MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Αφημένος στο έλεος ο συνοικισμός Χρυσοσπηλιώτισσας. Τριτοκοσμικές συνθήκες στις προσφυγικές πολυκατοικίες (pics)

Advertisement

Sponsored by exness

Στο έλεος του Θεού οι προσφυγικές πολυκατοικίες του συνοικισμό Χρυσοσπηλιώτισσας – Τριτοκοσμικές συνθήκες – Στο μικροσκόπιο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Προσφύγων τα προβλήματα  – Πρόσφυγες δεύτερης κατηγορίες νιώθουν οι κάτοικοι του συνοικισμού, σύμφωνα με τον Κοινοτάρχη Κάτω Δευτέρας

Του Νικόλα Πέτρου Καπαρτή

Τα σοβαρά προβλήματα των προσφυγικών πολυκατοικιών στο συνοικισμό Χρυσοσπηλιώτισσας στη Δευτερά και η ανάγκη άμεσης επίλυσής τους, τίθενται σήμερα ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Προσφύγων της Βουλής.

Advertisement

Ο συνοικισμός Χρυσοσπηλιώτισσας χτίστηκε τη δεκαετία του 80’ για να καλύψει τις ανάγκες των προσφύγων μετά την τουρκική εισβολή και έκτοτε οι προσφυγικές πολυκατοικίες παραμένουν στο έλεος του Θεού, αφού το Τμήμα Πολεοδομίας δε διενεργεί τις απαραίτητες συντηρήσεις.

Όπως μπορείτε να δείτε στις φωτογραφίες που εξασφάλισε η Cyprus Times, σε αυτοψία που πραγματοποίησε προ δέκα ημερών ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής, Νίκος Κέττηρος, στο συνοικισμό Χρυσοσπηλιώτισσας, αντίκρισε τις τριτοκοσμικές συνθήκες που επικρατούν στις προσφυγικές πολυκατοικίες.

Ραγισμένοι τοίχοι, κρεμάμενοι σοβάδες και σπασμένα σκαλοπάτια, συνθέτουν το τραγικό σκηνικό με το οποίο έρχονται αντιμέτωποι καθημερινά οι πρόσφυγες που διαμένουν στις πολυκατοικίες του συνοικισμού.

Δείτε Εικόνες:

Σε δηλώσεις του στη Cyprus Times ο Κοινοτάρχης της Κάτω Δευτεράς Νίκος Καλλή, εξήγησε πως όλα αυτά τα χρόνια αρκετοί βουλευτές επισκέφτηκαν τον συνοικισμό κι έγιναν διαβήματα από την Κοινότητα προκειμένου να επιλυθούν όλα αυτά τα προβλήματα, αλλά μέχρι σήμερα δεν έγιναν ουσιαστικές ενέργειες.

Σημείωσε δε, πως επί Υπουργίας Ελένης Μαύρου και μετέπειτα Σωκράτη Χάσικου, δόθηκε ένα σεβαστό κονδύλι και αλλάχθηκαν από το Τμήμα Υδάτων όλες οι σωλήνες υδροδότησης του συνοικισμού, ωστόσο όλες οι πολυκατοικίες έχουν αρκετές ζημιές. «Υπάρχουν σχισμές στους τοίχους, όποιος περάσει από εδώ μπορεί να τις δει. Δεν έγινε κάποια σοβαρή επιδιόρθωση στις πολυκατοικίες για να τις κρατήσουν και όλοι οι κάτοικοι διαμαρτύρονται», συμπλήρωσε.

Κληθείς να σχολιάσει πώς βιώνουν την όλη κατάσταση οι κάτοικοι του συνοικισμού, ο κ. Καλλή είπε πως: «οι κάτοικοι μας ρωτάνε αν είναι δεύτερης κατηγορίας πρόσφυγες, διότι άφησαν τις πολυκατοικίες στο έλεος του Θεού. Εγώ τους εισηγήθηκα να κτίσουν νέες και να χαλάσουν τις υφιστάμενες, αλλά μας λένε ότι αυτό είναι δύσκολο να γίνει».

Ερωτηθείς τι θα θέσουν ως Κοινότητα κατά τη σημερινή συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Προσφύγων, ο κ. Καλλή απάντησε πως θα ζητήσουν ή ριζική επιδιόρθωση των πολυκατοικιών ή να κατεδαφιστούν οι υφιστάμενες και να χτιστούν νέες.

Απ’ εκεί και πέρα, οι κάτοικοι αναμένουν κατά πόσο θα ληφθούν ουσιαστικές αποφάσεις για να επιλυθούν τα προβλήματα που ταλανίζουν τον συνοικισμό, όταν τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Προσφύγων εισακούσουν τον Κοινοτάρχη και τους επηρεαζόμενους πολίτες κατά τη σημερινή συνεδρίαση.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network