MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

7 θάνατοι από γρίπη Α… αναμένοντας την ύφεση

Advertisement

Sponsored by exness

Στους 7 οι θάνατοι από γρίπη Α στην Κύπρο – Ανησυχία από τα αυξανόμενα κρούσματα – Με βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό τα περισσότερα θύματα

Advertisement

Μία 75χρονη από την Πάφο, που νοσηλευόταν τις τελευταίες μέρες στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Λεμεσού είναι το έβδομο θύμα της γρίπης Α στην Κύπρο. Όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, το ιατρικό της ιστορικό ήταν ιδιαίτερα βεβαρημένο, ωστόσο η 75χρονη γυναίκα εξέπνευσε αφού πρώτα «χτυπήθηκε» από τον ιο της γρίπης Α.

Λίγες ώρες νωρίτερα η είδηση θανάτου ενός 34χρονου από τη Λάρνακα που εξέπνευσε στο Νοσοκομείο Λευκωσίας, σκορπούσε θλίψη. Ο άτυχος άντρας οποίος νοσηλευόταν για αρκετές ημέρες στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας με γρίπη Α. Όπως μας αναφέρθηκε, λόγω της κατάστασης του μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας όπου και απεβίωσε τα ξημερώματα.

Σύμφωνα με αρμόδιο πρόσωπο από το Υπουργείο Υγείας, ο 34χρονος νοσηλευόταν τις τελευταίες ώρες στην εντατική του Γενικού Νοσοκομείο Λευκωσίας.

Όπως είναι ήδη γνωστό ο ιός βρίσκεται σε έξαρση στην Κύπρο, με δεκάδες περιστατικά να σπεύδουν τις τελευταίες μέρες με συμπτώματα του ιού στα κρατικά νοσηλευτήρια.

Αναμένουν ύφεση της γρίπης

Μιλώντας χθες στη Cyprus Times η συντονίστρια της Μονάδας Επιδημιολογικής Επιτήρησης και Ελέγχου Λοιμωδών Νοσημάτων του Υπουργείου Υγείας, Μαρία Κολιού, ανέφερε πως τέλος της εβδομάδας θα υπάρξουν οι πρώτες ενδείξεις για το αν η επιδημία έχει αρχίσει να υποχωρεί. Σημείωσε πως αναμένεται ύφεση της γρίπης το δεύτερο δεκαήμερο Φεβρουαρίου.

Να σημειώσουμε πως χθες πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη υπό τον υπουργό Υγείας Κωνσταντίνο Ιωάννου, με τη συμμετοχή των διευθυντών των τριών περιφερειών του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας και εκπροσώπων της Μονάδας Επιτήρησης Λοιμωδών Νοσημάτων του υπουργείου Υγείας οπού και αποφασίστηκε να σταλεί εγκύκλιος σε όλα τα νοσηλευτήρια καθώς και να ληφθούν έκτακτα μέτρα.

Η Δρ. Κολιού σε δηλώσεις της στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, ανέφερε ότι η κλασική εμφάνιση της γρίπης είναι η έναρξη ρίγους, καταβολής, κεφαλαλγιών, αρθρώσεις, πόνος στα κόκαλα, αλλά κυρίως το αίσθημα της αδιαθεσίας, να νιώθει αδύνατος ο οργανισμός και ο ασθενής να θέλει να κοιμάται. Μπορεί να υπάρχει πόνος στον λαιμό, βήχας, ρινόρροια κ.λπ. Η γρίπη έχει ένα ευρύ φάσμα συμπτωμάτων από το πολύ ήπιο χωρίς πυρετό μέχρι και το σοβαρό φάσμα που έχουμε δει με τα σοβαρά περιστατικά.

Κληθείσα να σχολιάσει τη σοβαρότητα της ασθένειας, είπε ότι «δεν είναι υποχρεωτικά μια πολύ σοβαρή νόσος, κατά κανόνα όμως θεωρείται η πιο σοβαρή ίωση από αυτές που κυκλοφορούν αυτή την εποχή».

Εξέφρασε την πεποίθηση της ότι τα νοσοκομεία μας είναι σε θέση να αντεπεξέλθουν όλα τα περιστατικά.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network