MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

6 χρόνια εθελοντής στο Καραϊσκάκειο. Τιμητική διάκριση από ΠτΔ σε αστυνομικό των Βρετανικών Βάσεων

Advertisement

Sponsored by exness

Τιμητική διάκριση από ΠτΔ σε αστυνομικό των Βρετανικών Βάσεων – 6 χρόνια εθελοντής στο Καραϊσκάκειο

Τιμητική διάκριση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη έλαβε ο αστυνομικός ντετέκτιβ των Βρετανικών Βάσεων Ζαχαρίας Σολέας.

Advertisement

Σε γραπτή ανακοίνωση των Βάσεων αναφέρεται ότι «το βραβείο απονεμήθηκε στο βετεράνο της αστυνομίας της Δεκέλειας με 21 χρόνια υπηρεσίας, για την εξαετή εθελοντική του εργασία στο Καραϊσκάκειο Ίδρυμα που εδρεύει στη Λευκωσία, για τη βοήθεια στη λήψη επιχρισμάτων από το στόμα για δότες μυελού των οστών. Το βραβείο απονεμήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο από τον Υπουργό Υγείας Μιχάλη Χατζηπαντέλα και την Πρόεδρο του Καραϊσκάκειου Ιδρύματος Πόπη Κανάρη στη παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη».

Αναφερόμενος στην ενασχόληση του με το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα, ο Ζαχαρίας Σολέας είπε ότι οι λόγοι που τον ώθησαν να γίνει εθελοντής, αφορούσαν την οικογένεια του, αφού όπως εξήγησε με τη βοήθεια του Ιδρύματος εντοπίστηκε συμβατός δότης για την κόρη του η οποία διαγνώστηκε λίγο μετά τη γέννηση της με μια ασθένεια του αίματος και ακολούθησε επιτυχής θεραπεία στην Ιταλία.

Πρόσθεσε πως προσέφερε τις υπηρεσίες του στο Καραϊσκάκειο Ίδρυμα και αφού έλαβε τη σχετική εκπαίδευση, ξεκίνησε να λαμβάνει δείγματα από όλη την Κύπρο, τα οποία είναι καταχωρημένα στο μητρώο δοτών μυελού των οστών, συμβάλλοντας έτσι στην αύξηση του μητρώου της τράπεζας δωρητών».

Μιλώντας μετά την τελετή όπου του απονεμήθηκε το βραβείο, ο κ. Σολέας ανέφερε ότι «ήταν μεγάλη τιμή που επιλέχθηκα για το βραβείο και σημαίνει πολλά για μένα».

Στην ανακοίνωση προστίθεται ακόμα ότι “ο Αρχηγός της αστυνομίας των Βρετανικών Βάσεων Chris Eyre, επαίνεσε τον Ζαχαρία Σολέα, εκφράζοντας ικανοποίηση για την τιμητική διάκριση που έλαβε”.

Χαρακτήρισε τον κ. Σολέα «ένα εξαιρετικό αστυνομικό και είμαι περήφανος που τον έχω στην αστυνομία των Βάσεων. Η δέσμευση του στο Καραϊσκάκειο Ίδρυμα είναι ένα δείγμα αυτού που κάνει εκτός του αστυνομικού του έργου, για την υποστήριξη ευάλωτων ατόμων που έχουν ανάγκη» είπε και εξέφρασε «ταπεινοσύνη για τη συνεισφορά και τη δέσμευση του».

Ακόμα δήλωσε «εξαιρετικά περήφανος για την αναγνώριση που έλαβε από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network