MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Αδασμοαφορολόγητα τσιγάρα εντόπισε το Τελωνείo στο αεροδρόμιο Λάρνακας

Advertisement

Sponsored by exness

Δυο περιστατικά για αδασμοαφορολόγητα τσιγάρα διαχειρίστηκε το τελωνείο στο αεροδρόμιο – Έληξαν με εξώδικο συμβιβασμό

Advertisement

Με εξώδικο συμβιβασμό και την καταβολή χρηματικού ποσού ύψους €3,560 και €2,840, αντίστοιχα, έληξαν δύο περιστατικά εντοπισμού μεγάλου αριθμού αδασμοαφορολόγητων τσιγάρων διαφόρων τύπων, από το Τμήμα Τελωνείων, στο Αεροδρόμιο Λάρνακας.

Ανακοίνωση από το Τμήμα Τελωνείων αναφέρει ότι “στις 15 Μαΐου 2017 και ώρα 21:45 στο Αεροδρόμιο Λάρνακας, κατά τον έλεγχο επιβατών πτήσης που αφίχθηκε από τη Μολδαβία, πραγματοποιήθηκε έλεγχος στην πράσινη δίοδο από αρμόδιο λειτουργό του Τμήματος Τελωνείων σε επιβάτιδα μολδαβικής καταγωγής και ανευρέθηκαν στην κατοχή της 71 κούτες Χ 200 τεμάχια αδασμοαφορολόγητα τσιγάρα διαφόρων τύπων”.

Αφού της επιστήθηκε η προσοχή της στο Νόμο συνελήφθηκε για τα αυτόφωρα αδικήματα της δόλιας αποφυγής καταβολής δασμών και φόρων και της παράνομης κατοχής και τα τσιγάρα κατασχέθηκαν ως υποκείμενα σε δήμευση.

Ο εισαγωγικός δασμός και οι φόροι που αναλογούν στα τσιγάρα ανέρχονται σε €2,488.

Στη συνέχεια έγινε αποδεκτό αίτημα για εξώδικο συμβιβασμό των διαπραχθέντων αδικημάτων με την καταβολή από μέρους της επιβάτιδας ποσού ύψους €2,840 το οποίο και κατέβαλε. Ακολούθως αφέθηκε ελεύθερη, αφού προηγουμένως τα τσιγάρα εγκαταλείφθηκαν στο Τμήμα Τελωνείων.

Ακολούθως, εντοπίστηκε άνδρας κυπριακής καταγωγής που ανέμενε την Μολδαβή επιβάτη εντός του Αεροδρομίου Λάρνακας και διαπιστώθηκε ότι και ο ίδιος ήταν επιβάτης της ίδιας πτήσης από τη Μολδαβία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο άνδρας, “οδηγήθηκε στο χώρο αφίξεων για έλεγχο των αποσκευών του και ανευρέθηκαν στην κατοχή του 89 κούτες Χ 200 τεμάχια αδασμοαφορολόγητα τσιγάρα διαφόρων τύπων”.

Και σε αυτή την περίπτωση, “αφού του επιστήθηκε η προσοχή του στο Νόμο συνελήφθηκε για τα αυτόφωρα αδικήματα της δόλιας αποφυγής καταβολής δασμών και φόρων και της παράνομης κατοχής και τα τσιγάρα κατασχέθηκαν ως υποκείμενα σε δήμευση”.

Ο εισαγωγικός δασμός και οι φόροι που αναλογούν στα τσιγάρα ανέρχονται σε €3,119.

Στη συνέχεια έγινε αποδεκτό αίτημα για εξώδικο συμβιβασμό των διαπραχθέντων αδικημάτων με την καταβολή από μέρους του επιβάτη ποσού ύψους €3,560 το οποίο και κατέβαλε. Ακολούθως αφέθηκε ελεύθερος, αφού προηγουμένως τα τσιγάρα εγκαταλείφθηκαν στο Τμήμα Τελωνείων.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι τα δύο πιο πάνω πρόσωπα είχαν απασχολήσει το Τμήμα Τελωνείων και στο παρελθόν με παρόμοια τελωνειακά αδικήματα.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network

Τρέχει..

Protathlima