MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

59 παραλίες κέρδισαν Γαλάζια Σημαία για το 2016 (pics)

Advertisement

Sponsored by exness

59 παραλίες κέρδισαν Γαλάζια Σημαία για το 2016 – «Η καλή ποιότητα των νερών κολύμβησης συμβάλλει στην ανάκαμψη της οικονομίας» δήλωσε ο Υπουργός Γεωργίας και Φυσικών Πόρων Νίκος Κουγιάλης – Πραγματοποιήθηκε η τελετή βράβευσης τω παραλιών με Γαλάζια Σημαία.

Advertisement

Η καλή ποιότητα των νερών κολύμβησης αποτελεί πόλο έλξης ξένων επισκεπτών και συμβάλλει στις προσπάθειες που καταβάλλουμε ως Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος για ανάκαμψη της οικονομίας μέσα από την ανάπτυξη, και ιδιαίτερα μέσα από την προώθηση της γαλάζιας οικονομίας, δήλωσε σήμερα ο αρμόδιος Υπουργός, Νίκος Κουγιάλης, μιλώντας στην Παγκύπρια Τελετή Βράβευσης των παραλιών με τη Γαλάζια Σημαία στην παραλία Fig Tree Bay.

Ο κ. Κουγιάλης είπε πως η απονομή της «Γαλάζιας Σημαίας» αποτελεί ουσιαστικά ένα επιτυχημένο βήμα στην προσπάθεια αντιμετώπισης μιας μεγάλης πρόκλησης πανευρωπαϊκού επιπέδου, που σκοπό έχει τη διατήρηση της ισορροπίας μεταξύ της διασφάλισης της ικανοποίησης των τουριστικών απαιτήσεων από τη μια, και της προστασίας του περιβάλλοντος από την άλλη.

Ανέφερε πως η Κύπρος για την φετινή χρονιά είναι συμμορφωμένη με τις πιο αυστηρές προδιαγραφές της οδηγίας. Όλες οι περιοχές νερών κολύμβησης της Κύπρου αξιολογήθηκαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση ως εξαιρετικής ποιότητας, σημείωσε.

Πρόσθεσε πως για την κολυμβητική περίοδο του 2015, η οποία είχε διάρκεια από 1η Μαΐου μέχρι 31η Οκτωβρίου, έτυχαν παρακολούθησης 113 περιοχές νερών κολύμβησης σε όλη την παράκτια ζώνη της Ελεύθερης Κύπρου σε μηνιαία τουλάχιστον βάση, ενώ πραγματοποιήθηκε και δειγματοληψία πριν από την έναρξη της κολυμβητικής περιόδου.

Ανέφερε πως σημαντικό επίτευγμα είναι ότι οι 59 παραλίες από τις 113 των περιοχών νερών κολύμβησης πέρα από την εξαιρετική ποιότητα των νερών, πληρούν επιπλέον 32 κριτήρια με αποτέλεσμα να βραβεύονται με Γαλάζια Σημαία, κάτι που είναι πολύ ξεχωριστό και αποτελεί ακόμη ένα σημαντικό επίτευγμα για την Κύπρο.

Ο Υπουργός Γεωργίας υπογράμμισε πως “είναι πολύ σημαντικό μέσα από την δράση μας ως Πολιτεία να προστατεύσουμε και να αναδείξουμε εκείνες τις πτυχές που θα συμβάλλουν ουσιαστικά στην εμπέδωση μιας κουλτούρας που θα στοχεύσει σε μια μορφή ανάπτυξης, που θα βασίζεται στην Αειφορία και  στην Προστασία του Περιβάλλοντος”.

Μοναχά έτσι, επεσήμανε, “θα μπορέσουμε να αναβαθμίσουμε το βιοτικό επίπεδο των πολιτών να δημιουργήσουμε συνθήκες που ευνοούν την ανάπτυξη του τόπου μας να δώσουμε νέα δυναμική για πρόοδο και ευημερία”.

Είπε ακόμη πως η σημερινή βράβευση αποδεικνύει την στροφή προς την ανάδειξη και προστασία του θαλάσσιου μας περιβάλλοντος που αδιαμφισβήτητα αποτελεί σημαντικό παράγοντα στην διατήρηση της Κύπρου ως τουριστικό προορισμό.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network

ΦΑΒΟΡΙ/ΑΕΚ

ShootandGoal