MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Αισιοδοξία για Πάσχα χωρίς μέτρα στην Κύπρο… αλλά υπό προϋποθέσεις. Ο Δρ. Πετρίκκος στη Cyprus Times

Advertisement

Sponsored by exness

Το αισιόδοξο σενάριο που θα μας φέρει πιο νωρίς στην κανονικότητα σύμφωνα με τον Δρ. Πετρίκκο – Θα έπρεπε να τεθούν μέτρα περιορισμού σε ανεμβολίαστους, λέει – Ενθαρρυντικά τα μέχρι στιγμής δεδομένα της Όμικρον

Αισιοδοξία για την πορεία της πανδημίας στην Κύπρο εκφράζει μιλώντας στη Cyprus Times το μέλος της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής Δρ. Γιώργος Πετρίκκος, κληθείς να σχολιάσει τα επιδημιολογικά δεδομένα, καθώς και την κατάσταση που επικρατεί.

Advertisement

Όπως διαπιστώνεται στη βάση μελετών σύμφωνα με τον Δρ. Πετρίκκο, η μετάλλαξη Όμικρον είναι λιγότερο νοσογόνα, παρόλο που είναι πιο μεταδοτική, γεγονός που ίσως μας φέρει όπως εξηγεί, πιο γρήγορα στην ανοσία και στην κανονικότητα .

«Ευχάριστο είναι το γεγονός ότι νοσούν ήπια λόγω Όμικρον οι πλήρως εμβολιασμένοι πολίτες. Συνεχίζουν όμως να νοσηλεύονται οι ανεμβολίαστοι οι οποίοι θα πρέπει να πεισθούν, ώστε να εμβολιστούν για να ξεφύγουμε από την πανδημία νωρίτερα» είπε.

Ερωτηθείς ποιες είναι οι εισηγήσεις του ώστε να πεισθούν αυτοί που δεν εμβολιάζονται, υπογραμμίζει ότι, θα έπρεπε να τεθούν μέτρα περιορισμού σε ανεμβολίαστους.

«Δεν εννοώ υποχρεωτικό εμβολιασμό και υπερβολικά καταπιεστικά μέτρα, αλλά για παράδειγμα να μην μπορούν να απουσιάζουν από την εργασία τους λόγω covid χωρίς συνέπειες και να μην δικαιούνται δωρεάν τεστ όπως οι άλλοι πολίτες. Θα μπορούσαμε να τους πείσουμε με αυτά τα μέτρα ή να τους κάνουμε να σκεφτούν ξανά ότι πρέπει να εμβολιστούν» είπε.

Αισιοδοξία για ένα πιο χαλαρό και ελεύθερο Πάσχα…

Εάν δεν εμφανιστεί νέα μετάλλαξη μέχρι την Άνοιξη και αφού συνεχίσουμε να τηρούμε μέτρα και να εμβολιαζόμαστε, τότε ίσως μέχρι το Πάσχα να έχουμε το αισιόδοξο σενάριο που θα μας επιτρέπει να ζήσουμε πιο ελεύθερα, τονίζει ο Δρ. Πετρίκκος.

«Δεν έχουμε φύγει από την πανδημία, καθώς η Δέλτα υπάρχει και αυτό φαίνεται και στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας όπου νοσηλεύονται αρκετοί ασθενείς, όμως εάν συνεχίσουν οι εμβολιασμοί και έχοντας υπόψη την ηπιότερη Όμικρον τότε θα ζήσουμε το αισιόδοξο σενάριο το Πάσχα να είμαστε σε καλύτερη κατάσταση και να ζήσουμε πιο ελευθέρα».

Ερωτηθείς εάν ενστερνίζεται τις απόψεις επιστημόνων του εξωτερικού, ότι φύγαμε από την πανδημία και μπήκαμε σε ενδημία, ξεκαθαρίζει ότι είναι κάτι που ακόμη δεν μπορούμε να το πούμε όμως αισιοδοξούμε ότι θα γίνει σύντομα.

Τέλος, εξηγεί ότι η μείωση κρουσμάτων των τελευταίων ημερών σε σχέση με τις γιορτές, δίνει περισσότερη αισιοδοξία για καλύτερες ημέρες.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network