MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Αιφνιδιαστικές επισκέψεις σε νοσοκομεία από Επιτροπή Υγείας. Στόχος η «πραγματική εικόνα και όχι το φαίνεσθαι», λέει ο Δίπλαρος

Advertisement

Sponsored by exness

Αιφνιδιαστικές επισκέψεις θα περιλάβει στο έργο της Επιτροπής Υγείας, ο Ευθύμιος Δίπλαρος – Στόχος η «πραγματική εικόνα και όχι το φαίνεσθαι» – Συνέρχεται την Πέμπτη η Επιτροπή Υγείας – Όσα αναφέρει ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ευθύμιος Δίπλαρος

Συνέρχεται την Πέμπτη, στις 10.45 για προγραμματισμό εργασιών και εγγραφή θεμάτων η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Υγείας, της οποίας το έργο, μέσα στην υγειονομική κρίση που διέρχεται η ανθρωπότητα, μπορεί να θεωρηθεί σημαντικό μέχρι κρίσιμο. Κατά τη συνεδρία αναμένεται να ενημερωθούν τα μέλη της Επιτροπής από τον Πρόεδρο του για τις προθέσεις του για έργο του σώματος που θα προέρχεται μέσα από την ιδία άποψη για τα προβλήματα που απασχολούν τον τομέα της υγείας.

Advertisement

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ευθύμιος Δίπλαρος είπε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων πως θεωρεί ότι η Επιτροπή Υγείας πρέπει να πραγματοποιήσει επισκέψεις σε όλα τα νοσοκομεία μέχρι να αναλάβει τα καθήκοντα του ο νέος Υπουργός Υγείας, ώστε η Επιτροπή κατά την πρώτη συνάντηση που θα έχει μαζί του, να διαθέτει και ιδίαν άποψη για τα σοβαρά προβλήματα των νοσηλευτηρίων.

Ο κ. Δίπλαρος σημείωσε πως η Επιτροπή δεν μπορεί να αποφασίζει σε αίθουσες μακριά από τον κόσμο και δήλωσε ότι πρόθεση του είναι η Επιτροπή να πραγματοποιεί και αιφνιδιαστικές επισκέψεις ώστε να αποκομίζει την πραγματική εικόνα και όχι το φαίνεσθαι.

Σε σχέση με τις εκκρεμότητες της Επιτροπής, ο κ. Δίπλαρος ανέφερε ότι τελούν υπό εκκρεμότητα περί τα 17 νομοθετήματα (νομοσχέδια και προτάσεις νόμου) για τη συζήτηση των οποίων θα γίνει προγραμματισμός, λαμβανομένης υπόψη της σημαντικότητας του κάθε νομοθετήματος.

Μεταξύ των σημαντικών νομοθετημάτων που κρίνει ότι πρέπει να εξεταστούν σύντομα από την Επιτροπή παρέθεσε την τροποποίηση του νόμου για την Εγγραφή Ψυχολόγων ώστε να καταστεί δυνατή η έκδοση Κανονισμών με σκοπό τον καθορισμό τελών εγγραφής και ετήσιας άδειας εξάσκησης του επαγγέλματος του ψυχολόγου και για την ίδρυση ταμείου του Συμβουλίου Εγγραφής Ψυχολόγων για τη διαχείριση των εσόδων και των δαπανών, υπό την ευθύνη του εν λόγω Συμβουλίου, με σκοπό τη διατήρηση της ομαλής λειτουργίας του.

Παρέθεσε επίσης την τροποποίηση του νόμου για τη φαρμακευτική και τα δηλητήρια ώστε τα νοσηλευτήρια που δε διαθέτουν νοσοκομειακό φαρμακείο να έχουν υποχρέωση να ορίζουν υπεύθυνο φαρμακοποιό μερικής ή πλήρους απασχόλησης, τα στοιχεία του οποίου θα δηλώνουν στο Συμβούλιο Φαρμακευτικής και ο φαρμακοποιός θα έχει την ευθύνη της προμήθειας, της ασφαλούς διαφύλαξης και διάθεσης των φαρμακευτικών προϊόντων καθώς και της εφαρμογής των διατάξεων του Κανονισμού (ΕΕ) 2016/161, αποκλειστικά για τους εσωτερικούς ασθενείς του νοσηλευτηρίου.

Αναφέρθηκε επίσης στο νομοσχέδιο με το οποίο θα θεσπιστεί η νομοθεσία που θα διέπει την Ίδρυση, Λειτουργία και Έλεγχο των Κέντρων Αποθεραπείας και Αποκατάστασης.

Αναφορά έκανε και στο νομοσχέδιο για την Ίδρυση της Εθνικής Φαρμακευτικής Αρχής, που θα στοχεύει στη δημιουργία ανεξάρτητης αρχής με ευέλικτη διοικητική και οργανωτική δομή, με επαρκή τεχνική, επιστημονική στελέχωση και προϋπολογισμό, η οποία θα αναλάβει τις αρμοδιότητες για τη ρύθμιση της ποιότητας, ασφάλειας και αποτελεσματικότητας των φαρμακευτικών προϊόντων για ανθρώπινη χρήση, της ποιότητας και ασφάλειας των καλλυντικών προϊόντων καθώς και της ασφάλειας των ιατροτεχνολογικών προϊόντων.

O κ. Δίπλαρος σημείωσε το νομοσχέδιο για τη δημιουργία νομοθετικού πλαισίου που θα ρυθμίζει την παροχή υπηρεσιών ασθενοφόρου στην Κύπρο. Με το νομοσχέδιο νομοθετείται ο καθορισμός συστήματος αδειοδότησης και λειτουργίας των παρόχων υπηρεσιών ασθενοφόρου και των ασθενοφόρων οχημάτων η εγκαθίδρυση μηχανισμού ελέγχου των παρόχων υπηρεσιών ασθενοφόρου και ασθενοφόρων οχημάτων, η καθιέρωση ελάχιστων επαγγελματικών προσόντων του προσωπικού που θα διευθύνει και θα στελεχώνει τα ασθενοφόρα οχήματα, η ρύθμιση της ίδρυσης του Εθνικού Συντονιστικού Κέντρου Επείγουσων Κλήσεων και ο καθορισμός κριτηρίων που πρέπει να πληρούνται για την άσκηση του επαγγέλματος του Διασώστη καθώς και η δημιουργία Μητρώου Διασωστών.

Ακόμα ένα σημαντικό νομοσχέδιο που έχει ενώπιον της η Επιτροπή Υγείας, ανέφερε ο Πρόεδρος της, είναι το νομοσχέδιο για τη Συνεργασία των Πανεπιστημίων με τον ΟΚΥπΥ και τα Ιδιωτικά Νοσηλευτήρια. Γενικά με το νομοσχέδιο ρυθμίζεται η κλινική εκπαίδευση των φοιτητών των Ιατρικών Σχολών σε αυτά, η άσκηση κλινικού έργου από μέλη του ακαδημαϊκού προσωπικού των πανεπιστημίων και η άσκηση διδακτικού και ερευνητικού έργου από ιατρούς και άλλο παραϊατρικό προσωπικό στα εν λόγω νοσηλευτήρια.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Υγείας υπογράμμισε επίσης τη σημαντικότητα του νομοσχεδίου για την Κοινοτική Φροντίδα Ψυχικής Υγείας, που στοχεύει σε θέσπιση νομοθεσίας για τη δημιουργία ενιαίου, αποκεντρωμένου και αποτελεσματικού δικτύου υπηρεσιών για την εξωνοσοκομειακή περίθαλψη των ατόμων με ψυχικές διαταραχές, το οποίο να συνάδει με τις σύγχρονες επιστημονικές και θεραπευτικές αντιλήψεις και προσεγγίσεις.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network

ΠΙΕΣΗ/ΑΠΟΕΛ

ShootandGoal