MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Αγωνία, φόβος και… ελπίδα!

Advertisement

Sponsored by exness

Δύο νεκρούς, έναν σοβαρά τραυματία, ανυπολόγιστες καταστροφές και ατέλειωτες μάχες με τις φλόγες  άφησε πίσω της η καταστροφική πυρκαγιά στην περιοχή της Σολέας – Η Κύπρος φλέγεται… και θρηνεί

Advertisement

Η τρίτη μέρα της πυρκαγιάς σημαδεύτηκε από νέες άνισες «μάχες» των δυνάμεων πυρόσβεσης με τις φλόγες. Σε πολλές περιπτώσεις τα πύρινα μέτωπα έφτασαν μία ανάσα από κατοικίες στα χωριά Κούρδαλι και Σπήλια.

Ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις επιχειρούσαν καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας για να περιορίσουν τα πύρινα μέτωπα. Σύμφωνα με τον Διευθυντή του Τμήματος Δασών Τάκη Τσιντίδη που μίλησε στο δελτίο ειδήσεων του κρατικού καναλιού, οι επίγειες δυνάμεις μέχρι αργά το βράδυ της Τρίτης είχαν καταφέρει να περιορίσουν την πύρινη λαίλαπα προς τα χωριά Καννάβια και Αγία Ειρήνη με τη δημιουργία αντιπυρικών λωρίδων, χωρίς να κινδυνεύουν –μέχρι της στιγμής- κατοικημένες περιοχές.

Το πύρινο μέτωπο στα χωριά Κούρδαλι και Σπήλια τέθηκε μέχρι το βράδυ υπό μερικό έλεγχο, στέλνοντας το πρώτο αισιόδοξο μήνυμα μετά από μέρες. Δύο εστίες μαίνονταν ακόμα ανεξέλεγκτες στο νοτιοανατολικό τμήμα του Αγίου Θεοδώρου και πίσω από την κορυφογραμμή πάνω από τα Καννάβια.

Μόλις έπεσε το σκοτάδι, τα εναέρια μέσα αποχώρησαν για να ξεκινήσουν και πάλι ρήψεις νερού το πρωί,, ενώ επίγειες δυνάμεις με πέραν των 450 ατόμων,  συνέχισαν τη μάχη. Με το πρώτο φως της μέρας, θα γίνει επιθετική αντιμετώπιση της πυρκαγιάς, σύμφωνα με τον Υπουργό Γεωργίας Νίκο Κουγιάλη.

Η φωτογραφία αναρτήθηκε από τον Αλβίνο Βασιλειάδη

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network