MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

7χρονη πήγε στον οδοντίατρο και… έχασε την όραση της!

Advertisement

Sponsored by exness

Νέα καταγγελία σε βάρος γιατρού του νοσοκομείου Πάφου για ιατρική αμέλεια – Επτάχρονη πήγε σε οδοντίατρο και κατέληξε να χάσει την όραση της – Της έριξε κατά λάθος ή… από αμέλεια καυστικό οξύ – Καταχωρήθηκαν αγωγές και η οικογένεια ζητά αποζημιώσεις ύψους μισού εκατομμύριου ευρώ

Advertisement

Ξανά στο στόχαστρο το Γενικό Νοσοκομείο Πάφου αφού εξαιτίας ιατρικής αμέλειας επτάχρονο κοριτσάκι έχασε την όραση του.

Όσο απίστευτο κι αν ακούγεται, συνέβη και αυτό, όταν οδοντίατρος στην προσπάθεια του να καθησυχάσει την 7χρονη που φοβόταν για την επέμβαση στο δόντι, της έριξε καυστικό οξύ με αποτέλεσμα να χάσει την όραση της.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος», το κοριτσάκι πήγε με τη μητέρα του στο Νοσοκομείο Πάφου στις 3 Οκτωβρίου 2012 για να επιδιορθώσει ένα δόντι. Φοβόταν, όμως, και ανησυχούσε για τη διαδικασία που θα ακολουθείτο και η επί καθήκοντι οδοντίατρος, κρατώντας μια πλαστική σύριγγα με φωσφορικό/καυστικό οξύ, προσπαθούσε να την ηρεμήσει εξηγώντας της τη διαδικασία.

Και τότε συνέβη το μοιραίο. Από λάθος, ή από αμέλεια, χύθηκε το οξύ στο αριστερό μάτι της μικρής προκαλώντας της έγκαυμα και σοβαρή βλάβη.

Ακολούθως η 7χρονη μεταφέρθηκε στο Τμήμα Πρώτων Βοηθειών όπου δηλώθηκε αδυναμία αντιμετώπισης του περιστατικού και ως εκ τούτου η μητέρα της την μετέφερε με το όχημα της σε ιδιώτη οφθαλμίατρο.

Η κατάσταση του ματιού της κρίθηκε ως εξαιρετικά σοβαρή και το κοριτσάκι επισκέφθηκε ιατρούς στο Ισραήλ και την Αγγλία για θεραπεία αλλά, δυστυχώς, έχασε την όρασή της.

Η οικογένεια του κοριτσιού καταχώρησε αγωγή σε βάρος της κυβέρνησης ζητώντας αποζημιώσεις που αγγίζουν το μισό εκατομμύριο.

Η αγωγή της επτάχρονης είναι ορισμένη για τις 23 του ερχόμενου μήνα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας οπότε και θα δοθεί ημερομηνία ακρόασης.

Αξίζει να αναφερθεί, πως εναγόμενος είναι ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας, αφού ο γιατρός για τον οποίο υπάρχει υπόνοια για αμέλεια είναι κυβερνητικός.

Κατά τη χθεσινή ακροαματική διαδικασία ενώπιον του δικαστηρίου, σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, στην υπεράσπισή του, ο εναγόμενος Γενικός Εισαγγελέας αρνείται τα περί αμέλειας και αντέτεινε ότι ο τραυματισμός έγινε κάτω από άγνωστες συνθήκες και λόγω αποκλειστικής ή συντρέχουσας αμέλειας της ενάγουσας, αφού η ίδια έθεσε τον εαυτό της σε κίνδυνο, δεν έλαβε τις αναγκαίες προφυλάξεις και ενήργησε κατά παράβαση των οδηγιών και των υποδείξεων των γιατρών. 

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network