MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

8 υποθέσεις σεξουαλικής παρενόχλησης στο Δημόσιο τα τελευταία δυο χρόνια

Advertisement

Sponsored by exness

Συνολικά οκτώ υποθέσεις σεξουαλικής παρενόχλησης στο Δημόσιο καταγγέλθηκαν ενώπιον της Επιτρόπου Διοικήσεως Μαρίας Στυλιανού-Λοττίδη τα τελευταία δυο χρόνια.

Advertisement

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος» την Τετάρτη ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών της Βουλής, η κ. Λοττίδη ανέφερε ότι οι έξι καταγγελίες υποβλήθηκαν το 2017 και οι υπόλοιπες δυο κατά το 2018.

Μάλιστα όπως σημείωσε η Επίτροπος, όλες οι καταγγελίες προέρχονται από γυναίκες. Απαντώντας σε ερώτηση της βουλευτού Ειρήνης Χαραλαμπίδου, η κ. Λοττίδου σημείωσε ότι από τις οκτώ καταγγελίες που εξετάστηκαν, εκδόθηκαν εκθέσεις από το γραφείο της για τρεις, ενώ βρίσκεται στη διαδικασία της διερεύνησης άλλη μια καταγγελία.

Παράλληλα, η κ. Λοττίδου ανέφερε ότι σε κάποιες περιπτώσεις αυτού του είδους οι καταγγελίες κρύβουν σκοπιμότητες, όπως, για παράδειγμα, αποφυγή ή εξασφάλιση μετάθεσης.

Κατά τη συζήτηση του θέματος έγινε αναφορά από την Επίτροπο Διοικήσεως, μετά από ερωτήσεις βουλευτών, σε μια καταγγελία σεξιστικής και προσβλητικής συμπεριφοράς όπου η παραπονούμενη δημόσια υπάλληλος, που εκτελούσε καθήκοντα γραμματέως, δέχθηκε στο γραφείο της λεκτική επίθεση από τη σύζυγο του προϊσταμένου της επειδή θεωρούσε προκλητικό το ντύσιμό της! Μετά το εν λόγω επεισόδιο, η γραμματέας μετακινήθηκε σε άλλο γραφείο.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, το περιστατικό έλαβε χώρα σε γραφείο του Τμήματος Τελωνείων, τον Νοέμβριο του 2016. Την έφοδο της οργισμένης συζύγου προκάλεσε τηλεφώνημα που έλαβε από άγνωστο πρόσωπο, το οποίο την κάλεσε να λάβει τα μέτρα της, διότι, όπως την πληροφόρησε, η γραμματέας μπαινοβγαίνει στο γραφείο του συζύγου της με απρεπές ντύσιμο.

Ο προϊστάμενος της παραπονούμενης υποστήριξε στην απάντησή του προς την Επίτροπο Διοικήσεως ότι η γραμματέας ερχόταν στο γραφείο με ενδυμασία η οποία ήτο ανάρμοστη «με πολύ κοντές φούστες/φουστάνια, προκλητικό στράπλες, ξώπλατα και γενικά φορέματα με γυμνούς ώμους και βαθιά ντεκολτέ».

Σύμφωνα με τον δημοσίευμα, στην έκθεσή της που εξέδωσε, η Επίτροπος Διοικήσεως, στις 14/3/2017, καταγγέλλει τόσο τον προϊστάμενο όσο και τη σύζυγό του με τις εκρήξεις ζηλοτυπίας, για σεξιστική και προσβλητική συμπεριφορά σε βάρος της παραπονούμενης.

Καλώντας, παράλληλα, τη Διεύθυνση του Τμήματος Τελωνείων να διασφαλίσει φιλικό περιβάλλον εργασίας όπου να γίνεται σεβαστή η αξιοπρέπεια κάθε εργαζόμενης/ου.

«Η αντιμετώπιση της καταγγέλλουσας από τον προϊστάμενό της σε σχέση με το ντύσιμό της είχε αιτία τις υποκειμενικές αντιλήψεις του για το πώς πρέπει να ντύνεται μια ιδιαιτέρα γραμματέας, φορτισμένες από τα σεξιστικά στερεότυπα σε βάρος του γυναικείου φύλου εν γένει, στον χώρο εργασίας», έγραψε η Επίτροπος στην έκθεσή της.

 

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network

ΦΑΒΟΡΙ/ΑΕΚ

ShootandGoal