MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Άγκυρα: Χωρίς βίζα δεν υπάρχει συμφωνία με την ΕΕ

Advertisement

Sponsored by exness

Η ΕΕ θα βοηθήσει την Τουρκία να εκπληρώσει τις τελευταίες λεπτομέρειες της συμφωνίας, λέει ο Αβραμόπουλος

Advertisement

Η Τουρκία δεν θα εφαρμόσει τη συμφωνία επανεισδοχής με την Ε.Ε., που έχει σκοπό να ανακόψει την εισροή παράτυπων μεταναστών, αν δεν πάρει την απελευθέρωση της βίζας που της έχει υποσχεθεί η Ευρώπη, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός αρμόδιος για ζητήματα Ευρωπαϊκής Ένωσης Ομέρ Τσελίκ.

Υποστήριξε ακόμη ότι η Τουρκία είναι προσηλωμένη στη συμφωνία στην οποία κατέληξε με τις Βρυξέλλες τον Μάρτιο και ότι εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της.

Από την Άγκυρα, όπου βρίσκεται, ο επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών και Ιθαγένειας της Ε.Ε. Δημήτρης Αβραμόπουλος δήλωσε ότι η Τουρκία έχει σημειώσει πρόοδο όσον αφορά τη συμφωνία για την κατάργηση της θεώρησης διαβατηρίων για τους Τούρκους που ταξιδεύουν στην Ε.Ε., προσθέτοντας ωστόσο ότι η Άγκυρα θα πρέπει ακόμη να ικανοποιήσει κάποια σημεία αναφοράς προτού εφαρμοστεί κάτι τέτοιο.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου, ο επίτροπος είπε ότι η Ε.Ε. είναι έτοιμη να βοηθήσει την Τουρκία να εκπληρώσει τις τελευταίες λεπτομέρειες της συμφωνίας προκειμένου να εξασφαλίσει την απελευθέρωση των θεωρήσεων εισόδου «πολύ σύντομα», χωρίς να δώσει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network