MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Αγωνία για την 6χρονη… Στο Δικαστήριο ο πατέρας

Advertisement

Sponsored by exness

Μέρα εξελίξεων η χθεσινή στην υπόθεση που συγκλονίζει το παγκύπριο – Πρώτα η αναγνώριση του πτώματος από φίλη της άτυχης γυναίκας – Μετά η σύλληψη του 33χρονου Ρουμάνου – Οδηγείται ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας για έκδοση διατάγματος κράτησης – Για το αδίκημα του φόνου εκ προμελέτης – Αρνείται τα πάντα ο 33χρονος – Πίστευε ότι μάνα και κόρη είχαν φύγει στο εξωτερικό είπε στους ανακριτές – Ασκήσεις επί χάρτου για έρευνες 

Advertisement

Μετά τον εντοπισμό του πτώματος της άτυχης γυναίκας σε φρεάτιο του παλιού λατομείου στο Μιτσερό την Κυριακή και τις ώρες που ακολούθησαν που έδειχναν ότι ήταν πολύ δύσκολο να εξαφανιστεί το πέπλο μυστηρίου που κάλυπτε την υπόθεση, φαίνεται ότι οι εξελίξεις που προέκυψαν χθες Τρίτη ήταν καθοριστικές.

Πρώτα η αναγνώριση του πτώματος από φίλη της

Την νεκρή γυναίκα αναγνώρισε φίλη της ως την 38χρονη MARRY ROSE TIBURCIO από τις Φιλιππίνες που είχε εξαφανιστεί από τον Μάιο του 2018. Η απάντηση ήρθε μέσα από ένα σκουλαρίκι το οποίο αναγνώρισε ότι ανήκε στη Marry η φίλη της, επίσης αλλοδαπή. Πρόκειται για την γυναίκα που την είχε καταγγείλει ως ελλείπουσα πριν από σχεδόν ένα χρόνο.

Η γυναίκα αυτή -φίλη της θανούσας- πέραν της καταγγελίας που έκανε για την εξαφάνιση και πέραν της αναγνώρισης φαίνεται -όπως πληροφορούμαστε- να ήταν αυτή που οδήγησε τις αρχές στον 33χρονο Ρουμάνο που συνελήφθη, υποστηρίζοντας ότι πριν την εξαφάνιση μητέρας και κόρης η σχέση τους δεν πήγαινε καλά και ότι μεταξύ τους υπήρχαν προστριβές.

MARRY ROSE TIBURCIO – 05/05/2018

Καταγγέλθηκε στην Αστυνομία, ότι ελλείπει από από την οικία της στη Λάρνακα, η MARRY ROSE TIBURCIO, 38 ετών από τις Φιλιππίνες, μαζί με την ανήλικη κόρη της, ηλικίας 6 ετών. Η ελλείπουσα περιγράφεται ως λεπτής σωματικής διάπλασης, ύψους 1.53μ. περίπου, με κοντά μαύρα μαλλιά.

Η αναγνώριση της γυναίκας σήμανε νέο συναγερμό, αφού κατά την εξαφάνιση της πριν από περίπου ένα χρόνο η άτυχη Marry, είχε μαζί της και την 6χρονη κορούλα της. Γεγονός που προκαλεί μεγάλη αγωνία. Επισημαίνεται βεβαίως ότι οι αρχές αναμένουν και την τελική επιβεβαίωση σε σχέση με την ταυτότητα του θύματος από τις εξετάσεις DNA. Δεν αποκλείεται μάλιστα να ζητηθεί και DNA από την οικογένεια της γυναίκας στις Φιλιππίνες, ώστε να υπάρχει απόλυτη βεβαιότητα.

Ακολούθησε η σύλληψη του 33χρονου πατέρα της μικρής

Κατόπιν εξασφάλισης σχετικού εντάλματος και μετά από σαρωτικές έρευνες, το απόγευμα της Τρίτης, η Αστυνομία κατάφερε να περάσει χειροπέδες σε 33χρονο από τη Ρουμανία. Πρόκειται για τον συμβίο της άτυχης γυναίκας και πατέρα του παιδιού, ο οποίος συνελήφθη σε οικοδομή της Λάρνακας ενώ εργαζόταν.

Όπως αναφέρθηκε και σε προηγούμενο ρεπορτάζ της Cyprus Times, ο 33χρονος Ρουμάνος ανακρινόμενος στα γραφεία του ΤΑΕ Λευκωσίας, αρνείται οποιαδήποτε ανάμειξη στην υπόθεση φόνου εκ προμελέτης της 38χρονης, που διερευνά η Αστυνομία. Ισχυρίστηκε ότι είχε την εντύπωση πως η 38χρονη μητέρα και η 6χρονη κόρη τους είχαν φύγει από την Κύπρο για χώρα του εξωτερικού.

Την ίδια ώρα υπάρχουν πληροφορίες οι οποίες διερευνώνται που αναφέρουν ότι τον τελευταίο χρόνο πριν την εξαφάνιση μητέρας και κόρης, η 38χρονη και ο 33χρονος δε ζούσαν μαζί.

Η Αστυνομία οδηγεί τον 33χρονο -οικοδόμο στο επάγγελμα- ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας για έκδοση διατάγματος κράτησης, για το αδίκημα του φόνου εκ προμελέτης.

Τα πρώτα στοιχεία που έχει ενώπιον της η Αστυνομία, συνηγορούν -όπως αναφέραμε και σε προηγούμενο μας δημοσίευμα- ότι η διάπραξη του εγκλήματος έγινε σε άλλο χώρο και όχι στο λατομείο. Και ότι ο λόγος που η άτυχη Rose ήταν μερικώς τυλιγμένη σε σεντόνι και με τα πόδια δεμένα, ήταν για να διευκολυνθεί ο δράστης στη μεταφορά, όπως αναφέρει ένα σενάριο.

Όπως έγινε αργά το βράδυ της Δευτέρας γνωστό, από ανάκριση πέρασε και δεύτερο πρόσωπο. Πρόκειται για Ελληνοκύπριο από το Μιτσερό, ο οποίος όπως αναφέρουν οι πληροφορίες γνώριζε την άτυχη γυναίκα μέσω διαδικτύου.

Και ξανά στο Μιτσερό…

Στο μεταξύ, μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής επέστρεψαν ξανά στο παλιό λατομείο του Μιτσερού, για νέες έρευνες, οι οποίες δεν κατέστη δυνατόν να επαναρχίσουν εν αναμονή σχεδιασμού ασφαλούς τρόπου δράσης.

Δύσκολες έρευνες… ασκήσεις επί χάρτου

Κι ενώ η αγωνία κορυφώνεται για την 6χρονη μικρούλα, Αστυνομία και Πυροσβεστική προσπαθούν από το απόγευμα της Τρίτης να καταλήξουν σε «σχέδιο» δράσης για τον τρόπο που θα γίνουν οι έρευνες. Όπως πληροφορείται η Cyprus Times το μεγάλο πλάτος και βάθος (130 μέτρα) του φρεατίου αλλά και το γεγονός ότι εκεί υπάρχουν γαλαρίες (δηλαδή κανάλια) καθιστούν δύσκολη την προοπτική να κατέβουν άνδρες για έρευνες στο σημείο, ακόμα και εκπαιδευμένοι. Το ενδεχόμενο άντλησης του νερού θεωρείται επίσης δύσκολο.

Καθ΄όλη τη διάρκεια της νύχτας στο παλιό λατομείο παρέμειναν αστυνομικές δυνάμεις για περιφρούρηση της σκηνής.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network