MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Αισιόδοξος ο Šefčovič για θετική εξέλιξη στο Κυπριακό το 2016

Advertisement

Sponsored by exness

Την ευχή το 2016 να είναι μια θετική χρονιά για τη λύση του Κυπριακού, εξέφρασε ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μaros Sefcovic, μιλώντας απόψε σε εκδήλωση στο Πανεπιστήμιο Κύπρου για την ενεργειακή ένωση.

Advertisement

«Ελπίζω ότι το 2016 μπορεί να ξεκινήσει με μια θετική ιστορία σχετικά με τη λύση στο Κυπριακό και η λύση αυτή θα έχει θετικές επιπτώσεις για το νησί και την περιοχή. Εσείς οι Κύπριοι μπορείτε να μας πείτε τι μπορούμε να κάνουμε και εμείς θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια και το ίδιο ισχύει και για τα Ηνωμένα Έθνη», είπε. Πρόσθεσε ότι οι Κύπριοι μπορούν να υπολογίζουν στη βοήθεια της ΕΕ.

Αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις, είπε ότι έχει γίνει σκληρή δουλειά μέχρι στιγμής και ότι συνεχίζεται η προσπάθεια για να υπάρξει λύση. Ο κύριος Sefcovic εξήρε επίσης το ρόλο της Πρεσβείας της Σλοβακίας, ιδιαίτερής του πατρίδας, στο διακοινοτικό διάλογο στην Κύπρο και έκανε αναφορά στην Πρέσβειρα, η οποία ήταν παρούσα στην εκδήλωση, και στις συναντήσεις που γίνονται υπό την αιγίδα της μεταξύ των ε/κ και των τ/κ κομμάτων.

Ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν μίλησε για την Ενεργειακή Ένωση και τα μελλοντικά σχέδια της ΕΕ, καθώς και για τις γεωπολιτικές εξελίξεις στην περιοχή. Εξέφρασε επίσης την επιθυμία να υπάρξει «δυναμική πρόοδος» στο εγγύς μέλλον.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο κύριος Sefcovic αναφέρθηκε στις προσπάθειες της Κύπρου στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και στους στόχους για να υπάρξει ενεργειακή επάρκεια.

Ανέφερε ακόμη ότι η ΕΕ μπορεί να στηριχθεί στον ήλιο και τον αέρα για τις ενεργειακές της ανάγκες και ότι πρέπει να εξευρεθούν νέες και καινοτόμες λύσεις.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network