MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

76 και άνω… μόνο με πιστοποιητικά υγείας κάθε χρόνο η άδεια οδήγησης

Advertisement

Sponsored by exness

«Πράσινο φως» Υπουργικού Συμβουλίου στην πρόταση του Υπουργείου Μεταφορών για έκδοση μαθητικής άδειας και μαθήματα οδήγησης στα 17.

Advertisement

Παράλληλα το Υπουργικό Συμβούλιο σημειώνει στην απόφαση του ότι τα μαθήματα οδήγησης θα είναι υποχρεωτικά.

Όσον αφορά την άδεια οδήγησης για άτομα άνω των 76 ετών, το Υπουργικό έλαβε απόφαση όπως υποχρεωτικώς παρουσιάζουν κάθε χρόνο πιστοποιητικό υγείας, για ανανέωση της άδειας οδήγησης.

«Εγκρίθηκε, επίσης, μετά από εισήγηση του Υπουργείου Μεταφορών Επικοινωνιών και Έργων, η άδεια μαθητευόμενου οδηγού να αποκτάται στο 17ο έτος ηλικίας, ενώ τα μαθήματα καθίστανται υποχρεωτικά. Επίσης στο ίδιο πλαίσιο, και για λόγους πρόληψης ατυχημάτων, καθίσταται υποχρεωτική η ετήσια παρουσίαση πιστοποιητικού υγείας για πρόσωπα άνω των 76 ετών μαζί με την αίτηση για ανανέωση άδειας οδήγησης τους.

Το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε, επίσης, σήμερα, την απαλλαγή των οχημάτων που ανήκουν ή χρησιμοποιούνται από άτομα με αναπηρίες από τα τέλη κυκλοφορίας.

Η τροποποίηση της υφιστάμενης νομοθεσίας προέκυψε έπειτα από γραπτό αίτημα του Διοικητικού Συμβουλίου «Αγκαλιάς – Ελπίδας» της Παγκύπριας Οργάνωσης Γονέων και Φίλων με εγκεφαλικές και άλλες παραλύσεις», ανέφερε σε δηλώσεις της η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος.

 

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network