MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

«Αδειάζει» την ΥΚΑΝ το Ανώτατο για υπόθεση ναρκωτικών

Advertisement

Sponsored by exness

Το Ανώτατο ανέτρεψε υπόθεση ναρκωτικών κουνώντας το δάκτυλο σε πρακτική της ΥΚΑΝ – Συνεργάστηκε με την ΥΚΑΝ «γνωστό» της πρόσωπο για να παγιδεύσει τον κατηγορούμενο -Στημένη η υπόθεση έκρινε το εφετείο αθωώνοντας καταδικασθέντα για 18μηνη φυλάκιση – Το σκεπτικό της απόφασης 

Advertisement

Πρωτόδικη απόφαση για ποινή φυλάκισης 18μηνών εναντίον προσώπου για υπόθεση ναρκωτικών  ανέτρεψε το Ανώτατο Δικαστήριο, απόφαση η οποία κουνά το δάκτυλο στην ΥΚΑΝ για πρακτική που ακολούθησε στην εν λόγω υπόθεση και ενδεχομένως σε άλλες.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος», κατά την υπόθεση η ΥΚΑΝ, συνεργάστηκε με άτομο που συνέλαβε στο παρελθόν για υπόθεση ναρκωτικών, προκειμένου να υποκινήσει τη διακίνηση κοκαΐνης.

Πρόκειται για υπόθεση κατά την οποία εντοπίστηκε ποσότητα κοκαΐνης 17 γρ στο όχημα του κατηγορούμενου. Μαρτυρία η οποία είχε κατατεθεί στο Δικαστήριο μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι το πρόσωπο το οποίο συνεργάστηκε με τον κατηγορούμενο,  είχε αντιμετωπίσει παλαιότερα ποινική υπόθεση και ως αντάλλαγμα για να μην κατηγορηθεί από την Αστυνομία είχε ζητήσει να συνεργαστεί, κάτι το οποίο συνέβη στην εν λόγω υπόθεση.

Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα , στην απόφασή του το Εφετείο υπογραμμίζει ότι «δεν ήταν αυτοβούλως που ενήργησε ο κατηγορούμενος για να εξασφαλίσει τα ναρκωτικά, αλλά κατόπιν προτροπής με πρόσωπο το οποίο είχε συνεργαστεί με την Αστυνομία για να παγιδευθεί ο κατηγορούμενος. Η Αστυνομία αποδέχθηκε και υποκίνησε αυτή τη συνεργασία».

Το Εφετείο υπέδειξε ότι «η υποκίνηση μεταθέτει την ευθύνη για το έγκλημα στις ίδιες τις αστυνομικές Αρχές που με τον τρόπο αυτό εκτρέπονται από την ορθή αποστολή τους η οποία αφορά στην αποτροπή και καταστολή του εγκλήματος. Δεν νοείται η ίδια η Αστυνομία να καθίσταται συνεργός στη διάπραξη εγκλήματος».

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network

ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟΣ

ShootandGoal