MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

61 πυρκαγιές… έτρεχε και δεν έφτανε η Πυροσβεστική το τριήμερο. Μαρτυρία-κλειδί για την φωτιά στην Παρεκκλησιά

Advertisement

Sponsored by exness

61 πυρκαγιές το τριήμερο έθεσαν σε συναγερμό την Πυροσβεστική – Πονοκέφαλος ο ανθρώπινος παράγοντας – Ιδιαίτερη προσοχή συστήνεται στους πολίτες κυρίως την καλοκαιρινή περίοδο

Σε κινητοποίηση τελούσε το τριήμερο η Πυροσβεστική Υπηρεσία που κλήθηκε να ανταποκριθεί σε δεκάδες τηλεφωνήματα για βοήθεια. Από τις 101 περιπτώσεις που ανταποκρίθηκαν τα μέλη της Πυροσβεστικής τα 61 αφορούσαν φωτιές, τόσο σε πόλεις, όσο και αγροδασικές περιοχές.

Advertisement

Μιλώντας στη Cyprus Times ο Εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ανδρέας Κεττής, ανέφερε ότι ο ανθρώπινος παράγοντας κυρίως διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην πρόκληση πυρκαγιών και υπενθύμισε ότι η αύξηση των θερμοκρασιών αυτή την περίοδο προκαλεί περισσότερες πυρκαγιές.

Ερωτηθείς για την μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή της Παρεκκλησιάς στην επαρχία Λεμεσού και κατά πόσο υπάρχουν ενδείξεις για τα αίτια από τις έρευνες που βρίσκονται σε εξέλιξη, είπε ότι «οι αρχές έχουν στα χέρια τους μαρτυρία που κάνει λόγο για ανθρώπινη δραστηριότητα στην περιοχή».

Υπενθυμίζεται ότι από την φωτιά κάηκαν 10 εκτάρια γης, ενώ κινδύνεψαν οικίες καθώς και πρατήριο βενζίνης που βρίσκεται στη περιοχή, όμως οι πυροσβεστικές δυνάμεις φρόντισαν και προστάτευσαν εγκαίρως.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς σύμφωνα με τον κ.Κεττή, συνέδραμαν πολλές υπηρεσίες μεταξύ αυτών το Τμήμα Δασών, η ΕΜΑΚ η Πολιτική Άμυνα και η Υπηρεσία Θήρας, ενώ σημαντικό ρόλο έπαιξαν και τα εναέρια μέσα που χρησιμοποιήθηκαν. «Είχαμε πολύ δύσκολο έργο στην Παρεκκλησιά, καθώς είχαμε σφοδρούς ανέμους στην περιοχή», είπε.

Ιδιαίτερη προσοχή συστήνεται όπως διευκρίνισε ο κ.Κεττής στην ανθρώπινη δραστηριότητα:

  • Σκόπιμες καύσεις σκυβάλων
  • Καψαλισμάτων
  • Παρασκευή φαγιού σε μη εγκεκριμένους χώρους
  • Κοπή μετάλλων σε αγροτικούς χώρους
  • Αποτσίγαρα

Τέλος ο Εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κάλεσε το κοινό που κατέχει οποιαδήποτε πληροφορία να ενημερώνει άμεσα τις αρχές, ενώ όταν αντιληφθεί φωτιά να καλεί στο 112.

Βίντεο από την πυρκαγιά στην Παρεκκλησιά: 

 

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network