MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Αίρεται η υποχρεωτική χρήση μάσκας στα κατεχόμενα

Advertisement

Sponsored by exness

Αίρεται η υποχρεωτική χρήση μάσκας στα κατεχόμενα – Ο βαθμός θνησιμότητας στα κατεχόμενα είναι στο 0,25%

Αίρεται η υποχρεωτική χρήση μάσκας στα κατεχόμενα ανακοίνωσε η «υπουργός υγείας», Ιζλέμ Γκιουρσάγ Αλτούγρα δημοσιοποιώντας τις αποφάσεις της «επιτροπής λοιμωδών νοσημάτων».

Advertisement

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, η κ. Αλτούγρα είπε ότι μετά την δημοσίευση των αποφάσεων στην «επίσημη εφημερίδα» η χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους δεν θα είναι πλέον υποχρεωτική. Ωστόσο τα άτομα με αναπνευστικά προβλήματα θα συνεχίσουν να την φορούν σε κλειστούς χώρους και μέσα μαζικής μεταφοράς. Θα πρέπει επίσης να χρησιμοποιούν την μάσκα στους χώρους που προαναφέρθηκε τα άτομα που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου, άνω των 60 ετών, άτομα με υποκείμενα νοσήματα στους πνεύμονες, στα νεφρά, νευρολογικά προβλήματα, ανοσοκατασταλτικά άτομα, ασθενείς με διαβήτη, ασθενείς με HIV και ιδιαίτερα όσοι εξ αυτών δεν έχουν εμβολιαστεί.

Η «υπουργός υγείας» ανακοίνωσε ότι ο βαθμός θνησιμότητας στα κατεχόμενα είναι στο 0,25%, έχουν γίνει συνολικά μέχρι τις 26 Μαίου 858.733 εμβολιασμοί. Με μία δόση έχουν εμβολιαστεί 301.786 άτομα ( %78.83), με δύο δόσεις 313.100 ( % 81.78), με τρεις δόσεις 185.885, με τέσσερις δόσεις 83.085 και με πέντε δόσεις 11.374.

Σήμερα στα κατεχόμενα ανακοινώθηκαν 38 νέα περιστατικά της Covid 19 από 4.657 τεστ. Από αυτά, τα 24 εντοπίστηκαν στην Λευκωσία, τα 3 στην Κερύνεια, 6 στην Αμμόχωστο, 4 στο Τρίκωμο και ένα στην περιοχή Λεύκας.

Μέχρι σήμερα στα κατεχόμενα έχουν γίνει 6.993.222 τεστ και εντοπίστηκαν συνολικά 94.911 κρούσματα. Υπό θεραπεία ή παρακολούθηση βρίσκονται 376 άτομα, τα 9 στο νοσοκομείο, ένας στην εντατική.

Ο αριθμός των θυμάτων της πανδημίας στα κατεχόμενα έφτασε τους 366.

Σήμερα στα κατεχόμενα έγιναν 118 εμβολιασμοί.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network