MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

83 μέρες κρίσης και τώρα… διάλογος

Advertisement

Sponsored by exness

83 μέρες μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου κατά την οποία λήφθηκαν μέτρα που ήταν η αρχή της κρίσης στον τομέα της εκπαίδευσης, οι δύο πλευρές έδωσαν τα χέρια.

Advertisement

Η συνάντηση που έγινε το απόγευμα της Τετάρτης μεταξύ των εκπαιδευτικών οργανώσεων και της Διυπουργικής Επιτροπής έβγαλε άσπρο καπνό και η κρίση στην παιδεία που ξεκίνησε με το… αριστερό τη νέα σχολική χρονιά, λαμβάνει τέλος, με την διαφωνία ωστόσο του Αντιπροέδρου της ΟΕΛΜΕΚ να καταγράφεται στα ερωτηματικά.

Προηγήθηκαν απανωτές συνεδρίες των εκπαιδευτικών οργανώσεων, προτάσεις και αντιπροτάσεις, συνεδρίες Υπουργικού Συμβουλίου, παρεμβάσεις του ίδιου του Προέδρου της Δημοκρατίας και μεσολαβητικές προτάσεις. Και μια κοινωνία να παρακολουθεί με αγωνία τις εξελίξεις που έφτασαν μέχρι και τη 48ωρη απεργία που έκλεισε τα σχολεία πριν καλά-καλά ανοίξουν και έβγαλαν χιλιάδες εκπαιδευτικούς στους δρόμους.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, κατά την χθεσινή απογευματινή συνάντηση των δύο πλευρών, διαμορφώθηκε ένα κείμενο με βάση την πρόταση της ΣΕΚ και των οργανωμένων γονέων, οι οποίες είναι ένα συμπληρωματικό παράρτημα πάνω στο κείμενο συμφωνίας της 6ης Σεπτεμβρίου.

Η ανακοίνωση Χαμπιαούρη ότι η κρίση έλαβε τέλος

Πραγματοποιήθηκε σήμερα 26 Σεπτεμβρίου 2018 συνάντηση της Διυπουργικής Επιτροπής με τις ηγεσίες των Εκπαιδευτικών Οργανώσεων. Με πνεύμα σύμπνοιας αποφασίστηκε η άμεση έναρξη θεσμικού διαλόγου για την περαιτέρω ενίσχυση και αναβάθμιση του Δημόσιου Σχολείου.

Εκφράζω τη βεβαιότητα ότι στο πλαίσιο ενός καλόπιστου διαλόγου και με τη συμμετοχή και συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων μερών θα επιτευχθούν τα καλύτερα αποτελέσματα για το καλώς νοούμενο συμφέρον των παιδιών μας, όπως αναμένει η κοινωνία των πολιτών.

Λακωνικός αλλά περιεκτικός στην πρώτη του δήλωση στη Cyprus Times ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ Φίλιος Φυλακτού. «Υπήρξε θετική κατάληξη στη συνάντηση με τη διυπουργική».

Η έξοδος από το αδιέξοδο που η ίδια η Κυβέρνηση προκάλεσε, ΔΕΝ είναι το τέλος, αλλά η ΑΡΧΗ για την αναβάθμιση του Δημόσιου Σχολείου, του σχολείου των παιδιών μας, έγραψε λίγο αγότερα στο Facebook ο Φίλιος Φυλακτού.

«Οι καθηγητές να μην ανησυχούν…»

Την αντίθεση του στην όποια συμφωνία εκφράζει ο Αντιπρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ, Παντελής Νικολαϊδης, μετά την ανακοίνωση ότι επιτεύχθηκε συμφωνία μεταξύ των Εκπαιδευτικών Οργανώσεων και του Υπουργού Παιδείας, Κώστα Χαμπιαούρη.

Μιλώντας στη Cyprus Times ο κύριος Νικολαΐδης ανέφερε ότι «εφόσον δεν μας τα έδωσαν όλα πίσω δεν υπάρχει καμία συμφωνία. Η εντολή που έχει η ΟΕΛΜΕΚ είναι η πλήρης επαναφορά αλλιώς δεν έχουμε εντολή για οποιαδήποτε συμφωνία»

«Οι καθηγητές να μην ανησυχούν γιατί οποιαδήποτε συμφωνία θα περάσει από τη βάση διά δημοψηφίσματος», έγραψε αμέσως μετά σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network