MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

«Άδειασε» τον Λιλλήκα για 3η υποψηφιότητα ο Περδίκης

Advertisement

Sponsored by exness

Το αποτέλεσμα της σημερινής συνάντησης με τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ αποτελεί μια θετική εξέλιξη ως προς την επιλογή του Νικόλα Παπαδόπουλου ως υποψηφίου για τις Προεδρικές καθώς ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ έχει συμφωνήσει μαζί μας στο πλαίσιο αρχών επίλυσης του Κυπριακού, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών Γιώργος Περδίκης.

Advertisement

Η απόφαση του Κινήματος, όπως διευκρίνισε ο κ. Περδίκης, θα ξεκαθαρίσει μετά το Καταστατικό Συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί στις 18 Ιουνίου. Ο κ. Περδίκης σημείωσε επίσης πως τα γεγονότα έχουν ξεπεράσει την εισήγηση του Κινήματος για τρίτη υποψηφιότητα από το χώρο του ενδιάμεσου, σημειώνοντας πως η επαναφορά της αποτελεί προσβολή στις συλλογικές αποφάσεις των κομμάτων.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο κ. Παπαδόπουλος εξέφρασε τη συμφωνία του με το Κίνημα Οικολόγων -Συνεργασία Πολιτών στο  πλαίσιο αρχών για Κυπριακό, κάτι που όπως είπε, μπορεί να αποτελέσει τη βάση για μια μελλοντική συμφωνία. «Θα συνεχίσουμε τη συζήτηση στα υπόλοιπα θέματα της εσωτερικής διακυβέρνησης με στόχο να καταλήξουμε το συντομότερο δυνατό έτσι ώστε να φέρουμε την προσδοκώμενη αλλαγή», είπε.

Από την πλευρά του, κατά την αρχική του τοποθέτηση, ο κ. Περδίκης είπε πως ως Κίνημα κατέθεσαν σήμερα στον υποψήφιο Πρόεδρο ένα σχέδιο κυβερνητικής πολιτικής πάνω σε τρεις βασικούς Πυλώνες. Πρώτον στο Κυπριακό, δεύτερο στα θέματα εσωτερικής διακυβέρνησης δηλαδή οικονομία, διαφάνεια, χρηστή διοίκηση, κοινωνική πολιτική, και τρίτο πυλώνα στα θέματα περιβάλλοντος και βιώσιμης ανάπτυξης.

Κατά τη σημερινή συζήτηση στο Κυπριακό, ο κ. Περδίκης είπε πως διαπιστώθηκε συμφωνία στις βασικές αρχές των προτάσεων που υπέβαλε το Κίνημα. Όπως σημείωσε, αυτό ήταν αναμενόμενο καθώς με το ΔΗΚΟ υπάρχει μια συνεργασία στο Κυπριακό τους τελευταίους μήνες μετά τις βουλευτικές εκλογές σε συστηματική βάση, στο πλαίσιο μιας δομημένης συνεργασίας των πέντε κομμάτων του ενδιάμεσου χώρου.

«Θα συνεχιστεί η συζήτηση στους άλλους δύο βασικούς πυλώνες των προτάσεων μας με την ελπίδα ότι και σε αυτούς τους δύο θα έχουμε την ίδια θετική ανταπόκριση από την πλευρά του υποψηφίου Προέδρου Νικόλα Παπαδόπουλου για να μπορέσουμε έτσι να στηρίξουμε πάνω σε προγραμματικές συγκλίσεις την πρόταση για υποστήριξη της υποψηφιότητας Νικόλα Παπαδόπουλου στις προσεχείς Προεδρικές», είπε.

Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Περδίκης είπε πως το αποτέλεσμα της σημερινής συνάντησης αποτελεί μια θετική εξέλιξη ως προς την επιλογή του Νικόλα Παπαδόπουλου ως υποψηφίου για τις Προεδρικές καθώς ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ έχει συμφωνήσει μαζί τους στο πλαίσιο αρχών επίλυσης του Κυπριακού καθώς και στην πρόταση του Κινήματος για μια νέα διεκδικητική στρατηγική στις διαπραγματεύσεις.

Λαμβάνοντας το λόγο, ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε πως σήμερα σημειώθηκε ένα σημαντικό πρώτο βήμα καθώς αυτό το πλαίσιο αρχών, και η κοινή προσέγγιση για την αποτυχημένη πολιτική Νίκου Αναστασιάδη στο Κυπριακό, μπορεί να αποτελέσουν τη βάση για τη συνεργασία στις εκλογές.

Σε ερώτηση προς τον κ. Περδίκη αν έθεσε την πρόταση του για εξεύρεση τρίτης προσωπικότητας για υποψήφιο του ενδιάμεσου χώρου, ο Πρόεδρος των Οικολόγων είπε πως η πρόταση του τέθηκε ενώπιον των αρχηγών των κομμάτων του ενδιάμεσου τον περασμένο Αύγουστο και έχει συζητηθεί κατά κόρον, και τα γεγονότα έχουν ξεπεράσει αυτή την εισήγηση. «Ο κ. Νικόλας Παπαδόπουλος είναι με απόφαση συλλογικών οργάνων τριών κομμάτων υποψήφιος Πρόεδρος. Το να επαναφέρουμε σε αυτή τη συζήτηση μια τέτοια πρόταση είναι κατευθείαν προσβολή στις συλλογικές αποφάσεις κομμάτων και κινημάτων με τα οποία επιθυμούμε τη συνεργασία», είπε.

Ο κ. Περδίκης είπε πως υπάρχουν ήδη δύο υποψήφιοι και η επαναφορά της εισήγησης του Κινήματος Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών που έγινε τον Αύγουστο και επανήλθε τον Απρίλιο, δεν θα ήταν εποικοδομητική κίνηση που θα βοηθούσε την εξέλιξη της συζήτησης.

Ερωτηθείς για τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί απ’ εδώ και πέρα από το Κίνημα, ο κ. Περδίκης είπε πως δεν μπορεί να προσδιορίσει πόσες ακόμη συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν ακόμη με τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ για να υπάρξει κατάληξη. Όπως είπε ίσως χρειαστεί περισσότερος χρόνος από μια ή δύο συναντήσεις καθώς στα θέματα του περιβάλλοντος και της βιώσιμης ανάπτυξης οι Οικολόγοι έχουν  εξειδίκευση και μπορούν να εμβολιάσουν το πρόγραμμα διακυβέρνησης του υποψήφιου Προέδρου Νικόλα Παπαδόπουλου.

Επίσης, και στα θέματα της οικονομίας, πρόσθεσε, υπάρχουν πολλά που χρειάζεται να συζητηθούν καθώς υπάρχουν τεράστια προβλήματα στην κοινωνία. Όσον αφορά το πότε θα πάρουν τις τελικές τους αποφάσεις οι Οικολόγοι, είπε πως δεν έχουν τεθεί χρονοδιαγράμματα.

Ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε πως αυτό που έχει συμφωνηθεί είναι πως θα συνεχιστεί η συζήτηση στην εσωτερική διακυβέρνηση με ιδιαίτερη έμφαση σε ζητήματα περιβάλλοντος, οικολογίας και αειφόρου ανάπτυξης, αναγνωρίζοντας πως το Κίνημα πρωτοστατεί σε αυτά τα τελευταία 20 χρόνια. Πρόσθεσε πως σήμερα έχουν πάρει τις εισηγήσεις του Κινήματος και στα θέματα της εσωτερικής διακυβέρνησης και ο διάλογος θα συνεχιστεί πάνω σε αυτές τις εισηγήσεις με στόχο να υπάρξουν προγραμματικές συγκλίσεις το συντομότερο δυνατό.

«Θεωρώ ότι και οι Οικολόγοι είναι κομμάτι και μέρος των δυνάμεων που μπορούν να φέρουν την αλλαγή για να μετουσιώσουμε την επιθυμία της κοινωνίας, έτσι ώστε να δώσουμε ένα καλύτερο μέλλον, ένα καλύτερο αύριο στο λαό μας», είπε ο κ. Παπαδόπουλος.

Σε ερώτηση προς τον κ. Περδίκη τι θα πράξει αν στην προσεχή συνάντηση με τον υποψήφιο Πρόεδρο Γιώργο Λιλλήκα έχει την ίδια θετική ανταπόκριση, είπε πως στις 18 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί το Καταστατικό Συνέδριο του Κινήματος Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών, όπου η ηγεσία θα λάβει τις γνώμες των μελών του σε σχέση με τις υποψηφιότητες. Ήδη, σημείωσε, έχει ολοκληρωθεί χθες ο κύκλος των επαρχιακών συγκεντρώσεων και τα πρώτα μηνύματα έχουν ληφθεί. «Αρα, μετά τις 18 Ιουνίου θα ξεκαθαρίσει προς τα πού κατευθύνεται η κύρια προσπάθεια του Κινήματος σε σχέση με την επιλογή ενόψει των Προεδρικών Εκλογών», είπε.

Όπως διευκρίνισε, η απόφαση λαμβάνεται σε παγκύπρια συνδιάσκεψη, στην παρουσία των μελών της Κεντρικής Επιτροπής και των μελών των Επαρχιακών Επιτροπών, και η οποία θα πρέπει να συγκεντρώνει τα 2/3 των παρόντων.

Σε ερώτηση αν θα σκοπεύει να ανταποκριθεί με τον ένα ή τον άλλο τρόπο στο κάλεσμα του Γιώργου Λιλλήκα, ο κ. Παπαδόπουλος σημείωσε πως είναι υποψήφιος τριών κομμάτων και θα παραμείνει υποψήφιος. «Σέβομαι απόλυτα τις αποφάσεις άλλων κομμάτων, δεν είναι δικός μου ρόλος τι θα κάνει είτε η Συμμαχία Πολιτών είτε οποιοδήποτε άλλο κόμμα», κατέληξε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network