MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

8 συνάνθρωποι μας διαβιούσαν κάτω από αποβάθρα του μόλου στη Λεμεσό… Έσπευσαν σε βοήθεια λειτουργοί του Δήμου (pics)

Advertisement

Sponsored by exness

8 μετανάστες εντοπίστηκαν να διαβιούν κάτω από τις αποβάθρες του μόλου – Λειτουργοί του Δήμου Λεμεσού στο σημείο μόλις δόθηκε η πληροφορία – Τους δόθηκε φαγητό και η δυνατότητα χρήσης υπηρεσιών ημερήσιας φροντίδας μέσω του Κέντρου Σχεδία – Εκφράζει λύπη ο Δήμος Λεμεσού

Τοποθετείται ο Δήμος Λεμεσού, σε συνέχεια των όσων είδαν το φως της δημοσιότητας, σχετικά με μετανάστες που διαβιούν κάτω από τις αποβάθρες στον μόλο.

Advertisement

Για εικόνες εξαθλίωσης της ανθρώπινης υπόστασης, με συνανθρώπους μας να μην έχουν στέγη και να αναγκάζονται να διαβιούν κάτω από αποβάθρες πάνω στη θάλασσα, δεν είναι τιμητικές για κανέναν, προκαλούν θλίψη και σίγουρα δε μπορούν να γίνουν αποδεκτές. Εικόνες, που αποδεικνύουν ξανά ότι η χώρα μας καλείται να διαχειριστεί τις προεκτάσεις της μεγαλύτερης μεταναστευτικής κρίσης, γίνεται λόγος σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Δήμος Λεμεσού.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «Ο Δήμος Λεμεσού, μόλις ενημερώθηκε, χθες, για την παρουσία 8 μεταναστών σε σημείο κάτω από ξύλινη αποβάθρα στην περιοχή του μόλου, θέτοντας ως ύψιστη προτεραιότητα την υγεία και φροντίδα τους, ανταποκρίθηκε άμεσα στο σημείο με λειτουργούς του Κέντρου Στήριξης και Επανένταξης Αστέγων Σχεδία, με τη συνδρομή μελών της Αστυνομίας Λεμεσού, την οποία και ευχαριστούμε».

8 μετανάστες, οι 3 δεν ήξεραν καν για αίτηση

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στην ανακοίνωση, «διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για πρόσωπα που έφυγαν από το Κέντρο Πρώτης Υποδοχής «Πουρνάρα» οικειοθελώς. Από τις ενέργειες που έγιναν από λειτουργούς του Δήμου διαπιστώθηκε ότι οι 5 εξ αυτών έχουν ήδη υποβάλει αίτηση για επίδομα διαβίωσης προς τις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας, ενώ οι άλλοι 3 εξέφρασαν άγνοια για τα δικαιώματα τους και ως εκ τούτου ενημερώθηκαν σχετικά.

Όλοι τους συνοδεύτηκαν στη Μητρόπολη Λεμεσού για σίτιση. Έγινε διακανονισμός ώστε να λαμβάνουν φαγητό και τις επόμενες μέρες καθώς και για να μεταβαίνουν στο Κέντρο Σχεδία προκειμένου να κάνουν χρήση των παρεχόμενων υπηρεσιών ημερήσιας φροντίδας.

Λειτουργοί του Δήμου Λεμεσού, επικοινώνησαν από την πρώτη στιγμή με τις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας του Υφυπουργείου Κοινωνικής Πρόνοιας που είναι οι αρμόδιες για να επιληφθούν του θέματος και ενημέρωσαν σχετικά λειτουργούς καλώντας τους να προβούν σε όλες τις ενδεδειγμένες ενέργειες.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Λεμεσού, θέτοντας ως ύψιστη προτεραιότητα την κοινωνική ευημερία, από το 2019 έχει δημιουργήσει Κέντρο παροχής εξιδεικευμένων υποστηρικτικών υπηρεσιών, το «Σχεδία», το οποίο δεν υποκαθιστά τις κοινωνικές υπηρεσίες του κράτους αλλά δρα επικουρικά, βοηθητικά και συμβουλευτικά προς όσους έχουν ανάγκη» καταλήγει η ανακοίνωση του Δήμου.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network