MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

«Αγκάθι» οι υπερωρίες για την «συγκυβέρνηση» λόγω οικονομικής κρίσης

Advertisement

Sponsored by exness

Σύσκεψη μετά και την έγκριση περικοπής των υπερωριών στο «δημόσιο» που προκάλεσε ήδη απεργιακά μέτρα – Τι μεταδίδεται από τα κατεχόμενα

Advertisement

Στην απουσία του «υπουργού δημοσιονομικών», Σερντάρ Ντενκτάς που βρίσκεται στο εξωτερικό και διαφωνεί με το θέμα των υπερωριών, πραγματοποιήθηκε στην «πρωθυπουργία» σύσκεψη με τις συντεχνίες, μετά την έγκριση περικοπής των υπερωριών στο «δημόσιο» που προκάλεσε ήδη απεργιακά μέτρα.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, πρόκειται για ένα από τα μέτρα που εγκρίθηκαν από το «υπουργικό» της Παρασκευής, η ανακοίνωση του οποίου προκάλεσε αντίδραση από την συντεχνία των εργαζομένων στα «τελωνεία» που ανακοίνωσαν ότι σταματούν άμεσα να εργάζονται υπερωριακά με αποτέλεσμα λαχανικά, φρούτα, άλλα τρόφιμα και αγαθά να μείνουν εγκλωβισμένα στο λιμάνι Κερύνειας, ενόψει μάλιστα της έναρξης της Γιορτής των Θυσιών την ερχόμενη Τρίτη, που φέτος διαρκεί 10 σχεδόν μέρες.

Επρόκειτο για καθορισμό των υπερωριών για όλους με βάση τον βασικό ωριαίο μισθό και αυτό θα ισχύει μέχρι το τέλος του χρόνου, στο πλαίσιο των μέτρων για αντιμετώπιση της κρίσης.

Οι συντεχνίες των εργαζομένων στον τομέα της υγείας ανακοίνωσαν ήδη ότι σταματούν και αυτοί την υπερωριακή απασχόληση από αύριο. Συνολικά πέντε συντεχνίες εργαζομένων στο «δημόσιο» έλαβαν την απόφαση αποχής από την υπερωριακή απασχόληση με αποτέλεσμα στην «συγκυβέρνηση» να δημιουργηθεί κρίση αφού τρία από τα τέσσερα κόμματα, ΡΤΚ, ΚΛ και ΚΚΔ ήθελαν να αποφευχθούν τα απεργιακά μέτρα αλλά το ΔΚ του Σερντάρ Ντενκτάς να επιμένει σε αυτά.

Σύμφωνα με την Κίπρις ποστασί, η συνάντηση με τις συντεχνίες έγινε στην «πρωθυπουργία» στην απουσία του Ντενκτάς, ο οποίος βρίσκεται στην Αντάλεια, και αφού οι συντεχνίες φέρονται να πήραν υπόσχεση ότι το συγκεκριμένο μέτρο θα αναθεωρηθεί ανακοίνωση άρση των απεργιακών μέτρων υπό το φως της συμφωνίας με την «κυβέρνηση» ότι θα το συζητήσουν μετά το μπαϊράμι, στις 27 Αυγούστου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network