MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Άγνωστος ο αριθμός των ανθρώπων χωρίς ιθαγένεια στην Κύπρο

Advertisement

Sponsored by exness

Πέραν των 10 εκ. ανθρώπων παγκοσμίως δεν έχουν καμία ιθαγένεια, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, ενώ το πρόβλημα αφορά και την Κύπρο, με εμπλεκόμενους φορείς να λένε, ωστόσο, ότι ο αριθμός των ανιθαγενών παραμένει μυστήριο για τις κρατικές υπηρεσίες

Advertisement

Την ίδια στιγμή, η Κυπριακή Δημοκρατία δεν έχει προσχωρήσει ακόμη στις διεθνείς συνθήκες για την προστασία των δικαιωμάτων τους, ενώ η προσφυγική κρίση διογκώνει το πρόβλημα.

Η ανιθαγένεια αποτελεί σοβαρή παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, με τα άτομα αυτά να αντιμετωπίζουν σειρά προβλημάτων, σχετικά με την πρόσβαση στην εκπαίδευση, στην υγεία ή στην αγορά εργασίας.

Η Ύπατη Αρμοστεία έχει ξεκινήσει εκστρατεία, με σύνθημα «Ανήκω», απευθύνοντας πρόσκληση στους ηγέτες του κόσμου να αναλάβουν πολιτική δράση για την επίλυση του προβλήματος εντός της δεκαετίας.

Το ζήτημα απασχόλησε το πρωί τους συμμετέχοντες σε σεμινάριο που διοργάνωσε η Ύπατη Αρμοστεία και το Γραφείο της Επιτρόπου Διοικήσεως, στη Λευκωσία. Όπως ειπώθηκε από τους ομιλητές, η απουσία ιθαγένειας αποτελεί εμπόδιο για απλές πράξεις, όπως η αγοραπωλησία ενός ακινήτου, η έξοδος από τη χώρα ή το άνοιγμα ενός τραπεζικού λογαριασμό και καθιστά τους ανιθαγενείς και κυρίως τα παιδιά, ιδιαίτερα ευάλωτα σε διακρίσεις, οδηγώντας στην καταπάτηση των δικαιωμάτων τους και στην περιθωριοποίησή τους από την κοινωνία.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network