MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

7 φόνοι κι ένας βιασμός… Ξανά στο Δικαστήριο ο Μεταξάς

Advertisement

Sponsored by exness

Με τους ανακριτές να έχουν ήδη στήσει το μεγαλύτερο μέρος του παζλ της συγκλονιστικής υπόθεσης «Ορέστης», οδηγείται εκ νέου ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας ο 35χρονος καθ’ ομολογία κατά συρροή δολοφόνος Νίκος Μεταξάς.

Advertisement

Με την ομολογία του για τη διάπραξη 7 φόνων, μία άρνηση σε καταγγελία για βιασμό νεαρής αλλοδαπής κοπέλας το 2017 κι έχοντας «ξεσκονίσει» μεγάλο όγκο ηλεκτρονικών δεδομένων, οι ανακριτές αναμένεται να ζητήσουν από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας την ανανέωση του διατάγματος κράτησης του Μεταξά με σκοπό την ολοκλήρωση του έργου τους.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τη νομοθεσία η Αστυνομία έχει το δικαίωμα της προσαγωγής του υπόπτου στο δικαστήριο για ανανέωση διαταγμάτων προσωποκράτησης για περίοδο τριών μηνών εάν αυτό κριθεί απαραίτητο -έως ότου ολοκληρωθούν οι έρευνες- και στη συνέχεια να προχωρήσει σε καταχώρηση της υπόθεσης ενώπιον του δικαστηρίου.

ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΔΩ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ

Τα έγραψε όλα στο χαρτί!

«Την 25η Απριλίου 2019 ανακρινόμενος ανέφερε στους ανακριτές ότι, ο συνολικός αριθμός των θυμάτων του είναι εφτά και ζήτησε από μέλη της Αστυνομίας να τον μεταφέρουν για υποδείξεις τοποθεσιών που έριξε τα θύματα του… Την ίδια μέρα στα γραφεία του ΤΑΕ Λευκωσίας ο ύποπτος ζήτησε να προβεί σε κατάθεση, την οποία ζήτησε να γράψει ο ίδιος. Στην κατάθεση που ακολούθησε κατέγραψε τους φόνους όλων των θυμάτων, δηλαδή σύνολο εφτά».

Αυτά είχαν αναφερθεί κατά την προηγούμενη διαδικασία ενώπιον του Δικαστηρίου από τον ανακριτή της υπόθεσης.

Ο βιασμός της αλλοδαπής…

Όπως είχε ακουστεί την τελευταία φορά στο Δικαστήριο και σύμφωνα με την καταγγελία της κοπέλας, αρχές του 2017 ο Μεταξάς την παρέλαβε από την οικία της στη Λευκωσία με το αυτοκίνητο του με σκοπό να της παραδώσει το φωτογραφικό υλικό που την αφορούσε και την μετέφερε σε τοποθεσία της Λευκωσίας, όπου μέσα στο αυτοκίνητο ήρθε σε σεξουαλική επαφή μαζί της χωρίς τη θέληση της. Η παραπονούμενη κατήγγειλε ότι προσπάθησε να αντισταθεί φωνάζοντας ταυτόχρονα, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει. Κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης, ο ύποπτος με τη χρήση του κινητού του τηλεφώνου βιντεογραφούσε την αποτρόπαια πράξη του. Η παραπονούμενη -όπως ακούστηκε στο Δικαστήριο- εκμυστηρεύτηκε μετά από πάροδο μικρού χρονικού διαστήματος το γεγονός σε φιλικό της πρόσωπο καθώς και στην πρώην σύζυγο του υπόπτου. Παρέδωσε επίσης υλικό συνομιλίας μεταξύ της ίδιας και του υπόπτου, με τον Μεταξά να την είχε προσεγγίσει ξανά διαδικτυακά με το ψευδώνυμο «Ορέστης».

Στην Κύπρο για τη νεκροτομή της 8χρονης ο Μαρνερίδης

Στην Κύπρο βρίσκεται ξανά και ο Κύπριος ιατροδικαστής Αντρέας Μαρνερίδης ο οποίος συμμετέχει στο κλιμάκιο της Scotland Yard, για να διενεργήσει νεκροτομή στην σορό της 8χρονης Elenas Natalia κόρη της 36χρονης Livia Florentina Bunea.

Όπως πληροφορούμαστε, η νεκροτομή επί της σορού της 8χρονη Έλενας αναμένεται να διενεργηθεί σήμερα. Οι σοροί των δύο θυμάτων (μητέρας και κόρης) του καθ΄ ομολογία κατά συρροή δολοφόνου Νίκου Μεταξά εντοπίστηκαν σε απόσταση δυο μέτρων η μία από την άλλη στην «Κόκκινη Λίμνη». Η ανάσυρση της πρώτης βαλίτσας έγινε την Κυριακή του Πάσχα, εντός της οποίας υπήρχε η σορός της 36χρονη Livia Florentina Bunea, ενώ η ανάσυρση της σορού της 8χρονης Elenas Natalia έγινε μια εβδομάδα μετά.

Έρευνες κόντρα στη λάσπη…

Στο μεταξύ συνεχίζονται οι έρευνες σε Κόκκινη Λίμνη και Λίμνη Μεμί σε μια προσπάθεια εντοπισμού δύο ακόμα σορών των θυμάτων του. Της 29χρονης Maricar και της 6χρονης Sierra. Κύριο εμπόδιο των ερευνών οι τόνοι λάσπης που καθιστούν την ορατότητα στο βυθό της λίμνης μηδενική. Οι πληροφορίες από την ομάδα διεξαγωγής των ερευνών αναφέρουν ότι η λάσπη φτάνει μέχρι και πάνω από τη μέση του δύτη.

Αν η βαλίτσα δεν εντοπιστεί και σήμερα αναμένεται ότι οι έρευνες θα γίνονται με δύο δύτες ταυτόχρονα, καθώς η εταιρεία που συνδράμει τις έρευνες θα έχει στη διάθεση της άλλες δύο στολές. Με βάση τις ίδιες πληροφορίες την Τρίτη φεύγει από την Κύπρο το σόναρ καθώς η σάρωση των δύο λιμνών έχει ολοκληρωθεί και δεν έχει να προσφέρει περισσότερα στις έρευνες. Αν στην Κόκκινη λίμνη δεν εντοπιστεί η βαλίτσα εντός του διαδρόμου που χωροθετήθηκε θα κληθούν εκ νέου να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους τοπογράφοι οι οποίο θα χωροθετήσουν νέα σημεία ερευνών με βάση τις καταγραφές του σόναρ.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network