MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Αδιέξοδο…

Advertisement

Sponsored by exness

Το ίδιο κλίμα επικρατεί και σήμερα στο Λιμάνι Λεμεσού – Παρά τις αλλεπάλληλες προσπάθειες να βρεθεί η χρυσή τομή οι μεταφορείς εμπορευματοκιβωτίων αρνούνται να πιάσουν δουλειά – Απέρριψαν τις προτάσεις  που τους υποβλήθηκαν-Απειλεί με πρόστιμα η Αρχή Λιμένων την Eurogate

Advertisement

Συνεχίζεται η στάση εργασίας από τους μεταφορείς στο λιμάνι Λεμεσού μετά τα προβλήματα που εμφανίστηκε λόγω της ιδιωτικοποίησης. Παρά τον μαραθώνιο διαβουλεύσεων μεταξύ των εμπλεκόμενων πλευρών δεν βγήκε άσπρος καπνός, με τους μεταφορείς να απορρίπτουν τις προτάσεις της εταιρείας, την μία μετά την άλλη.

Στο μεταξύ συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις με τον Υπουργό Μεταφορών, Μάριο Δημητριάδη, ώστε να βρεθεί η λύση για τα χιλιάδες εμπορεύματα που παραμένουν εγκλωβισμένα στο λιμάνι. Ο Υπουργός βρέθηκε από τις 7 το πρωί στο λιμάνι και παρακάθεται σε σύσκεψη με εκπροσώπους της ΠΟΒΕΚ, των μεταφορέων και της διεύθυνσης της εταιρείας.

Η Eurogate είπε «ναι» στις αποζημιώσεις… αλλά

Με ανακοίνωση της χθες η εταιρεία EUROGATE Container Terminal Limassol Ltd καλεί τους μεταφορείς να επιστρέψουν στην εργασίας.

Σε δηλώσεις του νωρίτερα χθες για την κατάσταση στον τερματικό, ο Διευθυντής της εταιρείας Γιώργος Πούρος είπε ότι το δυναμικό της εταιρείας ενισχύεται με 21 επιπλέον οδηγούς από τη Γερμανία από το ερχόμενο Σαββατοκυρίακο. Η EUROGATE, είπε, “αναγνωρίζει τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στο λιμάνι Λεμεσού και διαβεβαιώνει ότι καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την άμεση επίλυσή τους”.

Απειλεί με πρόστιμα η Αρχή Λιμένων 

Σύμφωνα με τον «Φιλελεύθερο» με αυστηρή επιστολή της η Αρχή Λιμένων προς τον επικεφαλής της Eurogate στην Κύπρο, Καρλ Αυγουστίν, δίνει εντολή για  την άμεση αποκατάσταση ομαλής, επαρκούς και αποτελεσματικής λειτουργίας στο λιμάνι της Λεμεσού.

Η εντολή περιλαμβάνει τρεις σαφείς όρους, όπως και την προειδοποίηση ότι η μη τήρησή τους επιφέρει πρόστιμο €40.000 ανά παράβαση.

Στην επιστολή αναφέρεται ότι η εντολή αυτή, έρχεται «σε συνέχεια της αλληλογραφίας και συζητήσεων των τελευταίων εβδομάδων μεταξύ της Αρχής Λιμένων, του υπουργείου Μεταφορών και των εκπροσώπων σας, και λαμβάνοντας υπόψη τις πολυάριθμες καταγγελίες από τους χρήστες του λιμένα για την εξαιρετικά σοβαρή και διαρκείας δυσλειτουργία του τερματικού που λειτουργεί η εταιρεία σας».

Η Αρχή κάνει ειδική αναφορά στην «Προειδοποίηση Παραβίασης Συμφωνίας», την οποία απέστειλε το υπουργείο Μεταφορών στην εταιρεία, στην οποία η Eurogate εντέλλεται για:

  •   Άμεση αποκατάσταση της ομαλής, επαρκούς και αποτελεσματικής λειτουργίας στο λιμάνι Λεμεσού.
  •  Να μας ενημερώσετε άμεσα για τις συγκεκριμένες ενέργειες σας για συμμόρφωση με την προηγούμενη οδηγία.
  •   Να μας υποβάλετε αμέσως αναλυτικές πληροφορίες και τα αρχεία των εργασιών σας από την ημέρα παραλαβής.

Η γενική διευθύντρια της Αρχής, Ανθή Κληρίδου, σύμφωνα με την εφημερίδα, επισημαίνει προς τον επικεφαλής της Eurogate, ότι πρόκειται για επιστολή που προβλέπεται μέσα από τη νομοθεσία. «Με την επιφύλαξη για ποινική δίωξη, οποιαδήποτε παράβαση των οδηγιών αυτών, μπορεί να οδηγήσει στην επιβολή διοικητικού προστίμου ύψους μέχρι €40.000 ανά παράβαση.

Η Αρχή Λιμένων προτίθεται να επιβάλει ένα τέτοιο πρόστιμο σε περίπτωση μη συμμόρφωσης», καταλήγει η επιστολή.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network