MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Αυτοί είναι οι νομικοί που θα διερευνήσουν τις καταγγελίες κατά Αναστασιάδη

Advertisement

Sponsored by exness

Ανακοινώθηκαν τα ονόματα των νομικών που θα διερευνήσουν τις καταγγελίες κατά Νίκου Αναστασιάδη – Επικεφαλής της έρευνας η Gabrielle Louise McIntyre από την Αυστραλία

Η Ανεξάρτητη Αρχή κατά της Διαφθοράς ανακοίνωσε τα ονόματα των τριών Ελληνοκύπριων νομικών, οι οποίοι θα συνεπικουρούν το έργο της Αυστραλής εμπειρογνώμονα, σε ό,τι αφορά τη διερεύνηση των καταγγελιών σε βάρος του τέως Πρόεδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη.

Advertisement

Πρόκειται για τους:

ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΧΡΥΣΑΝΘΟΥ, Δικηγόρος.

ΟΡΕΣΤΗΣ ΝΙΚΗΤΑΣ, Δικηγόρος.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΕΥΘΥΜΙΟΥ, Δικηγόρος.

Όπως έγινε τις προηγούμενες μέρες γνωστό, επικεφαλής στην έρευνα ανέλαβε η Gabrielle Louise McIntyre από την Αυστραλία.

Το όλο θέμα απασχολεί τις τελευταίες μέρες το δημόσιο διάλογο, Ο Μακάριος Δρουσιώτης με ανάρτησή του στην πλατφόρμα «Χ» την Παρασκευή που μας πέρασε, έκανε γνωστό ότι ο τέως Πρόεδρος έλαβε νομικά μέτρα εναντίον του ζητώντας «απόσυρση των βιβλίων μου, απολογία και αποζημιώσεις». Και ενημέρωσε ότι το αίτημα αυτό ο ίδιος το απορρίπτει, κάνοντας λόγο για προσπάθεια εκφοβισμού. «Δεν υπάρχει τίποτε που μπορεί να με εκφοβίσει. Ανυπομονώ να κληθώ ενώπιον Αρχής για να τεκμηριώσω όσα καταγράφω στο βιβλίο μου» έγραψε.

Ο τέως Πρόεδρος με γραπτή δήλωσή του χαιρέτισε το διορισμό της Gabrielle Louise Mclntyre για τη διερεύνηση των ισχυρισμών εναντίον του, κάνοντας λόγο για ψευδείς και ατεκμηρίωτους ισχυρισμούς μιας αναπαραγόμενης μυθοπλασίας που τον φέρει ως εμπλεκόμενο σε πράξεις διαφθοράς. «Θα πρέπει να τον φοβίζουν οι ει προθέσεως διαστρεβλώσεις κειμένων, αντιφατικών και αναληθών ισχυρισµών και αυτοδιαψεύσεων αλλά και τα όσα τεκμήρια θα κατατεθούν στην Επιτροπή και το Δικαστήριο, που καταρρίπτουν ένα προς ένα τα κακόβουλα και συκοφαντικά ψεύδη του» ανέφερε στη γραπτή του δήλωση ο Νίκος Αναστασιάδης.

«Η αλήθεια είναι που μου δίνει δύναμη και αντοχές», ανέφερε με τη σειρά του ο Μακάριος Δρουσιώτης σε απάντηση της δήλωσης Αναστασιάδη.

Η ανακοίνωση από την Ανεξάρτητη Αρχής κατά της Διαφθοράς

Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, η Ανεξάρτητη Αρχή κατά της Διαφθοράς («η Αρχή») είχε αποφασίσει τη διεξαγωγή αυτεπάγγελτης έρευνας για τους ισχυρισμούς που εμπεριέχονται στο πιο πάνω βιβλίο και οι οποίοι αφορούν σε ενδεχόμενες πράξεις διαφθοράς.

Προς τον σκοπόν αυτόν, η Αρχή έχει διορίσει τα πιο κάτω 4 πρόσωπα ως Λειτουργούς Επιθεώρησης με Όρους Εντολής όπως διεξαγάγουν την Έρευνα και των οποίων τα Βιογραφικά επισυνάπτονται με την παρούσα Ανακοίνωση:

  1. Gabrielle Mclntyre, Νομικός.
  2. Χαρίλαος Χρυσάνθου, Δικηγόρος.
  3. Ορέστης Νικήτας, Δικηγόρος.
  4. Ανδρέας Ευθυμίου, Δικηγόρος.

Της Έρευνας θα ηγείται η Gabrielle Mclntyre.

H Gabrielle Mclntyre, κατάγεται από την Αυστραλία, ενώ τώρα διαμένει στην Αγγλία. Θεωρείται εμπειρογνώμονας στο διεθνές ποινικό δίκαιο και δικονομία, στο διεθνές δίκαιο περί ανθρωπίνων δικαιωμάτων καθώς και στο διοικητικό δίκαιο.

Αφίχθη στην Κύπρο για πρώτη φορά τη Δευτέρα, 12 Φεβρουαρίου 2024, κατόπιν πρόσκλησης της Αρχής όπου και παρέμεινε μέχρι την Παρασκευή, 16 Φεβρουαρίου 2024. Δεν έχει οποιουσδήποτε δεσμούς με την Κύπρο. Κατά το εν λόγω διάστημα επήλθε συμφωνία των 2 πλευρών και παρέλαβε τους Όρους Εντολής για την Έρευνα.

Ο Χαρίλαος Χρυσάνθου, είναι Δικηγόρος εγγεγραμμένος από το 2000, και διατηρεί δικό του Δικηγορικό Γραφείο. Διαθέτει μεγάλη εμπειρία στο χειρισμό ποινικών και πολιτικών υποθέσεων.

Ο Ορέστης Νικήταςείναι Δικηγόρος, εγγεγραμμένος από το 2003, ενώ διατηρεί δικό του Δικηγορικό Γραφείο. Από το Νοέμβριο 2020 μέχρι σήμερα είναι Πρόεδρος της Επιτροπής κατά της Διαφθοράς του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου. Έχει ευρεία πείρα σε θέματα ποινικού και αστικού δικαίου.

Ο Ανδρέας Ευθυμίου, είναι εγγεγραμμένος Δικηγόρος και διατηρεί δικό του Δικηγορικό Γραφείο στη Λάρνακα. Παρείχε τις νομικές του υπηρεσίες ως επικεφαλής Νομικός Συνεργάτης/Ερευνητής στην Ερευνητική Επιτροπή για την Κατάρρευση του Συνεργατικού Πιστωτικού Συστήματος (Επιτροπή Αρέστη), όσο και στην Ερευνητική Επιτροπή των Κατ΄ Εξαίρεση Πολιτογραφήσεων Αλλοδαπών Επενδυτών και Επιχειρηματιών (Επιτροπή Νικολάτου). Είναι μέλος της Επιτροπής κατά της Διαφθοράς του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου.

Άπαντες οι πιο πάνω Λειτουργοί Επιθεώρησης έλαβαν τους Όρους Εντολής από την Αρχή, ενώ δεσμεύτηκαν ότι δεν έχουν οποιουδήποτε είδους σύγκρουση συμφέροντος αναφορικά με τα γεγονότα που θα διερευνήσουν.

Οι Όροι Εντολής περιλαμβάνουν όλους τους ισχυρισμούς περί ύπαρξης διαφθοράς οι οποίοι περιλαμβάνονται στο βιβλίο Κράτος Μαφία, οι οποίοι εμπίπτουν εντός του πεδίου των αρμοδιοτήτων της Αρχής όπως αυτοί καταγράφονται από την κείμενη νομοθεσία.

Ήδη η ομάδα των Λειτουργών Επιθεώρησης άρχισε να εργάζεται οργανώνοντας την πορεία της Έρευνας, ενώ η κ. Mclntyre θα είναι ξανά στην Κύπρο στις 3 Μαρτίου 2024.

Επί του παρόντος, η Αρχή δεν θα προβεί σε οποιεσδήποτε δηλώσεις επί της συγκεκριμένης Έρευνας.

 

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network