MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Αφίξεων συνέχεια… Εντείνονται οι προσπάθειες για επαναπατρισμό Κυπρίων πολιτών

Advertisement

Sponsored by exness

Εντείνονται οι προσπάθειες για επαναπατρισμό Κυπρίων πολιτών – Νέες αφίξεις αναμένονται σήμερα

Συνεχίζονται και εντείνονται οι προσπάθειες επαναπατρισμού Κυπρίων πολιτών που βρίσκονται στο εξωτερικό.

Advertisement

Κατά τη σημερινή μέρα αναμένεται νέος αριθμός αφίξεων σε Λάρνακα και Πάφο, πολιτών που εγκλωβίστηκαν στο εξωτερικό και κατέχουν τα απαραίτητα πιστοποιητικά.

Σε χθεσινές του δηλώσεις ο Υπουργός Μεταφορών ανέφερε πως η Κυπριακή Δημοκρατία θα ναυλώσει πτήσεις για τους πολίτες που εγκλωβίστηκαν σε διάφορες χώρες για λόγους υγείας, για διακοπές ή για επαγγελματικούς λόγους.

Ο Υπουργός διευκρίνισε ότι ορισμένες από τις πτήσεις μπορεί να φτάσουν στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου ακόμα και αφού τεθεί σε ισχύ το διάταγμα του Υπουργού Υγείας για καθολική απαγόρευση πτήσεων από τις 3 τα ξημερώματα της 21ης Μαρτίου. Ταυτόχρονα κάλεσε τον κόσμο που πληροί τα κριτήρια επαναπατρισμού, να επικοινωνεί στο τηλέφωνο 24 841100 για να δώσει τα στοιχεία του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΕΔΩ

Εξήγησε ότι ο συγκεκριμένος αριθμός είναι το τηλεφωνικό κέντρο που άρχισε τη λειτουργία του στις 9 χθες βράδυ μέχρι και τις δύο τα ξημερώματα. Το κέντρο θα επαναλειτουργήσει από τις 8 το πρωί μέχρι τις οκτώ το βράδυ.  

Ο Υπουργός είπε ακόμα ότι στο τηλεφωνικό κέντρο υπάρχει ο κατάλογος των ατόμων που έχουν εξασφαλίσει τις σχετικές βεβαιώσεις από τις διπλωματικές αποστολές της Κυπριακής Δημοκρατίας και έτσι θα υπάρχει διασταύρωση των στοιχείων τους. Από το κέντρο αυτό θα ενημερωθούν τα άτομα αυτά πότε θα επαναπατριστούν με τις πτήσεις που θα ναυλώσει η Δημοκρατία.

Κληθείς να αναφέρει πόσες είναι αυτές οι πτήσεις, ο κ. Καρούσος είπε πως υπολογίζεται με βάση τις βεβαιώσεις που έχουν δώσει οι διπλωματικές μας αποστολές, ότι υπάρχουν περίπου 500 άτομα που βρίσκονται σε διάφορες χώρες με την συντριπτική τους πλειοψηφία να είναι στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ταυτόχρονα απηύθυνε έκκληση να επικοινωνούν με το τηλεφωνικό κέντρο μόνο όσοι πληρούν τα κριτήρια.

Ο Υπουργός κάλεσε τον κόσμο να μην αγχωθεί σε περίπτωση που δεν πάρει αύριο ημερομηνία για επιστροφή του στην Κύπρο, αφού όπως εξήγησε, η αεροπορική εταιρεία με την οποία θα ταξιδέψει θα εξαιρείται από το διάταγμα που θα τεθεί σε ισχύ στις 3 τα ξημερώματα της 21ης Μαρτίου.

Όσον αφορά Κύπριους πολίτες που εγκλωβίστηκαν στην Ελλάδα, ο Υπουργός είπε πως θα πραγματοποιηθούν πτήσεις αύριο. Ωστόσο σε περίπτωση που δεν υπάρχουν πτήσεις, θα διευθετηθεί ο επαναπατρισμός τους με ναυλωμένες πτήσεις.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network