοηθήσουν για την εξεύρεση λύσης στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι Μαρωνίτες σε θέματα άσκησης των θρησκευτικών τους καθηκόντων.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network